Οργή για τη δήλωση Λουράντου για τα δωρεάν rapid test – Eκβιάζει για “φακελάκι” στους φαρμακοποιούς

22 Μαρτίου, 2021
loyrantos

O κ. Λουράντος έβγαλε ήδη και την ταρίφα που θα είναι τουλάχιστον 15 € για κάθε πολίτη προκειμένου να κάνει το τεστ στο φαρμακείο – Η σκληρή απάντηση της Ν.Δ

Ήταν Οκτώβριος του 2015 όταν ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος απειλούσε ότι θα μετέτρεπε τα 11.000 φαρμακεία της πρωτεύουσας σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ που θα ενημέρωναν τους πολίτες για την κατάλυση, όπως έλεγε, της Δημοκρατίας και την κοινοβουλευτική εκτροπή που επιχειρούσε η κυβέρνηση Σαμαρά, επειδή δεχόταν την έκθεση του ΟΟΣΑ για το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, την πώληση βιταμινών από τα σουπερμάρκετ και λοιπά.

Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και η έκθεση του ΟΟΣΑ υιοθετήθηκε από την πρώτη φορά αριστερά, η δήλωση όμως του κ. Λουράντου έχε μείνει στην στην μνήμη όλων, σαν μια από τις πιο ηχηρές και πολιτικά απειλητικές δηλώσεις συνδικαλιστή στα χρόνια των μνημονίων.

Όταν ο κ. Λουράντος πήρε ξανά το όπλο του…

Αυτά όμως μέχρι χθες.

Γιατί ήρθαν οι δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσου για την δωρεάν χορήγηση τεσσάρων τεστ το μήνα κατά του κορονοϊού σε κάθε πολίτη και οδήγησαν τον κ.Λουράντο να διαπρέψει και πάλι. Στόχος τώρα έγινε η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά στην ουσία οι πολίτες. Αφού τους λέει κατάμουτρα, “όχι δεν θα τα παίρνετε δωρεάν τα τεστ θα πληρώνετε εμάς να σας τα κάνουμε”.

Σε απλά ελληνικά ο κ. Λουράντος δεν θέλει οι πολίτες να παίρνουν δωρεάν τα τεστ και να τα κάνουν μόνοι τους στο σπίτι τους, έστω κι αν τα καινούργια τεστ είναι πολύ απλά στην χρήση. Θέλει να πληρώνουν στα φαρμακεία για να τους τα κάνουν οι φαρμακοποιοί. Και για να στηρίξει αυτή την προκλητική θέση του προέβη σε μια πρωτοφανή διαπίστωση. Λέγοντας ότι το ζητούμενο δεν είναι να μάθει ο κάθε πολίτης αν είναι άρρωστος, αλλά να μάθει η πολιτεία πόσοι νοσούν και τι μέτρα πρέπει να λάβει. Φυσικά αυτό κατά τον κ. Λουράντο μπορεί να γίνει μόνο αν οι πολίτες πληρώνουν τα τεστ στους φαρμακοποιούς.

Τεστ κορονοϊού

 

Η… ταρίφα Λουράντου στα tests

Μάλιστα ο κ. Λουράντος έβγαλε ήδη και την ταρίφα επικαλούμενος απόφαση του πανελληνίου φαρμακευτικού συλλόγου που θα είναι τουλάχιστον 15 € για κάθε πολίτη,
προκειμένου να κάνει το τεστ στο φαρμακείο. Και φαίνεται ότι μας κάνει και σκόντο διότι επικαλείται απόφαση της Κύπρου για τεστ που γίνεται έξω από το φαρμακείο με 20 €.

Ο κ.Λουράντος λοιπόν μας βάζει μέσα στο φαρμακείο και μας κάνει και μια έκπτωση 5 €, άρα 15 € μόνο, για να παίρνει το σάλιο από το στόμα μας και να το βάζει στην ειδική συσκευασία του τεστ.

λουράντος τεστ

φαρμακείο

Γι αυτό και πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων αντιδρώντας στις δηλώσεις του γράφουν τις τελευταίες ώρες “θα τα φάμε σουβλάκια τα 15 € Λουράντο, δεν θα τα δώσουμε σε σένα”.

Και φυσικά για να γίνει πιστευτό το παραμύθι Λουράντου πρέπει να έχει και λίγο δράκο και φρόντισε γι αυτό με τις δηλώσεις του, με τις οποίες αφήνει υποψία σκανδάλου μέσω των ερωτημάτων που θέτει στην κυβέρνηση όπως:

  • Πώς θα προμηθεύονται τα τεστ τα φαρμακεία; Δωρεάν ή με χονδρική τιμή;
  • Ποιος θα προμηθεύει τα φαρμακεία, το χονδρεμπόριο ή η Κυβέρνηση;
  • Υπάρχει κάποια συμφωνία που δεν γνωρίζουμε μεταξύ χονδρεμπορίου και Κυβέρνησης;
  • Με ποια κριτήρια θα δίνεται στα φαρμακεία οι απαραίτητες ποσότητες των τεστ; Ανάλογα με τον τζίρο τους στο χονδρεμπόριο ή με την τοποθεσία του φαρμακείου;

Η αιχμηρή απάντηση της Ν.Δ

Η απάντηση από το κυβερνών κόμμα ήρθε άμεσα και ήταν αιχμηρή:

Ας μην οραματίζεται ο κ Λουράντος τιμοκαταλόγους για την διενέργεια οικιακών ατομικών τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Η διενέργεια των τεστ είναι πολύ απλή και δεν θα χρειαστεί η συμβολή του κ. Λουράντου.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους