Παπαθανάσης για εστίαση: Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα προχωρήσουμε σε πρόστιμα

26 Μαΐου, 2020
Παπαθανάσης για εστίαση: Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα προχωρήσουμε σε πρόστιμα
Στην επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

Στην επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη, Ιωσήφ Καλαμαράκη και Στεφανία Κασίμη.

«Κάθε πρώτη ημέρα που ξεκινάμε κάτι υπάρχει μία διστακτικότητα. Να σας θυμίσω στις 4 Μαΐου που ξεκίνησε το λιανικό εμπόριο ήταν πολύ μέτρια τα πράγματα. Μετά ξεκίνησε ο κόσμος να βγαίνει έξω. Χθες είχαμε μία πρώτη μέρα, ήταν βροχερή μέρα, καθημερινή, τα καφέ λειτούργησαν καλά, η εστίαση δεν λειτούργησε τόσο πολύ. Ο κόσμος δεν θα βγει αμέσως έξω, θα πάρει λίγος χρόνος να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να πάει να καθίσει, ότι υπάρχουν μέτρα, κανόνες», είπε κ. Παπαθανάσης και σημείωσε:

«Έχουμε βάλει έναν κόφτη. Ο κόφτης είναι ότι δεν μπορεί στον υπαίθριο και ημιυπαίθριο χώρο συνολικά να βρίσκονται πάνω από τόσα άτομα όσα αντιστοιχούν σε ένα πελάτη ανά δύο τ.μ. Τώρα ο καταστηματάρχης επιλέγει πώς θα τους βάλει. Υπάρχει αυτός ο ανώτατος κόφτης που λέει ότι δεν μπορεί να έχετε παραπάνω από τόσα άτομα σε αυτόν τον χώρο. Επομένως, είτε είναι stand, είτε είναι τραπέζια, βάζουν τις καρέκλες και τη διάταξη και από εκεί και πέρα πάνε με το ανώτατο όριο… Ο κανόνας λέει ότι δεν μπορεί να είναι πάνω από έξι άτομα, είτε είναι stand, είτε είναι τραπέζι και από εκεί και πέρα δεν μπορεί να είναι άνω των τόσων ατόμων όσων αντιστοιχούν ανά δύο τ.μ. χώρου».

«Η πρώτη ημέρα πήγε καλά. Νομίζω ότι όλοι ήταν έτοιμοι, τήρησαν τα μέτρα εχθές. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα γιατί υπάρχουν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και δεν θα θέλαμε να επιβάλουμε πρόστιμα ή να κλείσουμε ένα κατάστημα. Αυτό δεν είναι κάτι που το επιθυμεί η Πολιτεία αλλά αν χρειαστεί θα γίνει, διότι πρωτίστως πρέπει να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, να μην υπάρξει διασπορά», πρόσθεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Να τονίσουμε προς τον κ. Παπαθανάση βέβαια ότι σε ένα κλάδο που έχει πληγεί περισσότερο από όλους, που “βομβαρδίζεται” ήδη από δεκάδες ελέγχους και πρόστιμα, δεν εκτοξεύεις κι άλλες απειλές. Ή τουλάχιστον, αν θες να τον απειλήσεις, φροντίζεις αρχικά να του παρέχεις όλα όσα χρειάζεται για να μπορέσει να επαναλειτουργήσει σωστά και παραγωγικά…


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους