ΠΑΣΚΕΔΙ κατά του Υπουργού Υγείας για τον αντικαπνιστικό νόμο

10 Μαρτίου, 2018
ΠΑΣΚΕΔΙ κατά του Υπουργού Υγείας για τον αντικαπνιστικό νόμο
Σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Υγείας ο ΠΑΣΚΕΔΙ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ:

Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό νόμο

Κατά του Υπουργού Υγείας. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Θεσσαλονίκη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Τις τελευταίες ημέρες κάποια δημοσιεύματα, όπως ‘’ …το τσιγάρο ξανάρχεται’’, ‘’ …η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι είναι σε διαδικασία επανεξέτασης του μέτρου’’, ‘’ …χωριστά εστιατόρια και μπαρ για καπνιστές και μη μελετά ο Λοβέρδος’’, ‘’…επιχειρηματίες του κλάδου βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το Υπουργείο Υγείας’’ και διάφορα άλλα, έχουν αποπροσανατολίσει τους επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι ευελπιστούν ότι τελικά ο Νόμος για την ολική απαγόρευση του καπνίσματος θα ανασταλεί .

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ (ΠΑΣΚΕΔΙ) βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου έστω και την ύστατη στιγμή να δώσει παράταση στην εφαρμογή του νόμου, όμως είναι κάθετη η δήλωση πως θα εφαρμοστεί όπως προβλέπει η Υπουργική Απόφαση, δηλαδή από την 1-10-2010 ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους Δημόσιους Χώρους και σε διαφορετική περίπτωση επιβολή προστίμων. Ακόμη μας δόθηκε η πληροφορία πως το ‘’Βιβλίο Αναφοράς του Ν. 3868/2010’’ θα το προμηθεύονται οι επιχειρηματίες από βιβλιοπωλεία και στη συνέχεια θα το θεωρεί ο οικείος Δήμος.  

Εμείς, ως ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ, διαχωρίζουμε την θέση μας από οποιαδήποτε άλλη συνδικαλιστική οργάνωση, δηλώνοντας πως δεν θα παίξουμε κανένα πολιτικό παιχνίδι σε βάρος του κλάδου μας, δημιουργώντας θολό τοπίο μέσω της παραπληροφόρησης που φαίνεται να έχει στόχο την πάροδο του χρόνου αντίδρασης μέσω της νομικής οδού.

Ενημερώνουμε τα εξής:

1)  Οι Νόμοι και οι Υπουργικές αποφάσεις δεν αναστέλλονται ούτε καταργούνται με αυθαίρετα λόγια συνδικαλιστών και αίολες υποσχέσεις πολιτικών.

2)  Ο επίσημος τρόπος αντίδρασης που μπορεί να οδηγήσει σε αναστολή και στη συνέχεια ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης είναι η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

3)  Ο χρόνος που μπορούν οι επιχειρηματίες να προσφύγουν είναι εντός 60 ημερών από την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης, δηλαδή μέχρι τις 30 -10-2010 !

Καλούμε λοιπόν το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης να δηλώσει στα ΜΜΕ άμεσα τις προθέσεις του, διαφορετικά θεωρούμε υπεύθυνο τον Υπουργό για σκοπιμότητα που εξυπηρετεί την αποτροπή των επιχειρηματιών από την έγκυρη αντίδρασή τους προσφεύγοντας στο ΣτΕ, μια κίνηση με την οποία θεμελιώνεται η ίδια η Δημοκρατία.

Κύριε Υπουργέ μήπως αρνείστε το αναφαίρετο δικαίωμα της αντίδρασης σε 120.000 επιχειρηματίες ;  

Προτρέπουμε λοιπόν τους συναδέλφους να μην εφησυχάσουν, δηλώνοντας συμμετοχή για τις προσφυγές στο www.paskedi.gr ή 2310932420. Η αποστολή αιτήσεων ξεκίνησε και συνεχίζεται.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ για την κατάθεση των προσφυγών ΕΩΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010.

Με την παράκληση να δημοσιοποιηθεί στα μέσα που διαθέτετε Για επαφή 6993909353 Καλιώρας Ηλίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ:

Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό νόμο

Εγγραφή Μέλους – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς  τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους