Πλήγμα στην εστίαση το νέο ωράριο λειτουργίας μπαρ και εστιατορίων – Καταρρέει η Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

18 Αυγούστου, 2020
Πλήγμα στην εστίαση το νέο ωράριο λειτουργίας μπαρ και εστιατορίων - Καταρρέει η Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)
Αντιμέτωπους με λουκέτα και το φάσμα της ανεργίας φέρνει τους επαγγελματίες της εστίασης η απόφαση να κλείνουν τα καταστήματα μετά τα μεσάνυχτα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα.

Αντιμέτωπους με λουκέτα και το φάσμα της ανεργίας φέρνει τους επαγγελματίες της εστίασης η απόφαση να κλείνουν τα καταστήματα μετά τα μεσάνυχτα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα. Όπως αποκαλύπτουν επιχειρηματίες στο MEGA, κάποια νυχτερινά κέντρα διασκέδασης προχώρησαν σε απολύσεις.

Ό,τι προλάβουν μέχρι τα μεσάνυχτα. Μετά, ευγενικά θα ενημερώνουν τους πελάτες ότι πρέπει να φύγουν και το κατάστημα κλείνει.

Πειθαρχούν, όμως κυριαρχεί ο φόβος της κατακόρυφης πτώσης του τζίρου, με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Οι απολύσεις, όπως λένε οι εργαζόμενοι στην εστίαση, έχουν ήδη ξεκινήσει. «Ήδη ένα κλαμπ απέλυσε τέσσερα άτομα γιατί δεν βγαίνει η βραδινή βάρδια».

Φόβος για περισσότερα «λουκέτα»

Στην Αττική από τη Δευτέρα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της πολιτικής προστασίας, τα καταστήματα θα κλείνουν μεσάνυχτα και δεν θα ανοίγουν πριν από τις 07:00 το πρωί.

Οι διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών για άδικη μεταχείριση της εστίασης, με οριζόντιες απαγορεύσεις, εντείνονται.

«Αντί να κάνουν ελέγχους, βγάζουν μια απόφαση και τα κλείνουν όλα, δημιουργώντας έτσι περισσότερα προβλήματα».

Μαζί με τις διαμαρτυρίες, εντείνονται και οι φόβοι για περισσότερα λουκέτα.

«Προέχει η υγεία» λένε οι πολίτες

Έτοιμοι να πειθαρχήσουν πάντως δηλώνουν οι πολίτες όλων των ηλικιών, που φαίνονται να έχουν θορυβηθεί από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Το μέτρο θα ισχύσει τουλάχιστον έως τις 24 Αυγούστου.

Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας από την εστίαση μετά τα νέα μέτρα

Για χαριστική βολή, στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, κάνουν λόγο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων και στην Θεσσαλονίκη. Τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού, όπως επισημαίνουν οι επιχειρηματίες, πλήττουν σοβαρά τις επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται ένα βήμα πριν την οικονομική καταστροφή.

Επιχειρηματίες της εστίασης στη Θεσσαλονίκη «βλέπουν» περικοπές στους μισθούς, μειώσεις στο προσωπικό ακόμα και κλείσιμο καταστημάτων. Ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα, λένε.

Οι ιδιοκτήτες των καφέ μπαρ μιλούν για μεγάλο οικονομικό πλήγμα, καθώς πρέπει να κλείσουν την ώρα που κανονικά θα υποδέχονταν τους περισσότερους πελάτες τους.

Απογοητευμένοι εμφανίζονται πολλοί Θεσσαλονικείς

Την ίδια ώρα, κέντρα διασκέδασης και clubs προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Ήδη στη Θεσσαλονίκη από χθες, νυχτερινό μαγαζί άνοιξε στις 19:30 τις πόρτες του και το πρόγραμμα έκλεισε 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, ώστε να είναι εντός ωραρίου.

Οι 550 θαμώνες πριν από την είσοδό τους θερμομετρήθηκαν.

Στην Χαλκιδική, δυο καταστήματα εστίασης λειτούργησαν αν και οι ελεγκτικές αρχές τα είχαν κλείσει για παραβάσεις. Η αστυνομία συνέλαβε τον υπεύθυνο και τρεις εργαζόμενους από μπαρ στην Χανιώτη και τρεις εργαζόμενους από μπαρ στην Καλλιθέα.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους