Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης – Αναλυτικά τα βήματα

Φεβρουάριος 20, 2021
Εμβολιο

Ξεκίνησε η έκδοση πιστοποιητικό εμβολιασμού, για όσους έχουν εμβολιαστεί ενάντια στην Covid-19 και είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας gov.gr. Πρόκειται για ένα ιατρικό έγγραφο, που λειτουργεί ως βεβαίωση ιατρικής πράξης και αφορά όσους πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Για την αποφυγή πλαστογράφησης, η ψηφιακή βεβαίωση εμβολιασμού διαθέτει επίσης ψηφιακή σφραγίδα, κωδικό επαλήθευσης και κωδικό QR, ώστε να είναι εύκολη και άμεση η διαδικασία ελέγχου της γνησιότητητάς της.

Αν και δεν θα είναι υποχρεωτικό, το πιστοποιητικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα ταξίδια στο εξωτερικό, όταν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των χωρών.

Προϋποθέσεις για την έκδοση

Σημειώνεται πως η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 είναι διαθέσιμη από την επόμενη ημέρα της δεύτερης δόσης του εμβολίου στην κατηγορία «Υγεία και Πρόνοια» και την υποκατηγορία «Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» του gov.gr.

Για την είσοδο στην ειδική πλατφόρμα απαιτούνται:

  1. οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet
  2. Το ΑΜΚΑ

Το πιστοποιητικό που θα έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα.

Πάνω από 15.000 πιστοποιητικά

Σημειώνεται ότι η βεβαίωση εκδίδεται από το Μητρώο Εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ και παράγεται από τον μηχανισμό εγγράφων του ΕΔΥΤΕ. Επιπλέον, από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα δοθεί η δυνατότητα έκδοσης της βεβαίωσης και μέσω των ΚΕΠ.

Μέσα σε λίγες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας έχουν εκδοθεί περισσότερα από 15.000 πιστοποιητικά.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους