Οι οπαδοί της υγιεινής διατροφής ενισχύουν την επέκταση της αγοράς εναλλακτικών προϊόντων κρέατος

10 Δεκεμβρίου, 2021
tofu

Η υψηλή ζήτηση για τα προϊόντα στην παγκόσμια αγορά εναλλακτικών προϊόντων κρέατος μπορεί να αποδοθεί στην αυξημένη εστίαση των καταναλωτών στη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας. Οι αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την παχυσαρκία και τον διαβήτη επηρεάζουν ιδιαίτερα την παγκόσμια αγορά εναλλακτικών προϊόντων κρέατος. Αυτή η τάση αναμένεται να ευνοήσει την επέκταση του τμήματος της αγοράς τα επόμενα χρόνια.

Οι ανησυχίες που σχετίζονται με τα αποτυπώματα άνθρακα στην κτηνοτροφία στη βιομηχανία κρέατος και τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις του στην κλιματική αλλαγή είναι ένας άλλος σημαντικός μοχλός για την παγκόσμια αγορά εναλλακτικών προϊόντων κρέατος. Επιπλέον, η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σκληρότητα των ζώων στη βιομηχανία κρέατος, καθώς και η αυξανόμενη προτίμηση για την κατανάλωση μιας vegan, φυτικής διατροφής οδηγούν επίσης στην ανάπτυξη της αγοράς.

Οφέλη για την υγεία: Τροφοδοτώντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών

Τα προϊόντα στην παγκόσμια αγορά εναλλακτικών προϊόντων κρέατος αναπτύσσονται και κατασκευάζονται από διάφορες πηγές, όπως σιτάρι, μυκοπρωτεΐνη και άλλα συστατικά. Τα προϊόντα στην παγκόσμια αγορά εναλλακτικών προϊόντων κρέατος είναι διαθέσιμα τόσο σε κατεψυγμένη όσο και σε κατεψυγμένη μορφή. Επιπλέον, τέτοια προϊόντα προσφέρουν ουσιαστικές ποσότητες ασβεστίου και πρωτεΐνης, που απευθύνονται σε πολλούς σύγχρονους καταναλωτές.

Οι τύποι προϊόντων που προσφέρονται από τους παίκτες και τους κατασκευαστές στην παγκόσμια αγορά εναλλακτικών προϊόντων κρέατος περιλαμβάνουν το tofu, το seitan, το natto, το tempeh και το RTE ή RTC, για παράδειγμα, τα οποία έχουν αυξηθεί σταθερά σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Αυτή η τάση μπορεί να αποδοθεί σε διάφορα οφέλη για την υγεία που προσφέρουν αυτά τα προϊόντα.

Τα κανάλια διανομής που χρησιμοποιούνται από τους παίκτες στον παγκόσμιο χώρο εναλλακτικών προϊόντων κρέατος για την προώθηση των προϊόντων τους περιλαμβάνουν κανάλια άμεσης διανομής και κανάλια έμμεσης διανομής (συμπεριλαμβανομένων καταστημάτων εκπτώσεων, ειδικών καταστημάτων τροφίμων και ποτών, σύγχρονων παντοπωλείων, παραδοσιακών παντοπωλείων και ψιλικών, μεταξύ άλλων.

Γεωγραφικά, η παγκόσμια αγορά εναλλακτικών προϊόντων κρέατος μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε πέντε μεγάλες περιοχές: Βόρεια Αμερική, Μέση Ανατολή και Αφρική, Ασία-Ειρηνικός, Ευρώπη και Λατινική Αμερική.

Οι παίκτες της αγοράς επικεντρώθηκαν σε συνεργασίες, συνεργασίες

Οι κορυφαίοι παίκτες και κατασκευαστές στην παγκόσμια αγορά εναλλακτικών προϊόντων κρέατος περιλαμβάνουν τους Impossible Foods Inc., Beyond Meat, Inc., Amy’s Kitchen Inc., Kellogg Company, Sweet Earth, Inc. και The Kraft Heinz Company, μεταξύ άλλων. Οι παίκτες και οι κατασκευαστές σε αυτήν την αγορά επενδύουν μεγάλες επενδύσεις για να αναπτύξουν καινοτόμα φυτικά υποκατάστατα κρέατος που προσφέρουν γεύση και υφή παρόμοια με το παραδοσιακό κρέας. Αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνολογίες στην κατασκευή για να δημιουργήσουν τέτοια προϊόντα.

Επιπλέον, παίκτες και κατασκευαστές στην παγκόσμια αγορά εναλλακτικών προϊόντων κρέατος συμμετέχουν σε διάφορες στρατηγικές ανάπτυξης και εταιρικής ανάπτυξης, όπως στρατηγικές συνεργασίες καθώς και συνεργασίες με άλλους προμηθευτές, προκειμένου να ενισχύσουν και να επεκτείνουν τα υπάρχοντα χαρτοφυλάκια προϊόντων τους. Αρκετοί παίκτες και πωλητές σε αυτήν την αγορά εστιάζουν επίσης στην αύξηση των επενδύσεών τους που προορίζονται για έρευνα και ανάπτυξη, προκειμένου να επεκτείνουν τις προσφορές τους και να καλύψουν διάφορες προτιμήσεις και γούστα. Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει αυτές τις εταιρείες να επεκτείνουν τη βάση των καταναλωτών τους.

Πηγή: foodinstitute.com

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους