Οι ξενοδόχοι έχουν ανάμικτα συναισθήματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

25 Ιανουαρίου, 2021
l’Ê‚è‚̏­‚È‚¢ó‘

Οι χειριστές ξενοδοχείων στην Ιαπωνία έχουν ανάμικτα συναισθήματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του καλοκαιριού καθώς παλεύουν εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Ορισμένοι αξιωματούχοι του κλάδου λένε ότι οι αγώνες του Τόκιο είναι απαραίτητοι για την επιβίωσή τους, ενώ άλλοι λένε ότι ανησυχούν για την τρέχουσα κατάσταση και όχι για την τύχη του αθλητικού γεγονότος.

Το ξενοδοχείο Kaminarimon Ryokan στην περιοχή Asakusa του Τόκιο άνοιξε ξανά το καλοκαίρι του 2019 αφού ξαναχτίστηκε για να προετοιμαστεί για τους αγώνες, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το 2020.

Ο Kaminarimon Ryokan ανέμενε υψηλή ζήτηση από επισκέπτες από το εξωτερικό, αλλά η πανδημία άλλαξε δραστικά το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Από την έναρξη της πανδημίας, το ξενοδοχείο έκλεισε συχνά λόγω έλλειψης κρατήσεων. Τα έσοδά της αναμένεται να μειωθούν κατά περίπου 90% τον Ιανουάριο από ένα χρόνο πριν, δήλωσε διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ενθουσιάζουν και θέλω να διεξαχθούν τα παιχνίδια. Αλλά θεωρώ την εκδήλωση σαν ένα στάδιο μπόνους », είπε ο σκηνοθέτης. «Πρώτον, θέλω να επιστρέψω στην καθημερινή μας ζωή.»

Στο Sapporo, το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις μαραθωνίου τον Αύγουστο, το Sapporo Park Hotel θα αρχίσει να δέχεται κρατήσεις για την περίοδο της εκδήλωσης τον επόμενο μήνα.

Ένας αξιωματούχος του ξενοδοχείου, ωστόσο, εξέφρασε μια απαισιόδοξη άποψη, λέγοντας: «Δεν θα μπορέσουμε να δούμε μια υπέροχη ανταπόκριση των πελατών».

«Θα μπορούσαμε να επαναλάβουμε την πρακτική του αυτοσυγκράτησης μετά την εξάπλωση του κοροναϊού ως αποτέλεσμα των κινήσεων των ανθρώπων», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Το Nippon Seinenkan Hotel στο Shinjuku Ward του Τόκιο, το οποίο προσφέρει πλήρη θέα στο νέο Εθνικό Στάδιο, όπου προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν τελετές έναρξης και λήξης και άλλες Ολυμπιακές εκδηλώσεις, δήλωσε ότι οι αίθουσες για την περίοδο των Αγώνων του Τόκιο έχουν κρατηθεί από εταιρείες και οργανισμούς από την Ιαπωνία και το εξωτερικό.

«Θα είμαστε σε μια απελπιστική κατάσταση εάν ακυρωθούν οι Αγώνες του Τόκιο», δήλωσε ο Shigeyuki Mitamura, γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου. “Η ξενοδοχειακή βιομηχανία δεν θα είναι σε θέση να επιβιώσει.”

Ο Mitamura είπε ότι κατανοεί τις ανησυχίες των ανθρώπων για τα παιχνίδια εν μέσω της επανεμφάνισης των περιπτώσεων κοροναϊού. Αλλά «θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που βασίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες», πρόσθεσε.

Η τετραεθνική αθλητική εκδήλωση είναι συνήθως γνωστή ως ώρα για μια χώρα υποδοχής να απολαύσει έντονη ζήτηση από ξένους τουρίστες, αλλά οι προοπτικές είναι δυσοίωνες για αυτό το έτος.

«Θα ήταν δύσκολο για την ξενοδοχειακή βιομηχανία να ανακάμψει έως ότου επιστρέψουν οι εισερχόμενοι τουρίστες», δήλωσε ο Takao Ikado, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Takasaki City.

Ακόμα και μετά την ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης, απαιτείται χρόνος για την τουριστική βιομηχανία να δει θετικά οικονομικά αποτελέσματα, δήλωσε ο Ikado.

«Τα έσοδα από τα ξενοδοχεία ενδέχεται να παραμείνουν αδύναμα μέχρι περίπου το 2023», είπε.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους