Πάτρα: Του έβαλαν λουκέτο στο μαγαζί για… 65 ευρώ

26 Αυγούστου, 2020
Πάτρα: Του έβαλαν λουκέτο στο μαγαζί για... 65 ευρώ
Η Εφορία πραγματοποίησε δύο ελέγχους και βρήκε νομότυπο τον ιδιοκτήτη, την τρίτη φορά ωστόσο διαπιστώθηκε πως δεν είχαν κοπεί 13 αποδείξεις, ύψους 65 ευρώ.

Η κατάσταση με τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην Εστίαση ήταν ήδη άθλια, αλλά εν μέσω πανδημίας φαίνεται ότι έχει πιάσει ένα άλλο επίπεδο παραλόγου. Πρόσφατο θύμα των προβληματικών μηχανισμών του κράτους, ένα κατάστημα στην Πάτρα, το οποίο για πέντε ημέρες συνολικά, θα παραμείνει κλειστό λόγω πρόστιμου από την ΑΑΔΕ για μη έκδοση αποδείξεων ύψους… 65 ευρώ!

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι κάποιος «καλοθελητής» έψαχνε τα σκουπίδια του καταστήματος, έψαχνε τα δελτία παραγγελιών και εν συνεχεία τα προσκόμιζε στις Αρχές, προκειμένου να γίνουν έλεγχοι στο μαγαζί. Πράγματι, η Εφορία πραγματοποίησε δύο ελέγχους και τον βρήκε νομότυπο, την τρίτη φορά ωστόσο διαπιστώθηκε πως δεν είχαν κοπεί 13 αποδείξεις, ύψους 65 ευρώ, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί λουκέτο πέντε ημερών. 

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος επισημαίνει πως αυτή η παράλειψη μπορεί να οφείλεται σε κάποια ακύρωση παραγγελίας ή ακόμη και σε δοκιμές του συστήματος, ωστόσο, όπως τονίζει, αν σκόπευε να φοροδιαφύγει δεν θα το έκανε για 65 ευρώ. 

Δεν χρειάζεται να είναι οικονομολόγος κανείς για να καταλάβει ότι αυτό που ζούμε στον κλάδο είναι πέρα από κάθε λογική. Κυβέρνηση από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση -ευρύτερα- με το “επιχειρείν” και ειδικότερα με την Εστίαση καθημερινά καταδικάζουν χιλιάδες οικογένειες που ζουν από την Εστίαση και προσφέρουν στην ίδια την Ελληνική οικονομία μέσα από τα μαγαζιά τους. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα δεν περιμέναμε φυσικά τους κρατικούς μηχανισμούς να λειτουργήσουν αποτελεσματικά μέσα στην πανδημία. Το δυστύχημα είναι ότι παρόλο που η κατάσταση έχει φτάσει ένα βήμα πριν την καταστροφή, οι αρμόδιοι αρνούνται να δουν την ανάγκη για διάλογο και εύρεση λύσης. Περιμένουν άραγε να κλείσουν σχεδόν όλα τα καταστήματα και να βρεθούν όλες αυτές οι οικογένειες στον δρόμο; Όπως και να ‘χει, το κρίμα είναι στον λαιμό τους…


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους