ΠΑΣΚΚΕΔΙ: Προσφύγαμε σήμερα στο ΣτΕ. Σύσσωμος ο κλάδος καλείται να ακολουθήσει την προσπάθεια

24 Μαρτίου, 2021
symboulio_epikrateias

Κυρίες και κύριοι προσφύγαμε στο ΣτΕ . Ο αγώνας μας ελπίζουμε να δικαιωθεί. Πρόκειται για την επιβίωση μας για την αξιοπρέπεια μας, για τη δυνατότητα να υπάρξουμε, ως άνθρωποι, ως γονείς, ως επιχειρηματιες ως εργαζόμενοι. Ξεκίνησε λοιπον ο νομικός ο νόμιμος ο ουσιαστικός μας αγώνας, και, αυτή είναι η αρχή μόνο. Μείνετε ενωμένοι, μείνετε συντονισμένοι, πιστεύουμε ακραδαντα πως και αξίζει να παλέψουμε και υπάρχει δυνατότητα να δικαιωθούμε.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφύγαμε ως Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης («ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ») με αίτημα να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη, η πρόσφατη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, κατά το σκέλος εκείνο που αφορά το κλείσιμο των  καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, κ.λπ.).

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΚΚΕΔΙ ζητά από το ΣτΕ να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/ 9.3.2021 ΚΥΑ για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του covid-19 για το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου 2021, ως προς το σκέλος που αφορά τα περίπου 40.000 μέλη μας.

Παράλληλα, ζητεί το Σωματείο την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, κ.λπ., με αυστηρά πρωτόκολλα, για να μην χρειαστεί να ξανακλείσουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ» Γεώργιος Λαφαζάνος αναμένεται να καταθέσει στο ΣτΕ, για το ίδιο θέμα αίτηση αναστολής της προσβαλλόμενης ΚΥΑ, όπως θα καταθέσει και αίτημα προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» προσωρινά η επίμαχη απόφαση.

Αύριο θα μπορείτε να διαβάσετε όλο το δικόγραφο, που ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή από ομάδα Νομικών.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους