Παρέμβαση Εισαγγελέα για νοθεία στη φέτα και το πρόβειο γάλα στη Θεσσαλία

30 Νοεμβρίου, 2018
Παρέμβαση Εισαγγελέα για νοθεία στη φέτα και το πρόβειο γάλα στη Θεσσαλία
Κατεπείγουσα έρευνα και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Στ. Δασκαλόπουλος για τη νοθεία στη φέτα και το πρόβειο γάλα

Παρέμβαση Εισαγγελέα για νοθεία στη φέτα και το πρόβειο γάλα στη Θεσσαλία

Κατεπείγουσα έρευνα και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Στ. Δασκαλόπουλος για τη νοθεία στη φέτα και το πρόβειο γάλα στη Θεσσαλία.

Το τελευταίο διάστημα οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση με την κατρακύλα στις τιμές από τις γαλακτοβιομηχανίες και τα τυροκομεία και ζητούν επιτέλους να υπάρξει παρέμβαση για τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τις ελληνοποιήσεις γάλακτος.

Ο κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος παρήγγειλε ποινική προκταρκτική εξέταση στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας, καθώς το θέμα αφορά όλη τη Θεσσαλία. Η έρευνα ξεκινά έπειτα από καταγγελίες για τις οποίες έλαβε γνώση η εισαγγελία Εφετών. Το φαινόμενο, βάσει όσων καταγγέλθηκαν, έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις ξεκινώντας με τις παράνομες εισαγωγές και ελληνοποίησεις του γάλακτος από Βαλκανικές και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, διερευνώνται και καταγγελίες που έχουν φτάσει στον ΕΦΕΤ, για τη νόθευση φέτας με αγελαδινό γάλα, καθώς βρέθηκαν δείγματα σε Σούπερ Μάρκετ του εξωτερικού, στα οποία ανιχνεύθηκε αγελαδινό γάλα κατώτερης τιμής από το πρόβειο και μη σύννομο, αφού οι συσκευασίες ανγράφουν φέτα ΠΟΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες καταγγελίες ήρθαν σε γνώση και της εισαγγελίας Αθηνών, ύστερα από φάκελο που κατέθεσε ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, μετά από συνάντηση που είχε πριν από ένα μήνα με εκπροσώπους κτηνοτροφικών συλλόγων από τη Θεσσαλία. Πριν λίγες μέρες οι Κτηνοτροφικοί σύλλογοι Αραδοσιβίων Ολύμπου, Τσαριτσάνης, Σαρανταπόρου βαλανίδας και Ποταμιάς Ελασσόνας, κατήγγειλαν με επιστολή τους την ύπαρξη καρτέλ και την ανοχή στην πρακτική των ελληνοποιήσεων. 

Με πληροφορίες από thessaliatv.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους