Πέτσας: Πριν από τις γιορτές ανοίγει η οικονομία – Τι είπε για τις μετακινήσεις τα Χριστούγεννα

28 Νοεμβρίου, 2020
Πέτσας: Πριν από τις γιορτές ανοίγει η οικονομία - Τι είπε για τις μετακινήσεις τα Χριστούγεννα

“Βλέπουμε πώς εξελίσσεται το επιδημιολογικό φορτίο και προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας. Πράγματι, η στρατηγική μας θέλει να ανοίξουμε την οικονομική δραστηριότητα κάποια στιγμή πριν από τις γιορτές για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε κάποια μορφή κανονικότητας, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση όλων μας. Η έκκληση της κυβέρνησης είναι όλοι να τηρούμε τα μέτρα για να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο” δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. “Το ενθαρρυντικό στοιχείο για την Βόρεια Ελλάδα είναι ότι πέφτει ο ρυθμός μετάδοσης, τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες τηρούνται καλύτερα τα μέτρα και αν συνεχίσουμε έτσι θα μειώσουμε τα κρούσματα σε ένα σημείο που δεν θα πιέζει το σύστημα υγείας” πρόσθεσε.

Σχετικά με το τι θα ανοίξει πρώτο, είπε ότι το πιο ασφαλές είναι να ανοίξει η εκπαίδευση. Στη συνέχεια εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ αργότερα οι υπόλοιπες δραστηριότητες, σταδιακά, πάντα με την προϋπόθεση ότι πέφτουν τα κρούσματα και θα μειώνεται η πίεση. “Υπάρχουν διάφορες πλευρές για την εστίαση” σημείωσε.
“Αυτή τη στιγμή φαίνεται δύσκολο να ανοίξουμε τις μετακινήσεις τα Χριστούγεννα ανάμεσα σε περιφέρειες γιατί το επιδημιολογικό φορτίο δεν είναι ομοιόμορφο σε όλη τη χώρα, και θα ήταν ένας μεγάλος κίνδυνος διασποράς του ιού. Δεν φαίνεται να είναι εφικτό σε αυτή τη φάση, όταν οι ειδικοί έχουν μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα, όσον αφορά την εξέλιξη της πανδήμίας, θα δούμε την εισήγησή τους και θα ληφθούν αποφάσεις” υπογράμμισε. “Είμαστε αυτή τη στιγμή στην πρώτη ταχύτητα και κοιτάμε να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο. Ο εφησυχασμός είναι ο εχθρός, αυτό μας οδήγησε σε έκρηξη κρουσμάτων” πρόσθεσε.

ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους