Όταν η υγιής διεκδίκηση φέρνει αποτέλεσμα: επιστρέφουν 13ο και 14ο μισθό σε δημοτικούς υπαλλήλους!

24 Αυγούστου, 2018
Όταν η υγιής διεκδίκηση φέρνει αποτέλεσμα: επιστρέφουν 13ο και 14ο μισθό σε δημοτικούς υπαλλήλους!
Ομάδες δημοτικών υπαλλήλων πέτυχαν μέσω των σωματείων τους και με τη βοήθεια διακεκριμένων δικηγορικών γραφείων να καταθέσουν συνεχώς προσφυγές

Όταν η υγιής διεκδίκηση φέρνει αποτέλεσμα: επιστρέφουν 13ο και 14ο μισθό σε δημοτικούς υπαλλήλους!

Η υγιής διεκδίκηση και ο δίκαιος αγώνας στο τέλος βρίσκουν ανταπόκριση! Γι’ αυτό τον λόγο, δικαιώθηκαν και ανακτούν τον 13ο και 14ο μισθό (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας) χιλιάδες δημοτικοί και δικαστικοί υπαλλήλοι που προσέφυγαν στα δικαστήρια διεκδικώντας την αναδρομική καταβολή των δώρων τους. Τα δώρα είχαν καταργηθεί στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους από το 2012, με τον μνημονιακό νόμο 4093/2012 στα πλαίσια της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ομάδες δημοτικών υπαλλήλων πέτυχαν μέσω των σωματείων τους και με τη βοήθεια διακεκριμένων δικηγορικών γραφείων να καταθέσουν συνεχώς προσφυγές -αγωγές διεκδίκησης σε Ειρηνοδικεία της περιοχής τους- με αίτημα την επιστροφή και καταβολή των δώρων που τους περικόπηκαν! Σε αρκετές περιπτώσεις πέτυχαν ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις, καθώς οι δικαστές έκριναν ως αντισυνταγματικό τον νόμο 4093/2012 για την κατάργηση των δώρων στο δημόσιο.

Από την άλλη, συμπαραστάτες και αρωγοί τους στις διεκδικήσεις αυτές, που ανατρέπουν τα οικονομικά δεδομένα και τον οικονομικό προγραμματισμό του προϋπολογισμού του κράτους, είναι αρκετοί δήμαρχοι οι οποίοι αρνούνται να ασκήσουν έφεση στις πρωτόδικες αποφάσεις και προχωρούν στην καταβολή των αναδρομικών των δώρων στους υπαλλήλους τους. Ωστόσο, υπάρχουν και δήμαρχοι που έχουν ασκήσει εφέσεις σε θετικές πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων.

Από ποιους δήμους δικαιώθηκαν δικαστικά υπάλληλοι

*Περιστέρι: Το Ειρηνοδικείο Περιστερίου δικαίωσε 150 εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου (Ιδιωτικού δικαίου Αορίστου χρόνου και συμβασιούχους) ζητώντας την καταβολή, μέσω αναδρομικών, των δώρων της περιόδου 2015-2016. Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης δήλωσε ότι δεν θα ασκήσει έφεση και αποφάσισε την καταβολή από τα ταμεία του δήμου (και όχι βέβαια από την τσέπη του) των αναδρομικών για τους 150 προσφεύγοντες στο δικαστήριο υπαλλήλους ύψους από 2.000-2.500 ευρώ για κάθε υπάλληλο.Αλλοι Δήμοι στους οποίους κέρδισαν την αναδρομική καταβολή του «κομμένου» 13ου και 14 μισθού τους είναι.

*Δάφνης-Υμηττού, Παλλήνης, Γλυφάδας, Ν. Ιωνίας, Π. Φαλήρου, Ν. Φιλαδέλφειας, Χαλκηδόνας, Αθηναίων, Αχαρνών, Χαλανδρίου, Χίου, Καλαμαριάς, Καισαριανής, Διονύσου, Καλαμάτας, Λαμίας, Φυλής, Βόλβης, Πάτρας, Κεφαλονιάς, Καβάλας, Ναυπλίου, Πρέβεζας, Δέλτα, Κηφισιάς, Πετρούπολης κλπ: Όπως έχει γίνει γνωστό παρότι οι Δήμοι Κηφισιάς και Πετρούπολης είχαν ασκήσει εφέσεις κατά των πρωτόδικων αποφάσεων που δικαίωναν δημοτικούς υπαλλήλους τους αποφάσισαν εν τέλει να ανακληθούν οι εφέσεις τους και να καταβάλλουν τα αναδρομικά των δώρων στους υπαλλήλους τους. 

Όσο για τους υπόλοιπους δημάρχους των παραπάνω δήμων ορισμένοι άσκησαν εφέσεις, ενώ οι περισσότεροι όχι, καλυπτόμενοι από περυσινή νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών που τους παρέχει τη διακριτική ευχέρεια και δυνατότητα να μην ασκούν εφέσεις σε θετικές, υπέρ των εργαζομένων, δικαστικές αποφάσεις (αναδρομικά δώρων, μονιμοποίηση συμβασιούχων κλπ.

Όπως γίνεται φανερό μέσα από τέτοια κατορθώματα, η διεκδίκηση και η αλλαγή Νόμων, Εγκυκλίων, Υπουργικών και Δημοτικών αποφάσεων είναι εφικτή μέσα από την υγιή συνεργασία και την επιμονή. Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ, παραμένοντας σταθερά σε απόσταση από άλλα Δευτεροβάθμια ή Τριτοβάθμια Όργανα, υποστηρίζει αυτή την αγωνιστικότητα υπέρ των μελών του και χαράσσει τον δρόμο για να μπορεί να διεκδικεί Δικαστικά και όχι μόνο, οτιδήποτε στρέφεται εναντίον τους. 

Προσπαθούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις των επιχειρηματιών της εστίασης, της φιλοξενίας και του τουρισμού εντείνοντας τον αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων τους. Σκοπός του ΠΑΣΚΚΕΔΙ είναι να συντελέσει καθοριστικά στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, γι’ αυτό τον λόγο, μέσα από την έρευνα, τη συνεχή παροχή ενημέρωσης και την άσκηση πίεσης στις αρμόδιες αρχές, προσφέρουμε σε κάθε ιδιοκτήτη επιχείρησης – μέλος του ΠΑΣΚΚΕΔΙ τη δυνατότητα να πορευθεί ισχυρότερος στην καθημερινότητά του. 

Η εγγραφή στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ είναι ΔΩΡΕΑΝ. Τα αποτελέσματα των υπηρεσιών του ΠΑΣΚΚΕΔΙ είναι άμεσα και αποτελεσματικά. 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους