Όσο η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ προαναγγέλλει Αύξηση Τιμολογίων και Ελέγχους, τόσο το ΠΑΣΚΚΕΔΙ παρέχει τη λύση

24 Αυγούστου, 2018
Όσο η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ προαναγγέλλει Αύξηση Τιμολογίων και Ελέγχους, τόσο το ΠΑΣΚΚΕΔΙ παρέχει τη λύση
Η «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» είναι πλέον ο μεγάλος Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) Πνευματικών Δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Όσο η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ προαναγγέλλει Αύξηση Τιμολογίων και Ελέγχους, τόσο το ΠΑΣΚΚΕΔΙ παρέχει τη λύση

 Η «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» είναι πλέον ο μεγάλος Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) Πνευματικών Δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Το τελευταίο διάστημα έχει ενισχυθεί σημαντικά και αφήνει πίσω της την υπό κρατικό έλεγχο Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης ΕΥΕΔ, καθώς έχει συγκεντρώσει ένα πολύ μεγάλο μέρος δημιουργών, ενώ εκπροσωπεί παράλληλα ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Προαναγγέλλει αύξηση των αμοιβολογίων της…

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, μέσω του προέδρου της Γιάννη Γλέζου, προαναγγέλλει μεγάλη αύξηση των αμοιβολογίων της, καθώς αυξήθηκε το ρεπερτόριο που εκπροσωπεί. Αν αναλογιστεί κανείς πως το προηγούμενο διάστημα το ρεπερτόριο που διαχειρίζονταν ήταν 2- χιλιάδες μουσικά κομμάτια, σήμερα το ρεπερτόριό της είναι ανεξάντλητο καθώς εκπροσωπεί εκατομμύρια τραγούδια και ως εκ τούτου… καταλαβαίνει κανείς! Για την ακρίβεια, θα εισπράττει για όλους τους ΟΣΔ του εξωτερικού που αναφέρονται παρακάτω, ενώ συνεχώς προστίθενται νέες συμβάσεις τόσο με μεγάλους ΟΣΔ του εξωτερικού, όσο και με την εισροή Ελλήνων δημιουργών.

Το αρνητικό αποτέλεσμα: οι χρήστες που είχαν συμβληθεί με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και ειδικά μέσω των συμβάσεων με τα επιμελητήρια, θα δουν τις πολύ μεγάλες αυξήσεις να έρχονται.

Αναμένεται τσουνάμι εισπράξεων: εποπτικός μηχανισμός και… εισπράξεις από Σεπτέμβριο!

Ο Γιάννης Γλέζος προανήγγειλε μηχανισμό είσπραξης δικαιωμάτων από τους χρήστες μουσικής από τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον ίδιο οι διανομές θα αποδοθούν κανονικά τον Δεκέμβριο. Αυτό σημαίνει αγώνας δρόμου εισπράξεων από τους χρήστες.

Ετοιμαστείτε για την επίθεση και από την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Προλάβετε τους ελέγχους που ξεκινούν από Σεπτέμβριο. Κάνετε τώρα μία δωρεάν εγγραφή και απαλλαγείτε από τις υποχρεώσεις απ’ όλους τους ΟΣΔ, ΕΥΕΔ – ΟΠΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και GEA.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Γλέζος η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ είναι έτοιμη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με το Δίκτυο Εποπτών που έχει οργανώσει σε όλη την Ελλάδα, να ενεργοποιήσει άμεσα τη Συλλογική Σύμβαση που έχει υπογράψει με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, η οποία προβλέπει νέα Αμοιβολόγια, ανάλογα με τον νέο όγκο ρεπερτορίου που τώρα διαχειρίζεται ο Οργανισμός. Το ίδιο θα ισχύσει και για τον Ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς και για όλες τις κατηγορίες των Χρηστών. Αυτό συμβαίνει διότι η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ εμπλουτίζει συνεχώς με εξειδικευμένο προσωπικό τις υπηρεσίες της και αναπτύσσει, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το σύστημα μηχανοργάνωσής της, ώστε να μπορέσει μέχρι τέλος του χρόνου να είναι σε θέση να επεξεργάζεται τον τεράστιο όγκο του νέου ρεπερτορίου που ήδη εκπροσωπεί, πάντα με την πλήρη υποστήριξη της CISAC (Παγκόσμια Ομοσπονδία). Γι’ αυτόν λόγο, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ τον Δεκέμβριο του 2018 θα πραγματοποιήσει κανονικά τις Διανομές της.

Ποιες είναι οι εκπροσωπήσεις της «Αυτοδιαχείρισης»

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ σήμερα εκπροσωπεί όλο το Αγγλοσαξονικό ρεπερτόριο που χρησιμοποιείται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε όλη την Ελλάδα, μέσω της PRS for music Αγγλίας, της SOCAN Καναδά, της APRA/AMCOS Αυστραλίας και της IMRO Ιρλανδίας. Ενώ σύντομα θα εκπροσωπεί και το Αμερικανικό Ρεπερτόριο.

Επίσης μέσω της PRS εισπράττει τα δικαιώματα των μελών της από την Κύπρο και από άλλες 40 χώρες όπου δραστηριοποιείται η PRS.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ σήμερα διαχειρίζεται τα δικαιώματα ενός πολύ μεγάλου μέρους του ρεπερτορίου που ψυχαγωγεί τις κοινότητες των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο ή είναι πολύ δημοφιλές στις χώρες αυτές, μέσω συμβάσεων αμοιβαιότητας με τους Οργανισμούς των χωρών αυτών, δηλαδή στον Καναδά, την Αυστραλία, σε όλες τις Σκανδιναβικές χώρες, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Κεντρική και Νότια Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τις Βαλτικές χώρες, τα Βαλκάνια κλπ.

Συμβάσεις αμοιβαιότητας έχουν ήδη υπογραφεί με τους ακόλουθους ξένους Οργανισμούς:

PRS for Music (Βρετανία), SIAE (Ιταλία), ACUM (Ισραήλ), SOCAN (Καναδά), AKM / AUSTRO MECHANA (Αυστρία), SPAUTORES (Πορτογαλία), UBC (Βραζιλία), SACM (Μεξικό), AKKA-LAA (Λετονία), STEF (Ισλανδία), SAZAS (Σλοβενία), ZAIKS (Πολωνία), ARTISJUS (Ουγγαρία), APDAYC (Περού) και VCPMC (Βιετνάμ). Συμβάσεις μονομερούς εκπροσώπησης έχει υπογράψει μέχρι σήμερα με τις SABAM (Βέλγιο), SUISA (Ελβετία), SGAE (Ισπανία), MESAM (Τουρκία), ABRAMUS (Βραζιλία) και SOCINPRO (Βραζιλία).

Οι ακόλουθοι Οργανισμοί αποδεσμεύτηκαν οριστικά από την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης (ΕΥΕΔ) και βρίσκονται στο τελικό στάδιο της υπογραφής της σύμβασης αμοιβαιότητας με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ:

APRA / AMCOS (Αυστραλία), IMRO (Ιρλανδία), SUISA (Ελβετία), KODA (Δανία), BUMA-STEMRA (Ολλανδία), STIM (Σουηδία), TEOSTO (Φινλανδία), TONO (Νορβηγία), SOZA (Σλοβακία), LATGA (Λιθουανία), MUSICAUTOR (Βουλγαρία), OSA (Τσεχία), SOKOJ (Σερβία), HDS ZAMP (Κροατία), SADAIC (Αργεντινή), SCD (Χιλή), JASRAC (Ιαπωνία), KOMCA (Κορέα), AACIMH (Ονδούρα), WAMI (Ινδονησία), SACIM (Ελ Σαλβαδόρ) και GHAMRO (Γκάνα). Η SESAC (USA), επίσης, αποδεσμεύτηκε από την ΕΥΕΔ.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ σήμερα έχει το μεγαλύτερο εμπορικό -παλαιό και σύγχρονο- ρεπερτόριο που παίζεται ζωντανά και αναμεταδίδεται σε όλη την Ελλάδα, σε χώρους ψυχαγωγίας, εστίασης, συναυλιών και σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς κλπ. Στο τεράστιο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται ιστορικής και καλλιτεχνικής σημασίας κομμάτια, καθώς και μεγάλο ρεπερτόριο νέων δημιουργών. Τέλος η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ έχει ως μέλη μεγάλους ανεξάρτητους εκδότες μουσικής με τεράστιο ξένο ρεπερτόριο όπως την d-Version και τη MUSOU Music Publishing.

«Εξαπέλυσε επίθεση» στην ΕΥΕΔ

Ο πρόεδρος του ΟΣΔ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ δεν σταματά όμως εδώ. Επιτίθεται στον υπό κρατικό έλεγχο νέο φορέα ΕΥΕΔ, διάδοχο της ΑΕΠΙ. Όπως τονίζεται από τον Γιάννη Γλέζο χαρακτηριστικά:

Πουθενά στον κόσμο δεν έχει υπάρξει ιδιωτική οικογενειακή κερδοσκοπική Ανώνυμη Εταιρεία Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων (όπως η ΑΕΠΙ των Ξανθόπουλων στην Ελλάδα).

Πουθενά στον κόσμο δεν έχει υπάρξει μόνιμος ή προσωρινός Κρατικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων (όπως η ΕΥΕΔ του ΟΠΙ στην Ελλάδα).

Πουθενά στον κόσμο ο εποπτεύων Οργανισμός των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων (όπως είναι ο ΟΠΙ στην Ελλάδα ) δεν έχει ιδρύσει και διοικήσει (μέσω του ΔΣ του) άλλον ΟΣΔ, με αποτέλεσμα ο εποπτεύων να είναι ταυτόχρονα και εποπτευόμενος (όπως η ΕΥΕΔ του ΟΠΙ).

Πουθενά στον κόσμο, αν ένας ΟΣΔ κατέρρεε λόγω κακοδιαχείρισης, το κράτος δεν θα έφτιαχνε κρατικό οργανισμό (για να μετατραπεί αργότερα σε άλλον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης!), εφόσον ήδη λειτουργούσε νόμιμα ένας τέτοιος οργανισμός στη χώρα, όπως, στην περίπτωση της Ελλάδας, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, που είναι μη κερδοσκοπικός, συνεταιριστικός οργανισμός. Και μάλιστα, όταν η τελευταία συστάθηκε ακριβώς επειδή είχε προβλέψει έγκαιρα την κατάρρευση του πρώτου (ΑΕΠΙ) και θα ήταν αυτονόητο σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο ότι αυτή θα έπρεπε να είναι η επιλογή του κράτους, ως η διάδοχη κατάσταση, και όχι το ίδιο το κράτος. Πόσο μάλλον όταν αυτή είχε από την αρχή την πλήρη υποστήριξη της παγκόσμιας κοινότητας των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης, μέσω της Συνομοσπονδίας τους, της CISAC! Αντιθέτως, η κρατική ΕΥΕΔ εισχώρησε στη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων και μάλιστα κλείνοντας οικονομικές συμφωνίες (για τη χρήση του κτιρίου και της μηχανοργάνωσης της ΑΕΠΙ) με τους υπαίτιους της κακοδιαχείρισης και της κατάρρευσης, εκείνους που χρωστάνε εκατομμύρια στους δημιουργούς ΚΑΙ στο κράτος.

Στον κατάλογο της ΕΥΕΔ με τα μέλη της βρίσκονται σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες που διετέλεσαν μέλη των ΔΣ της ΑΕΠΙ κι επομένως είχαν ευθύνες για τα πεπραγμένα της. Περιμένατε να αποδεσμευτούν από την ΕΥΕΔ;

Στον κατάλογο της ΕΥΕΔ με τα μέλη της συμπεριλαμβάνονται καλλιτέχνες που έπαιρναν μεγάλες προκαταβολές από την ΑΕΠΙ και που κάποιες από αυτές δεν έχουν συμψηφιστεί ακόμη. Περιμένατε να αποδεσμευτούν από την ΕΥΕΔ;

ΑΝ η ΕΥΕΔ έχει, όπως λέει, πρόσβαση σε στοιχεία Χρηστών μουσικών έργων από κρατικές βάσεις δεδομένων (π.χ. TAXISnet) ζητάμε και εμείς την ίδια πρόσβαση, ειδάλλως παραβιάζονται οι κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού.

ΑΝ η ΕΥΕΔ έχει, όπως λέει, πρόσβαση σε κρατική επιχορήγηση για τα λειτουργικά της έξοδα, ζητάμε και εμείς ισόποση επιχορήγηση, ειδάλλως παραβιάζονται συγκεκριμένοι κοινοτικοί κανόνες.

Η κυρία Βλάχου τώρα, ως διαχειρίστρια της ΕΥΕΔ, στο χθεσινό Δελτίο Τύπου γράφει: «Η ΕΥΕΔ συνεχίζει να εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού μουσικού ρεπερτορίου, πάνω από 14.600 Έλληνες δημιουργούς και δικαιούχους δικαιωμάτων».

Η κυρία Βλάχου τότε, ως Προσωρινή Επίτροπος της ΑΕΠΙ, έλεγε στα μέλη του πρώτου Εποπτικού Συμβουλίου της ΑΕΠΙ για τα 14.600 μέλη της ΑΕΠΙ: «Από τα 15000 μέλη της ΑΕΠΙ μόνον οι 8450 παίρνουν διανομή έστω και ένα ευρώ. 900 δημιουργοί είχαν διανομή πάνω από 1000€ το εξάμηνο. 200 δημιουργοί είχαν διανομή πάνω από 5000€ το εξάμηνο. 100 δημιουργοί είχαν διανομή πάνω από 10000€ το εξάμηνο».

Τώρα επαναλαμβάνει τον ίδιο αριθμό 14.600 ως μέλη της ΕΥΕΔ για λόγους εντυπώσεων και για να συγκρίνει το μέγεθος της ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ) με τον μικρότερο αριθμό μελών της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ενώ μόνον 300 δημιουργοί μέλη της ΕΥΕΔ-ΑΕΠΙ μπορούσαν και μπορούν ακόμα να ζουν από τα δικαιώματά τους, εκ των οποίων ένας μεγάλος αριθμός έχει έρθει ήδη σε εμάς και, μάλιστα, πολλοί απ’ αυτούς έχουν τα πιο εμπορικά σήμερα ρεπερτόρια!

Βγάλτε εσείς συμπεράσματα…

Εκείνο που πρέπει να γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης είναι ότι υπάρχει λύση για να αποφύγει τόσο τα νέα αυξημένα τιμολόγια που έρχονται από Σεπτέμβριο, όσο και πρόστιμα με τα οποία αναμένεται να τον «βομβαρδίσουν»: 

Η εγγραφή στον ΠΑΣΚΚΕΔΙ παρέχει τη δυνατότητα για χρήση ενός πλούσιου ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου χωρίς την παραμικρή υποχρέωση για πληρωμές προς… τρίτους! Η συνεργασία του ΠΑΣΚΚΕΔΙ με τον ευρωπαϊκό «κολοσσό» στη διαχείριση Πνευματικών & Συγγενικών δικαιωμάτων, SOUNDREEF, εξασφαλίζει όλες τις απαραίτητες και νόμιμες άδειες χρήσης των top ελληνικών και ξένων κομματιών σε κάθε κατάστημα-μέλος του ΠΑΣΚΚΕΔΙ με μια μόλις εγγραφή! 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους