Παρατείνονται η αποζημίωση των 534 ευρώ και τα επιδόματα ανεργίας – Έως το τέλος του έτους η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

28 Αυγούστου, 2020
Παρατείνονται η αποζημίωση των 534 ευρώ και τα επιδόματα ανεργίας - Έως το τέλος του έτους η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
Πακέτο 8 νέων μέτρων ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας για εργαζόμενους και ανέργους - Επέκταση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων και του επιδόματος των 534€.

Πακέτο οκτώ νέων μέτρων ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας για εργαζόμενους και ανέργους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η επέκταση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων και του επιδόματος των 534 ευρώ. 

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, η δέσμη μέτρων που ξεκινάει άμεσα, επεκτείνει και διευρύνει τις πολιτικές προστασίας των εργαζομένων και των ανέργων στους εξής άξονες:

1. Επεκτείνεται το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας στους κλάδους εστίασης,

μεταφορών, τουρισμού, αθλητισμού, πολιτισμού και για τον Οκτώβριο.

2. Επεκτείνεται η χρονική διάρκεια ισχύος του μηχανισμού ενίσχυσης της απασχόλησης

«ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» μέχρι τέλος του χρόνου .

3. Δίνεται παράταση για 2 μήνες των επιδομάτων ανεργίας που έχουν λήξει.

4. Διευκολύνεται η χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους

σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα, με τη μείωση του απαιτούμενου αριθμού

ημερών ασφάλισης από 100 σε 50.

5. Παρατείνεται το πλαίσιο της τηλεργασίας μέχρι τέλος του χρόνου.

6. Θεσμοθετείται η οικονομική στήριξη των καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και των ξεναγών με τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

7. Δημιουργείται θεσμικό πλαίσιο για την αναπλήρωση του χρόνου απουσίας από την

εργασία εργαζόμενου λόγω καραντίνας.

8. Θεσμοθετείται νέα ειδική άδεια των γονέων λόγω νόσησης των παιδιών τους από τον

κορωνοιό Covid-19.

Οι σημερινές πληρωμές

Στο μεταξύ, σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου το βράδυ, πραγματοποιείται η πληρωμή στους τραπεζικούς λογαριασμούς της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για 130.158 μονομερείς δηλώσεις, αναστολές εργασίας και εντάξεις στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ των παρακάτω εργαζομένων – δικαιούχων:

– μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε τουριστικές κλπ επιχειρήσεις μηνός Ιουλίου ποσού 5,48 εκατ. € για 19.452 άτομα.

– αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις Τουρισμού – Μεταφορών – Πολιτισμού – Αθλητισμού μηνός Ιουλίου ποσού 29,89 εκατ. € για 67.412 άτομα.

– οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας για τους εργαζομένους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Ιούλιο ποσού 10,989 εκατ. € για 43.204 άτομα.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται έως και την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου οι μονομερείς δηλώσεις εποχικών εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης για τον μήνα Ιούλιο, οι οποίοι δεν έχουν φέτος επαναπροσληφθεί επειδή το ξενοδοχείο ή το τουριστικό λεωφορείο που απασχολούνταν πέρσι, φέτος δεν λειτούργησε.

Με στοιχεία από insider.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους