Το ΠΑΣΚΕΔΙ απαντά σε όλες τις αμφιβολίες για την ίδρυση Καπνιστικής Λέσχης

7 Οκτωβρίου, 2019
Το ΠΑΣΚΕΔΙ απαντά σε όλες τις αμφιβολίες για την ίδρυση Καπνιστικής Λέσχης
Η μεγάλη κίνηση του ΠΑΣΚΕΔΙ να συστήσει τις Λέσχες Καπνιστών στους επιχειρηματίες Εστίασης και Διασκέδασης στην Ελλάδα φαίνεται ότι άρχισε να προκαλεί το ενδιαφέρον προς όλες τις πλευρές.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ:

Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό νόμο

 

Η μεγάλη κίνηση του ΠΑΣΚΕΔΙ να συστήσει τις Λέσχες Καπνιστών στους επιχειρηματίες Εστίασης και Διασκέδασης στην Ελλάδα φαίνεται ότι άρχισε να προκαλεί το ενδιαφέρον προς όλες τις πλευρές.

 

Από τη μία, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων αντιλαμβάνονται ότι οι Λέσχες Καπνιστών αποτελεί τη μόνη πρακτική και ουσιαστική λύση απέναντι στις συνέπειες που φέρνει ο αντικαπνιστικός νόμος. Από την άλλη, πολλοί είναι εκείνοι που για ανεξήγητους λόγους δεν βλέπουν με θετικό μάτι αυτή την ευνοϊκή κίνηση για τους καταστηματάρχες και υπό τον φόβο των αμφιβολιών, προσπαθούν με ψευδή επιχειρήματα να την αναιρέσουν.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί άρθρο του στην έντυπη έκδοση του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ (σ.σ. 6/10) που στρέφεται ενάντια στις Καπνιστικές Λέσχες. Αυτό που δεν λαμβάνεται υπόψιν στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η πρόταση του ΠΑΣΚΕΔΙ για τις Καπνιστικές Λέσχες δεν έχει κανένα άλλο στόχο, από το να ωφελήσει τους καταστηματάρχες, που με την ολική απαγόρευση του καπνίσματος, αναμένεται να δουν τους θαμώνες τους να μειώνονται δραματικά.

 

Αρχικά, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν αντιτιθέμεθα στον αντικαπνιστικό νόμο. Ίσα ίσα που από την πρώτη στιγμή, καλωσορίσαμε την εφαρμογή του στο πλαίσιο της προσπάθειας που φέρεται να οργανώνεται από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Υγείας προκειμένου να προστατέψουν την υγεία των πολιτών. Σε αυτό τον ιερό σκοπό είμαστε 100% μαζί.

 

Ωστόσο, έχοντας διανύσει 17 ολόκληρα χρόνια στο πλευρό του κλάδου της Εστίασης δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις ανησυχίες και τα σημάδια προβληματισμού που γέννησε σε όλους τους καταστηματάρχες η καθολική και χωρίς εξαιρέσεις εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Είναι περιττό να εξηγήσουμε τη σημασία της απαγόρευσης για τον κόσμο που θέλει να απολαύσει το τσιγάρο του μαζί με τον καφέ, το φαγητό ή το πότο του. Με την ίδια λογική που ένας μη καπνιστής έχει κάθε δικαίωμα να μην θέλει τον καπνό μέσα στο κατάστημα, ένας καπνιστής θεωρεί τον καπνό ως αναπόσπαστο μέρος της διασκέδασής του.

 

Σίγουρα σε ενδιαφέρει: Απαγόρευση και του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους χώρους εστίασης με τα ίδια πρόστιμα

Βιβλίο αναφοράς καπνίσματος – ποιες επιχειρήσεις πρέπει να το τηρούν;

Κατά των Συνδικαλιστών που παρότρυναν τον κλάδο να βγάλει τασάκια στα τραπέζια

ΠΑΣΚΕΔΙ κατά του Υπουργού Υγείας για τον αντικαπνιστικό νόμο

Σάλος στο Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα για τις Καπνιστικές Λέσχες

Λέσχη Καπνιστών Κομοτηνής – Μια από τις κορυφαίες Λέσχες Καπνιστών που δημιούργησε το ΠΑΣΚΕΔΙ

Απόκτησε ΛΕΣΧΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ στο κατάστημά σου σε μόλις 7 μέρες!

Αντικαπνιστικός νόμος: ακόμα πιο αυστηρά μέτρα και πρόστιμα – έκκληση των καταστηματαρχών για εύρεση “χρυσής” λύσης

 

Συνεπώς, λανθασμένα αναφέρεται στο άρθρο ότι «το ΠΑΣΚΕΔΙ επιχειρεί να δελεάσει τους επιχειρηματίες…». Το μόνο που κάνουμε, είναι να προτείνουμε βιώσιμες λύσεις, λαμβάνοντας υπόψιν τα σημάδια, τις απαιτήσεις, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των επιχειρηματιών του κλάδου μας.

 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η δοκιμασμένη στο εξωτερικό πρόταση για δημιουργία Καπνιστικής Λέσχης έρχεται να φέρει μια ουσιαστική ισορροπία απέναντι στα κενά που προκαλούνται με τον νέο αντικαπνιστικό νόμο. Η διαμόρφωση ειδικού χώρου καπνιζόντων, σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που ορίζονται σε αυτή την περίπτωση, όχι μόνο επιτρέπει την εφαρμογή του νόμου στο κυρίως κατάστημα, αλλά αφήνει το περιθώριο καπνίσματος στους πελάτες που το επιθυμούν, με αποτέλεσμα να μην ζημιώνεται από τις απώλειες καπνιζόντων πελατών το κατάστημα.

Φτιάξε τη ΛΕΣΧΗ σου

Στόχος της λύσης γης ίδρυσης Καπνιστικής Λέσχης σε καταστήματα είναι να δοθεί στους επιχειρηματίες μια επιπλέον δυνατότητα για να προσαρμοστούν καλύτερα στα νέα δεδομένα που φέρνει ο αντικαπνιστικός νόμος. Ήδη με την είσοδο του Φθινοπώρου και την αλλαγή του καιρού, ο κόσμος έχει εγκαταλείψει τους εξωτερικούς χώρους. Το πρόβλημα που τείνει να προκληθεί είναι μεγάλο, με τους επιχειρηματίες να αναζητούν τη «χρυσή τομή» ανάμεσα στον νόμο και το κοινό τους.

 

Γιατί η γενική απαγόρευση του καπνίσματος, παρά τα προφανή θετικά της για τη δημόσια υγεία, θα μπει για πρώτη φορά σε εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί ακόμα να διασαφηνίσει στους επιχειρηματίες Εστίασης πόσο καλυμμένοι είναι σε περιπτώσεις ελέγχων, ποιες προϋποθέσεις είναι αρκετές για να αποφύγουν πρόστιμα, αλλά και πόσο η απαγόρευση θα επηρεάσει τον τζίρο τους. Γι’ αυτό στο ΠΑΣΚΕΔΙ προβλέπουμε και προτείνουμε, για να μην τρέχουμε και δεν φτάνουμε μετά…

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ:

Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό νόμο

 

Εγγραφή Μέλους – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους