Οικολογικά παπούτσια vegan από ανακυκλωμένα πλαστικά και καφέ

10 Αυγούστου, 2019
Οικολογικά παπούτσια vegan από ανακυκλωμένα πλαστικά και καφέ
Δύο νέοι επιχειρηματίες στο Ελσίνκι, o Σον Τσου και ο Τζέσι Τραν, από το Βιετνάμ άρχισαν να κατασκευάζουν αθλητικά παπούτσια με πρώτη ύλη τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ!

Από τη μια πλευρά, ο καφές είναι μία πολύ σημαντική υπόθεση για την καθημερινότητα όλων! Η κατανάλωση καφέ ημερησίως φτάνει περίπου δύο δισεκατομμύρια φλιτζάνια. Βέβαια, την ίδια στιγμή, η κατανάλωση καφέ αφήνει πίσω της σημαντική ποσότητα καταλοίπων. Οι κόκκοι καφέ καταλήγουν είτε στις χωματερές ή αποβάλλονται στους νεροχύτες, προσθέτοντας ένα ακόμη πρόβλημα στα τροφικά απορρίμματα. Τι μπορεί να γίνει με αυτό;

Vegan παπούτσια από κατάλοιπα καφέ!

Δύο νέοι επιχειρηματίες στο Ελσίνκι άρχισαν να κατασκευάζουν αθλητικά παπούτσια με πρώτη ύλη τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ. Ο Σον Τσου και ο Τζέσι Τραν, από το Βιετνάμ, αυτοπροσδιορίζονται ως λάτρεις των αθλητικών υποδημάτων.

Είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι για τα περιβαλλοντολογικά θέματα και αναζητούσαν οικολογικά αθλητικά παπούτσια, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάποιο ζευγάρι που να είναι ταυτόχρονα φτηνό και όμορφο. Δεν στενοχωρήθηκαν όμως. Απλά αποφάσισαν να το κατασκευάσουν.

Η επιχείρησή τους, η Rem, συνδυάζει ύφασμα που είναι κατασκευασμένο από κόκκους καφέ και ανακυκλωμένα πλαστικά, προκειμένου να δημιουργήσει ένα υλικό ανθεκτικό και ελαφρύ, που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή αθλητικών παπουτσιών

Κάθε ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών ζυγίζει περίπου 460 γραμμάρια, εκ των οποίων τα 300 είναι από τους κόκκους του καφέ. Επίσης, για την κατασκευή ενός ζευγαριού χρησιμοποιείται ποσότητα πλαστικού από έξι πεταμένες πλαστικές φιάλες. Μία από τις βασικές ιδιότητες του καφέ είναι ότι απορροφά όλες τις οσμές, κάτι που θα εκτιμηθεί πολύ από όσους ταλαιπωρούν επί πολλά χρόνια τα αθλητικά τους. Η Rem εξάλλου προωθεί τα προϊόντα της ως vegan.

Η εταιρεία έχει πελάτες σε 57 χώρες και πρόκειται να ενισχύει τη δραστηριότητά της, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει χρήματα χάρη σε μια επιτυχή εκστρατεία.

Επί του παρόντος, τόσο η συλλογή των κόκκων καφέ, όσο και η διαδικασία κατασκευής των υποδημάτων γίνεται στην Κίνα. Οι δύο νεαροί επιχειρηματίες της, ωστόσο, ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να τη μεταφέρουν στην πατρίδα τους, το Βιετνάμ.

«Απλά θέλαμε να κατασκευάσουμε τα καλύτερα αθλητικά παπούτσια, κάτι εξελιγμένο και βιώσιμο», εξηγεί ο Τραν και προσθέτει: «Και οι δύο ήρθαμε στη Φινλανδία για να σπουδάσουμε. Είναι για εμάς πολύ σημαντικό να μεταφέρουμε τη μονάδα μας στην πατρίδα μας, το Βιετνάμ, όπου συντελείται σημαντική ανάπτυξη στη βιομηχανία και στις επενδύσεις. Θέλουμε να αποτελέσουμε μέρος αυτής «Απλά θέλαμε να κατασκευάσουμε τα καλύτερα αθλητικά παπούτσια, κάτι εξελιγμένο και βιώσιμο».

Βέβαια, η Rem δεν είναι η μοναδική εταιρεία που αγοράζει υποπροϊόντα τροφίμων για να δημιουργήσει είδη ρουχισμού. Η Hugo Βοss κατασκευάζει υποδήματα από Pinatex, ένα παράγωγο των ινών του ανανά. Η σχεδιάστρια Στέλλα Μακάρτνεϊ χρησιμοποιεί Mylo, ένα υποκατάστατο του δέρματος από μανιτάρια, ενώ ο οίκος Salvatore Ferragamo κατασκευάζει ρούχα από ένα υλικό που προέρχεται από τη φλούδα πορτοκαλιού. Τέλος, τα καταστήματα ρούχων Η&Μ της Σουηδίας χρησιμοποιούν φύκια για τη δημιουργία της σόλας των παπουτσιών που πωλούν.

Με πληροφορίες από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους