Ομογενής εστιάτορας καλεί τον κλάδο να αντιδράσει

Δεκέμβριος 15, 2020
closed

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αναβρασμός και αγωνία για το μέλλον επικρατεί στις τάξεις των εστιατόρων στην πόλη της Νέας Υόρκης, μετά την απόφαση του Κυβερνήτη της Πολιτείας, Αντριου Κουόμο, να απαγορεύσει την εσωτερική εξυπηρέτηση εστιατορίων και μπαρ, η οποία, από τον Οκτώβριο κι έπειτα, επιτρεπόταν σε ποσοστό χωρητικότητας 25%.

Η αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 και η σταδιακή μείωση των διαθέσιμων κλινών, η οποία έχει προκαλέσει φόβους στις Αρχές ότι θα πλησιάσει σύντομα επίπεδα… Απριλίου, ενδέχεται να οδηγήσει σε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, που μπορεί να σηματοδοτήσουν μια νέα διακοπή λειτουργίας των λεγόμενων «μη αναγκαίων επιχειρήσεων», δηλαδή σε μια ουσιαστική παύση της κοινωνικοοικονομικής δραστηριότητας της πόλης.

«Δεν έπρεπε να μας το κάνουν αυτό ξανά. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε εμείς συνέχεια το τίμημα. Εμείς στην εσωτερική εξυπηρέτηση είχαμε συγκεκριμένες προδιαγραφές για την ασφάλεια των πελατών, τις οποίες τις τηρούσαμε. Σε μεγαλύτερο ποσοστό από το σούπερ μάρκετ, όπου δεν τηρείται κανένα μέτρο. Γιατί μας κλείνουν και μας θεωρούν επικίνδυνους τη στιγμή που τα τραπέζια είναι τοποθετημένα σε αποστάσεις;», δηλώνει στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο ιδιοκτήτης της ντάινερ «Van Dam», Κωνσταντίνος Μανωλούκος.

Από την πλευρά του, ο Αντριου Κουόμο, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για αυτήν την εξέλιξη εβδομάδες πριν και ουσιαστικά την προανήγγειλε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, έχει τονίσει πως ουσιαστικά ακολουθεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα στατιστικών στοιχείων που έχει συσταθεί από ειδικούς, ανεβάζοντας το επίπεδο των περιορισμών κάθε φορά που κάποιοι καθορισμένοι δείκτες ξεπεραστούν ανά περιοχή.  Επί του παρόντος, αφήνει ανοικτή την εξωτερική εξυπηρέτηση, για την οποία οι καταστηματάρχες τονίζουν ότι, δεδομένων των δυσμενών καιρικών συνθηκών, τις περισσότερες μέρες του χειμώνα θα είναι σαν να μην υφίσταται.

«Δεν βοηθούν τα εξωτερικά τραπέζια, όταν έχει αυτό το κρύο. Το καλοκαίρι το ανεχτήκαμε γιατί το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή εκτός από την Πολιτεία είναι και η εποχή εναντίον μας», επισημαίνει ο κ. Μανωλούκος.

Συλλογικά όργανα των εστιατόρων ήδη προετοιμάζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αρχής γενομένης από αυτήν την εβδομάδα, όμως στις τάξεις των επιχειρηματιών επικρατεί δυσαρέσκεια για την αδυναμία κοινής συμπόρευσης, που ενδεχομένως να έκανε την αντίδρασή τους πιο αισθητή. Ο ομογενής επιχειρηματίας καλεί, μέσω του «Ε.Κ.», τους ομογενείς συναδέλφους του να οργανωθούν και να έρθουν σε συνεννόηση μαζί του.

«Θέλω μέσω του ‘Εθνικού Κήρυκα’ να καλέσω τους συναδέλφους μου να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μου και να με καλέσουν στο τηλέφωνο 6463615088, προκειμένου να συζητήσουμε για αυτό το πρόβλημα που μας απασχολεί. Αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα δικό μας. Εάν ο δικός μας κλάδος σβήσει από τη Νέα Υόρκη, θα έχει συνέπειες για όλους. Επίσης, είμαστε ένας κλάδος που στηρίζει όσο κανένας τις ομοσπονδίες και τους ομογενειακούς συλλόγους», κατέληξε ο κ. Μανωλούκος.

Την ίδια στιγμή, το δεύτερο ομοσπονδιακό πακέτο οικονομικής βοήθειας για τις συνέπειες της πανδημίας δεν έχει ακόμη ψηφιστεί, με τα δυο κόμματα σε Βουλή και Γερουσία να καλούνται να βρουν άμεσα τη χρυσή τομή.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους