Οι έλεγχοι για Πνευματικά Δικαιώματα περνούν στα «χέρια» και του ΣΔΟΕ – Πιο αναγκαία από ποτέ η λύση του ΠΑΣΚΚΕΔΙ

5 Σεπτεμβρίου, 2018
Οι έλεγχοι για Πνευματικά Δικαιώματα περνούν στα «χέρια» και του ΣΔΟΕ – Πιο αναγκαία από ποτέ η λύση του ΠΑΣΚΚΕΔΙ
ΚΑΙ ο έλεγχος για τα πνευματικά δικαιώματα προστέθηκε στην αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ, σε μια κίνηση που δείχνει τις σοβαρές προθέσεις του κράτους να ασκήσει πίεση στους καταστηματάρχες

Οι έλεγχοι για Πνευματικά Δικαιώματα περνούν στα «χέρια» και του ΣΔΟΕ – Πιο αναγκαία από ποτέ η λύση του ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Σημαντικός ο αριθμός ελέγχων στο πλαίσιο αντιμετώπισης του παραεμπορίου. Κατασχέσεις και καταστροφές απομιμητικών προϊόντων. Παραβάσεις σε αδήλωτη εργασία και στο πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

ΚΑΙ ο έλεγχος για τα πνευματικά δικαιώματα προστέθηκε στην αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ, σε μια κίνηση που δείχνει τις σοβαρές προθέσεις του κράτους να ασκήσει πίεση στους καταστηματάρχες για να πληρώνουν τα «χαράτσια» τους απέναντι στους οργανισμούς…

Η γενικότερη στόχευση το κράτους να αυξήσει τους ελέγχους και να μοιράσει πρόστιμα έγινε ήδη φανερή με την πρόσφατη στελέχωση της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Μακεδονίας με σημαντικό αριθμό νέων υπαλλήλων, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού δράσεών της.

Παρότι αυτή η αυξανόμενη ένταση μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική για την αντιμετώπιση του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές, δεν παύει να επιβαρύνει το σκηνικό ΚΑΙ για τους σωστούς επιχειρηματίες, οι οποίοι αναζητούν διαρκώς λύσεις για να τα φέρουν εις πέρας!

Ήδη, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Μακεδονίας προχώρησαν σε σημαντικό αριθμό ελέγχων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κυρίως στην αγορά «Καπάνι» αλλά και σε επιχειρήσεις στην Κέρκυρα, οι οποίες έχουν ως κύριο αντικείμενό τους την εμπορία ενδυμάτων.

Από τους ελέγχους κατέσχεσαν και κατέστρεψαν – άμεσα – εκατοντάδες απομιμητικά προϊόντα (ενδύματα, τσάντες κ.α.) τα οποία έφεραν σήματα γνωστών και επώνυμων εταιρειών. Σχηματίστηκαν πέντε (5) επιμέρους δικογραφίες και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Ως προς την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, ολοκλήρωσαν 49 ελέγχους, από τους οποίους προέκυψαν 30 παραβάτες και διαπιστώθηκαν συνολικά 121 παραβάσεις.

ΚΑΙ τα πνευματικά δικαιώματα στον έλεγχο του ΣΔΟΕ!

Εκεί που όμως αρχίζει να εντείνεται το βάρος που καλούνται να σηκώσουν στους «ώμους» τους οι επιχειρήσεις εστίασης, είναι ο έλεγχος στο πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, όπου ήδη προέκυψαν δεκάδες παραβάσεις. Πολλές επιχειρήσεις αναμένεται να βρεθούν εκτεθειμένες μέσα από αυτή την οργανωμένη εξάπλωση των ελέγχων, πιέζοντας τους καταστηματάρχες ουσιαστικά να πληρώσουν έναν μεγάλο αριθμό χρηματικών ποσών που αναλογούν σύμφωνα με τα καθιερωμένα από τις κρατικές αρχές.

Η λύση ΠΑΣΚΚΕΔΙ!

Ο πιο αποτελεσματικός, ευέλικτος, οικονομικός και… σίγουρος τρόπος για να σταματήσει οριστικά να σας απασχολεί το ζήτημα των πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων, είναι η εγγραφή στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ!

Η συνεργασία του Σωματείου με τον βρετανικό «κολοσσό» διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, Soundreef, φέρνει σε κάθε κατάστημα εστίασης ένα τεράστιο ρεπερτόριο με ξένα και ελληνικά κομμάτια που φέρουν όλες τις νόμιμες άδειας χρησιμοποίησης! Με άλλα λόγια, απαλλάσσεστε εντελώς τόσο από το βάρος της πληρωμής των μεγάλων ποσών που ζητούνται σχετικά από το κράτος, όσο και από τον φόβο πιθανών ελέγχων και… τσουχτερών προστίμων!

Επικοινωνήστε σήμερα με το ΠΑΣΚΚΕΔΙ & ολοκληρώστε άμεσα την εγγραφή της επιχείρησής σας!

ΤΗΛ: 2310 932420 – 932473 – 932481

E-mail: paskedi@paskedi.gr

Διεύθυνση: Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους