Οικονόμου: Η αγορά θέλει να μην ξανακλείσει – Τι είπε για το ενδεχόμενο επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών

9 Σεπτεμβρίου, 2021
estiasi11

“Δεν είναι στις σκέψεις μας να έχουμε ανακοινώσεις στο επόμενο διάστημα για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων”, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι έχει τοποθετηθεί πολλές φορές γι’ αυτό το ζήτημα. “Δίνουμε έμφαση από τις 13 Σεπτεμβρίου που ξεκινάει η ημέρα εφαρμογής των μέτρων στην υλοποίηση όλων όσων έχουμε εξαγγείλει και μελετήσει με τους αρμοδίους. Και έχουμε την πεποίθηση ότι εάν συνεργαστούμε σωστά όλοι με την τήρηση των μέτρων αυτών, μπορούμε να πετύχουμε εκείνα τα αποτελέσματα που θα μας θωρακίσουν έναντι της πανδημίας.

Η υποχρεωτικότητα ισχύει για τους υγειονομικούς για τους πολύ συγκεκριμένους λόγους που έχουμε πει. Πέραν τούτου ο προσανατολισμός της κυβέρνησης στρέφεται καταρχήν στον εμβολιασμό των ανηλίκων. Γνωρίζετε ότι έχουμε διευρύνει και εκεί τις προσπάθειες για να πείσουμε, για να παρακινήσουμε τις οικογένειες και τα παιδιά να εμβολιαστούν. Η εμπλοκή των παιδιάτρων είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και στην εφαρμογή των μέτρων που έχουμε εξαγγείλει στο προηγούμενο διάστημα”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για την εστίαση

Μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει κάποια στήριξη για τον κλάδο της εστίασης που θα λειτουργεί τον εσωτερικό χώρο με το 50% του πελατολογίου της . “Εάν αναλογιστεί κανείς ότι πάνω από 6 εκατ. συμπολίτες μας είναι σήμερα εμβολιασμένοι, αντιλαμβάνεται το εύρος του κόσμου στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν οι επιχειρηματίες της εστίασης για να συνεχίσουν να έχουν μια επιτυχημένη επαγγελματική χρονιά, όπως συνέβη το καλοκαίρι. Και πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα πολλαπλασιάζονται και οι άνθρωποι που θα εμβολιάζονται και θα προστίθενται σε αυτό”.
Όσον αφορά στο εάν είναι έτοιμη η αγορά να εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί είπε τα εξής “ένα πράγμα που σίγουρα θέλει η αγορά είναι να μην ξανακλείσει” και πρόσθεσε ότι η “αγορά έχει φροντίσει να λάβει όλες τις αναγκαίες πρόνοιες προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα, όχι γιατί το λέει η κυβέρνηση αλλά επειδή αυτός είναι ο δρόμος, αυτό είναι το όχημα για να δουλέψουν τα καταστήματα του χώρου της εστίασης, του λιανεμπορίου, όλη η αγορά και να μην ξαναζήσουμε συνθήκες που ζήσαμε στο παρελθόν”.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους