ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ: Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό νόμο

22 Οκτωβρίου, 2019
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ: Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό νόμο
Το ΠΑΣΚΕΔΙ καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στην ομαδική προσφυγή που θα κατατεθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον αντικαπνιστικό νόμο.

Στον ρυθμό του αντικαπνιστικού νόμου έχει μπει πλέον όλη η Ελλάδα, συμβαδίζοντας με την υπόλοιπη Ευρώπη σε μια από κοινού προσπάθεια πρόληψης της δημόσιας υγείας, με σημείο αναφοράς τα παιδιά. Η πρόταση του αντικαπνιστικού νόμου έχει υπερψηφιστεί από τη Βουλή (15/10) και αναμένεται πλέον η εγκύκλιος για να “κλειδώσει” το πλαίσιο εφαρμογής και οι διατάξεις που προβλέπει.

Φτιάξε τη ΛΕΣΧΗ σου

Η ιδιαιτερότητα της εστίασης στην Ελλάδα

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η Ελλάδα παρουσιάζει ορισμένες ιδιαιτερότητες ως προς το είδος των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης. Το κάπνισμα αποτελεί ένα μεγάλο μέρος των θαμώνων σε κέντρα διασκέδασης, ενώ καταστήματα όπως τα αργιλάδικα στηρίζονται εξ’ ολοκλήρου στην κατανάλωση προϊόντων καπνού ή ατμίσματος. Το γεγονός αυτό επιβάλει την προσεκτική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ρίχνοντας μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες της υλοποίησης, προστατεύοντας τόσο τις επενδύσεις που έχουν γίνει στον κλάδο από χιλιάδες επιχειρηματίες, όσο και την άριστη εφαρμογή του νόμου.

ΔΩΡΕΑΝ προσφυγή στο ΣτΕ για τα ενεργά μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ. Εάν δεν είστε, γίνετε μέλος

Προκειμένου να διασφαλίσουμε τόσο την απόλυτη εφαρμογή του νόμου, όσο και την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, πραγματοποιούμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας ειδικές εξαιρέσεις – τροποποιήσεις. Πιο συγκεκριμένα, ζητείται:

  • Η δυνατότητα δημιουργίας ειδικού χώρου καπνίσματος εντός καταστημάτων, κάτω από αυστηρές προδιαγραφές, που θα αφορούν αποκλειστικά καπνιστές, προστατεύοντας από το παθητικό κάπνισμα τους μη καπνιστές και τους εργαζόμενους.
  • Η δυνατότητα επιλογής χαρακτηρισμού ως «καπνιζόντων» για καταστήματα μικρότερα των 100m2, που λόγω περιορισμένου χώρου δεν έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας ειδικού χώρου.

Ποια είναι τα προνόμια

Η προσφυγή στο ΣτΕ από το ΠΑΣΚΕΔΙ είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για όλα τα ενεργά μέλη καταστήματα του Σωματείου, εξασφαλίζοντας, σε περίπτωση δικαίωσης, στους συμμετέχοντες:

  1. Κάλυψη σε περίπτωση καταγγελίας: Το αντίγραφο δικογράφου που θα λάβετε μετά την κατάθεση στο ΣτΕ, μπορεί να είναι αναρτημένο ή να το επιδεικνύετε όπου χρειαστεί, προλαμβάνοντας διενέξεις μεταξύ καπνιζόντων και μη καπνιζόντων ή τηλεφωνικές επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες στο 4ψήφιο νούμερο 1142, σε περίπτωση που κάποιος καπνιστής ανάψει τσιγάρο χωρίς να γίνει αντιληπτός από το προσωπικό του καταστήματος.
  2. Χρόνο και χρήμα: Μέσω της ομαδικής προσφυγής, απαλλάσσεστε από το μεγάλο κόστος και τη χρονοβόρο διαδικασία μιας μεμονωμένης προσφυγής, εφόσον θεωρείτε ότι το κατάστημά σας θίγεται από την καθολική εφαρμογή του νόμου
  3. Μεγαλύτερη δυναμική: Η ομαδική προσφυγή με τη μεγάλη συμμετοχή των καταστημάτων, προσδίδει κύρος στα επιχειρήματα και εδραιώνει τις δίκαιες τροποποιήσεις που ζητούνται για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

          Δηλώσεις συμμετοχής

           Φόρμα ατομικών στοιχείων

Σας δίνουμε εναλλακτική λύση χειρόγραφης φόρμας εδώ

email: paskedi@paskedi.gr 

           Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε  

Θεσσαλονική : Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151

1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη

Τηλεφωνικό Κέντρο.: 2310 932420 – 932473 – 932481

Fax: 2310 932431

Κινητή τηλεφωνία: 690 90 19 473 κ. Καλιώρας Ηλίας

 

Αθήνα: Ερμού 56, 105 63 Αθήνα (Κέντρο) Εντός στοάς Κτήριο SPACES

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2130 994018

Κινητή τηλεφωνία: 6907 456339 κ. Μπάδρας Δημήτρης

 

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους