Πικάντικη τούρτα με ριγκατόνι

12 Νοεμβρίου, 2020
rigatoni

Πικάντικη τούρτα με ριγκατόνι

Δείτε πώς γίνεται

Υλικά

50′ Χρόνος Εκτέλεσης
Υλικά για 4 Άτομα

500gr Ριγκατόνι
80gr Παρμεζάνα, τριμμένη
120gr Ξινομυζήθρα, θρυμματισμένη
500gr Ψημένο Κοτόπουλο, ξεψαχνισμένο και ψιλοκομμμένο
170gr Σάλτσα Barbeque
80gr Στραγγιστό Γιαούρτι
240gr Έτοιμη Σάλτσα Τομάτας
70gr Τσένταρ, τριμμένο
70gr Μοτσαρέλα, τριμμένη

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την παρμεζάνα.
Τα στήνουμε όρθια σε μία φόρμα 22εκ. με αποσπώμενο πάτο.
Ρίχνουμε πάνω τους την τριμμένη ξινομυζήθρα, φροντίζοντας όσο γίνεται να μπει και στις τρύπες των ζυμαρικών.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το κοτόπουλο, τη σάλτσα barbeque, το γιαούρτι και τη σάλτσα τομάτας.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα ριγκατόνι.
Τοποθετούμε τη φόρμα πάνω σε μια λαμαρίνα ή ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° για 15 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το τσένταρ και τη μοτσαρέλα και το ξαναβάζουμε για άλλα 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά πριν κόψουμε σε μερίδες.

Σκεύη

1 μεγάλη κατσαρόλα
1 φόρμα 22εκ. με αποσπώμενο πάτο
1 μεγάλο μπωλ
1 ταψί ή 1 λαμαρίνα

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ