Πέντε ημέρες μετά τον βιασμό της Γ.Μπίκα η κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση με τους κατηγορούμενους ως βιαστές!

24 Ιανουαρίου, 2022
mitsomendoni_5

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση Mητσοτάκη, ανάλογο της υπόθεση Λιγνάδη (άραγε υπάρχει βιασμός που να μην εμπλέκεται το ΥΠΠΟΛ εξελίσσεται η υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στην Θεσσαλονίκη, από μια «παρέα» ολιγαρχών, φίλων και «ευεργετών» των κυβερνητικών στελεχών.

Με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανίζεται ως κοινωνικά σχετιζόμενος με άτομα όπως ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος, φίλος και συνεργάτης της «παρέας της Coca-Cola» των αδελφών Λεβέντη και των φίλων τους που κατηγορούνται για τον βιασμό, με τον οποίος «γυμνάζονται μαζί» όπως καταγγέλλεται και δεν έχει διαψευστεί

Αλλά δεν χρειάζεται καν να αναζητηθούν οι κοινωνικές συναναστροφές του Κ.Μητσοτάκη: Υπάρχει το απίστευτο σκάνδαλο της έγκρισης από το αμαρτωλό υπουργείο Πολιτισμού πέντε ημέρες μετά τον βιασμό κι ενώ οι κατηγορούμενοι είχαν καταγγελθεί από το θύμα στις αστυνομικές αρχές, μιας χορηγίας-«μαϊμού» για το μουσείο της Δήλου και αυτό μετά από πίεση του ΣΥΡΙΖΑ και στην Βουλή (Θ.Φωτίου) και με σχετική επίθεση-ανακοίνωση του κόμματος!

Μια απίστευτη ιστορία που δείχνει πόσο βαθιά έχει προχωρήσει η σήψη στην ελληνική δημόσια ζωή.

Μια υπόθεση πολύ περίεργη που ξεκινά χρόνια πριν: Όπως αποκαλύπτει η Ενωτική Ανανεωτική Κίνηση των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, το 2014 η οικογένεια Ασπασίας και Γιώργου Λεβέντη (επιχειρηματίες της ευρύτερης ελληνοκυπριακής οικογένειας Δαυίδ-Λεβέντη, της 3Ε, Coca Cola και άλλων εταιρειών) έφτιαξε ένα Ίδρυμα στο Λονδίνο, το International Foundation for Greece.

Μάλιστα τοποθέτησαν ως τιμητικό μέλος του Ιδρύματος τον Αντώνη Σαμαρά, τότε πρωθυπουργό! Το πόσο λογικό είναι αυτό, ένας πρωθυπουργός να συγχρωτίζεται με επιχειρηματίες σε τέτοιο επίπεδο, θα ήταν μια λογική ερώτηση, αν δεν φτάναμε στα σημερινά απίστευτα του Κ.Μητσοτάκη να εγκαινιάζει δίκην «Παττακού» ιδιωτικές εταιρείες.

Εν πάση περιπτώσει, στόχος του Ιδρύματος ήταν «η δωρεά για να φτιαχτεί νέο Μουσείο στη Δήλο».

Ποιος ήταν γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού τότε (2014); Μα, η Λίνα Μενδώνη!

Βέβαια αποδείχθηκε ότι το «Ίδρυμα» δεν είχε σκοπό να βάλει λεφτά δικά του, αλλά να μαζέψει χρήματα από συναυλίες και γκαλά.

Και μάλιστα συναυλίες στο Ηρώδειο, με παραχώρηση από το ΥΠΠΟΑ, για να γίνουν οι μελέτες και μετά… τα συνήθη: Να επωμιστεί το δημόσιο το βάρος της κατασκευής ενός Μουσείου με τα σχέδια που θα είχε εγκρίνει… η Ασπασία Λεβέντη.

Μετά το 2014-2015 και την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, «άκρα του τάφου σιωπή». Λεφτά δεν μαζευτήκανε. Τελικά εξαφανίστηκε και το Ίδρυμα και ο σκοπός του από το υπουργείο Πολιτισμού.

Επανεμφανίζονται το 2019: Τον Σεπτέμβρη 2019 το Ηρώδειο παραχωρήθηκε στο IFG για συναυλία για τους «σκοπούς» του «Ιδρύματος».

Δείτε την παρακάτω φωτογραφία:

Φυσικά στην πρώτη σειρά, η κλασική εμφάνιση ολιγαρχών διαπλεκόμενων με την πολιτική ηγεσία!

Και ακολουθεί η «αυτοψία» στην Δήλο εν είδει ιδιοκτητών του κατηγορούμενου διδύμου (λεπτομέρεια: Οι δωρητές δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ! Το ποσό θα συγκεντρωθεί με crowdfunding, με την υποστήριξη του ελληνικού δημοσίου ουσιαστικά).

Ναι, σωστά αναγνωρίσατε τα πρόσωπα: Είναι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη Βασίλη Λεβέντη, τον Ευαγόρα Λεβέντη (αμφότεροι κατηγορούμενοι για τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα) μέλη του ΔΣ του IFG και την Ασπασία Λεβέντη. 

Μέχρι το τέλος της χρονιάς, όμως, δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και του «Ιδρύματος»

Τότε, στις 2 Ιανουαρίου γίνεται γνωστή η υπόθεση του βιασμού στην Θεσσαλονίκη. Kαι αμέσως μετά από τρεις ημέρες υπογράφεται η σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και των ουσιαστικών ιδιοκτητών του ιδρύματος IFG!

Η Γεωργία Μπίκα τους κατονομάζει. Είναι οι αδελφοί Λεβέντη!

Είναι δυνατόν π.χ. το υπουργείο Δικαιοσύνης ή το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να μην έχουν ενημερώσει το Μαξίμου ότι οι γόνοι της οικογένειας Λεβέντη καταγγέλλονται για βιασμό; Όχι! Η οικογένεια είναι πολύ ισχυρή, ουσιαστικά πρόκειται περί δυναστείας και κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να αποκρυβεί από τα ανώτατα πολιτικά κλιμάκια

Άλλωστε, ο ένας από αυτούς, ο Βασίλης Λεβέντης προσάγεται μετά την καταγγελία της 24χρονης, αλλά αμέσως μετά αφήνεται ελεύθερος!

Iδού στην παρακάτω φωτό τα κατηγορούμενα για τον βιασμό αδέλφια να φωτογραφίζονται με την άνεση των ολιγαρχών με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (δεύτερος και τέταρτος από αριστερά):

Κι όμως στις 5/1/2022 η υπουργός ¨Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, βιάζεται να αναρτήσει την απόφαση έγκρισης της χορηγίας από το ίδρυμα IFG χωρίς να υπάρξει όμως η παραμικρή δημόσια ανακοίνωση, όπως κάνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις το υπουργείο Πολιτισμού!

Δηλαδή παραμονής Πρωτοχρονιάς έχουμε τον βιασμό, 1η Ιανουαρίου την ονομαστική καταγγελία, στις 2 την σύλληψη του Βασίλη Λεβέντη και στις 5 Ιανουαρίου το υπουργείου Πολιτισμού εν κρυπτώ υπογράφει την σύμβαση με το Ίδρυμα όπου Βασίλης και Ευαγόρας Λεβέντης είναι συνιδρυτές και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (trustees) IFG! 

Μόλις την περασμένη εβδομάδα μετά τον σάλο που ξέσπασε και τις ερωτήσεις στην Βουλή, η Λ.Μενδώνη, δηλαδή η κυβέρνηση, ανακοινώνει ότι ακυρώνεται η συμφωνία της «χορηγίας», στην ουσία δωρεάν διαφήμιση της οικογένειας Λεβέντη και της Coca-Cola και όχι μόνο:

Ο Όμιλος Δαυίδ-Λεβέντη μέσω των Tinola Holding SA και Thrush Investment Holding Ltd δραστηριοποιείται στους παρακάτω τομείς:

– Αναψυκτικά: 3E/Coca-Cola HBC
– Ηλεκτρικά ήδη: Frigoglass
– Είδη υγιεινής: Ideal Standard
– Καλλυντικά: Plias/Παπουτσάνης/Gageo
– Υποδήματα: Μουριάδης, Greene Elxan, Πετρίδης
– Τρόφιμα: Τσακίρης, Nutriart (Κατσέλης, Αλλατίνη), Olympus Foods, 3L
– Επενδύσεις: VectisCapital

Μετά από αυτά, το ότι o πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης είναι ακόλουθος follower του influencer Αλέξανδρου Κοψιάλη που επιχείρησε να «ξεπλύνει» τους αδελφούς Λεβέντη με αναρτήσεις του μέσα από το Instagram (ακόλουθοι 1.200.000 άτομα, παρακαλούμε, μέχρι εκείνη την στιγμή!) και είναι ανάμεσα στα ελάχιστα πρόσωπα που ακολουθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι πραγματικά μια μικρή λεπτομέρεια σε αυτή την δυσώδη ιστορία πολιτικής και κοινωνικής παρακμής…

Έχει άδικο μετά ο Ηλίας Γκιώνης που αποκάλυψε την υπόθεση, να κατονομάζει ως προσωπικό υπεύθυνο «αν του συμβεί κάτι» τον Κ.Μητσοτάκη;

ΠΗΓΗ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους