Ορίστηκε το νέο προεδρείο του ΕΦΕΤ!

8 Δεκεμβρίου, 2018
Ορίστηκε το νέο προεδρείο του ΕΦΕΤ!
Ο Πολυχρόνης Πολυχρονίου είναι ο νέος πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) όπως ενέκρινε η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

Ορίστηκε το νέο προεδρείο του ΕΦΕΤ!

Πολυχρόνης Πολυχρονίου είναι ο νέος πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) όπως ενέκρινε η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με τον Διονύση Βλάχο να τοποθετείται στη θέση του αντιπροέδρου του φορέα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, ανέφερε ότι ο ΕΦΕΤ αποτελεί τον βασικό φορέα ελέγχου των τροφίμων και στο εξής θα δοθεί προτεραιότητα στην προστασία του καταναλωτή και στην φήμη των ελληνικών προϊόντων, με συντονισμένους ελέγχους.

Ο νέος πρόεδρος από την πλευρά του επισήμανε ότι μέριμνα του ΕΦΕΤ θα είναι πιο στοχευμένοι και αποτελεσματικοί έλεγχοι, αλλά και η ενίσχυση του ποιοτικού ελέγχου στις επιχειρήσεις. Παράλληλα τόνισε ότι χρειάζεται και σωστή ενημέρωση των καταναλωτών.

Ο αντιπρόεδρος κ. Δ. Βλάχος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αποστολής του ΕΦΕΤ τόσο για τα τρόφιμα όσο και για την παραπλανητική διαφήμιση που μπορεί να βλάψει τους καταναλωτές.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, η διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των τροφίμων, η ενημέρωση των καταναλωτών και ο αποτελεσματικός έλεγχος είναι οι στόχοι του ΕΦΕΤ.

Από κει και πέρα, ερωτήματα για υποστελέχωση του ΕΦΕΤ από το 2016 έως σήμερα, πολυδιάσπαση και έλλειψη χρηματοδότησης, έθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της Ένωσης Κεντρώων και του ΚΚΕ, που έκανε λόγο για επικείμενη ιδιωτικοποίηση των ελέγχων.

Απαντώντας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, σημείωσε ότι υπάρχει αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων στον τομέα των ελέγχων και πρόσθεσε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει αλλαγή οργανογραμμάτων.

Όσον αφορά στο ζήτημα της υποστελέχωσης του ΕΦΕΤ, ενημέρωσε την επιτροπή ότι υπάρχει συνεννόηση για προκήρυξη και πρόσληψη 180 επιστημόνων, ενώ θα υπάρξει και συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και Εσωτερικών για αύξηση του προσωπικού.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους