Πατάτες ψητές στον φούρνο
18 Δεκεμβρίου, 2020
Συστατικά
- 1 κιλό πατάτες
- 2 λεμόνια
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 1-2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 2 σκ. σκόρδο
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- μπιφτέκια κοτόπουλο, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Δείτε το βίντεο στη νοηματική εδώ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Βάζουμε στον φούρνο το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε για να κάψει.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια αλλιώς εάν ειναι μικρές σε 2-3 κομμάτια.
- Χαράζουμε με το μαχαίρι κάθε κομμάτι πατάτας σε 2-3 σημεία.
- Μεταφέρουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό από 2 λεμόνια, ολόκληρα τα λεμόνια, αλάτι και 1 ½ λίτρο νερό.
- Βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει το νερό περιμένουμε 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Μόλις είναι έτοιμες στραγγίζουμε κατευθείαν τις πατάτες σε ενα σουρωτήρι για να αφυδατωθούν.
- Αφαιρούμε τα λεμόνια και περιμένουμε 5 λεπτά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία από τις πατάτες.
- Σε ένα μπόλ βάζουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες, την πάπρικα, το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι.
- Κουνάμε το μπολ για να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε γρήγορα μέσα τις πατάτες.
- Τις απλώνουμε και βάζουμε κατευθείαν το ταψί στον φούρνο.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
- Γυρίζουμε τις πατάτες κάθε 10 λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε απο τον φούρνο και σερβίρουμε.