ΟΠΙ: νέα Διευθύντρια η δικηγόρος Ευαγγελία Βαγενά

12 Ιουνίου, 2019
ΟΠΙ: νέα Διευθύντρια η δικηγόρος Ευαγγελία Βαγενά
Η δικηγόρος Ευαγγελία Βαγενά, εξειδικευμένη στην πνευματική ιδιοκτησία, στο δίκαιο του Ίντερνετ και στα θέματα προσωπικών δεδομένων, είναι η νέα διευθύντρια του ΟΠΙ

ΟΠΙ: νέα Διευθύντρια η δικηγόρος Ευαγγελία Βαγενά

Η δικηγόρος Ευαγγελία Βαγενά, εξειδικευμένη στην πνευματική ιδιοκτησία, στο δίκαιο του Ίντερνετ και στα θέματα προσωπικών δεδομένων, είναι η νέα διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, μετά και τη δημοσίευση του διορισμού της σε ΦΕΚ την περασμένη Παρασκευή.

Η κ. Βαγενά δεν βρίσκεται σε άγνωστο πεδίο, αφού εργαζόταν στον ΟΠΙ από το 2005 ως τον Μάρτιο του 2018. Αναλαμβάνει ωστόσο τα καθήκοντά της σε μια κομβική περίοδο τόσο για την πορεία του ΟΠΙ όσο και για τα ζητήματα γενικότερα των πνευματικών δικαιωμάτων, ειδικά μετά την κατάρρευση της ΑΕΠΙ και του εγχώριου τοπίου έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μετά τη συγκρότηση της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης, η οποία διευκολύνει τη δρομολόγηση του νέου, αυτοδιαχειριζόμενου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης από τους ίδιους δημιουργούς. Το μεγάλο στοίχημα, εκτός από την εγχώρια κατάσταση, είναι η ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της νέας Οδηγίας της Ε.Ε. που ψηφίστηκε πρόσφατα για τα πνευματικά δικαιώματα στην ψηφιακή εποχή, η οποία έχει διχάσει τη διεθνή κοινή γνώμη.

Η εκλογή της έγινε μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος, παρά το γεγονός ότι το Π.Δ. 311/1994, όπως ισχύει, που διέπει τη σύσταση και λειτουργία του ΟΠΙ δεν προβλέπει αντίστοιχη διαδικασία. Για την αξιολόγηση των υποψηφίων στις αρχές του χρόνου συστήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από την ομότιμη καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Διονυσία Καλλινίκου, την επίκουρη καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΔΠΘ Σύλβια Σταυρίδου και τον Αλέξανδρο Κολιοθωμά, L.L.M., δικηγόρο και μέλος του ΔΣΑ.

Οι φάκελοι όλων των υποψηφίων, μαζί με τεκμηριωμένη εισήγηση της Επιτροπής, με πλήρη και ειδική αιτιολόγηση βάσει των επιστημονικών προσόντων, της επαγγελματικής εμπειρίας και της συνέντευξης εκάστου υποψηφίου, υποβλήθηκαν στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να προβεί στην τελική επιλογή και τον διορισμό του νέου διευθυντή/ας του ΟΠΙ.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους