Πίνοντας τσίπουρο στον Βόλο

30 Απριλίου, 2022
10000635paskedi

Στο «Πίνοντας τσίπουρο στον Βόλο», ο συγγραφέας Αλέξανδρος Ψυχούλης παρέχει όλες τις συμβουλές και τις ιδέες που χρειάζεστε για να νιώσετε ντόπιος στο τσιπουράδικο.


Δοκίμασες τσίπουρο; Δεν εννοούμε αν το έχετε δοκιμάσει, εννοούμε ότι το δοκιμάσατε πραγματικά; Υπάρχει διαφορά.

Όπως τόσα πολλά φαγητά και ποτά, αυτό το ισχυρό ελληνικό απόσταγμα που φτιάχνεται από πυρηνάκι σταφυλιού (δηλαδή το στερεό υπόλειμμα που αφήνεται πίσω μετά το πάτημα των σταφυλιών για χυμό), πρέπει να το απολαύσετε στη σωστή ρύθμιση. Ενώ τα τελευταία χρόνια το ποιοτικό τσίπουρο έχει κάνει το πέρασμά του στο εξωτερικό και σε κοκτέιλ και εκλεκτά ποτά, τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την αυθεντική εμπειρία μιας επίσκεψης στο « τσιπουράδικο ». Αρκεί δηλαδή να το κάνεις σωστά. Επειδή, εντελώς απροσδόκητα για έναν ξένο, αυτά τα απλά, ανόητα ιδρύματα, στα οποία συχνάζουν Έλληνες φοιτητές και παππούδες, συνοδεύονται από πλήθος ανεπίσημων κανόνων και τελετουργιών – παραδόσεων που αν τηρηθούν, μπορούν να οδηγήσουν σε μερικές από τις καλύτερες βραδιές σας. ζωής (και όχι μόνο επειδή το ποτό σας περιέχει έως και 45% αλκοόλ).

Σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο « Πίνοντας τσίπουρο στον Βόλο », ο καλλιτέχνης και καθηγητής τέχνης και τεχνολογίας Αλέξανδρος Ψυχούλης παρουσιάζει ένα εγχειρίδιο για την κατανάλωση τσίπουρου στη γενέτειρά του. Εκτός από ένα διασκεδαστικό δώρο για έναν λάτρη του φαγητού ή του ποτού, θεωρήστε το ένα καλό βιβλίο για να διαβάσετε πριν από μια επίσκεψη σε αυτή την παραλιακή πόλη, γιατί ενώ ο Βόλος είναι από όλα τα πρότυπα το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να γνωρίσετε την κουλτούρα του τσίπουρου, δεν αρκεί μόνο να ταυτιστείτε και καθίστε σε ένα από τα πολλά τσιπουράδικά του.

Για να επιτύχετε αυτό που ο συγγραφέας ονόμασε «μια κατάσταση αγάπης και πληρότητας που επιτυγχάνεται όταν όλα μπαίνουν στη θέση τους όπως υπαγορεύεται από την εκατονταετή εξέλιξη της κατανάλωσης τσίπουρου», χρειάζεστε πολλή γνώση. Πρέπει να ξέρετε, για παράδειγμα, ότι τα μενού είναι καλύτερα να τα αφήνετε ανοιχτά, επειδή η ποσότητα αλκοόλ για μεζέ που βγάζει ο σερβιτόρος σας είναι η σωστή και δεν πρέπει να παραβιάζεται. Χρειάζεστε επίσης χειρονομίες, για να ξέρετε πότε να τοστάρετε και για τι να μιλήσετε. Και, φυσικά, εκτός κι αν είστε παρέα με έναν τοπικό γνώστη, χρειάζεστε έναν οδηγό για τα καλύτερα μέρη.

Ο πρόλογος λέει: «Αυτό το εγχειρίδιο προορίζεται για τον «ξένο», τον άνθρωπο που έρχεται στον Βόλο όχι μόνο για να πιει τσίπουρο, αλλά για να φτάσει –με το ποτό, το φαγητό και τη συζήτηση– μια κατάσταση συλλογικότητας, συντονισμού, αρμονίας. γλυκιά αίσθηση όπως η αιώρηση και η ψευδαίσθηση ότι η ζωή είναι εξαιρετικά απλή».

Το “Πίνοντας Τσίπουρο στον Βόλο” είναι διαθέσιμο εδώ . Για περισσότερες συμβουλές και τα άρθρα μας σχετικά με την πόλη του Βόλου, πηγαίνετε εδώ .

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ