Οι Σούπερ Σταρ Ελληνοαμερικανοί Δικηγόροι. Κουτσουδάκης & Ιακώβου: Oι θεματοφύλακες της Εστίασης

22 Φεβρουαρίου, 2021
14.koytsoudakis_19_403803_type13265

Οι ιδρυτές της εταιρείας Koutsoudakis & Iakovou Law Group, PLLC Ανδρέα Κουτσουδάκη και Μιχάλη Ιακώβου.

H KI Legal, δεν είναι μία συνηθισμένη δικηγορική εταιρεία. Στην αναπάντεχη πανδημία του 2020, η οποία είχε καταστροφικές συνέπειες για τις μικρές επιχειρήσεις εστίασης, οι δυο ιδρυτές της, Ανδρέας Κουτσουδάκης και Μιχάλης Ιακώβου, είχαν ήδη ξεκινήσει την συνεργασία τους με την NYC Hospitality Alliance, για την καταπολέμηση των σύγχρονων απειλών της τεχνολογίας, που αντιμετώπιζε το πελατολόγιό τους. Η μια απειλή προερχόταν από τις πλατφόρμες παράδοσης (Delivery), όπως το Door Dash και το Uber Eats και η άλλη από τις εικονικές κουζίνες ή κουζίνες φαντάσματα.

Οι λεγόμενες Ghost ή Virtual κουζίνες επιτρέπουν στα εστιατόρια να ετοιμάζουν γεύματα για παράδοση κατ’ οίκον, χωρίς να γίνεται χρήση των χώρων του εστιατορίου. Οι κουζίνες-φαντάσματα είναι επιχειρήσεις παράδοσης, που λειτουργούν σε χώρους «ανεντόπιστους» που προετοιμάζουν και μαγειρεύουν φαγητό, αλλά δεν υπάρχει καν τραπεζαρία. Δεν πληρώνουν προμήθειες παράδοσης, έξοδα έναρξης μια νέας επιχείρησης, προσωπικό, υψηλό ενοίκιο και εν γένει, δεν έχουν τα έξοδα που κάνουν τα μικρότερα εστιατόρια. Στο απειλητικό κλίμα αυτών των μετασχηματισμών η KI Legal είναι ηγέτιδα νομική εταιρεία στο Εταιρικό Δίκαιο και βοηθάει τις μικρές επιχειρήσεις να ανταγωνίζονται και να γίνονται βιώσιμες σε αυτό το σκοτεινό τοπίο.

Επιπλέον, παρέχει βοήθεια σε πελάτες εστιατορίων που αντιμετωπίζουν κυβερνητικούς ελέγχους, ενώ τελευταία αναλαμβάνει εξώσεις και προωθεί την λειτουργία του εσωτερικού χώρου των εστιατορίων.

Στην καταστροφή που αντιμετώπισαν οι μικρές επιχειρήσεις ως αποτέλεσμα της πανδημίας Covid-19 η KI Legal βοήθησε τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να γίνουν δημιουργικοί, να εξερευνήσουν νέους τρόπους εκτέλεσης και να απλοποιήσουν τις δραστηριότητές τους. Οι δύο επιτυχημένοι άνδρες πιστεύουν ότι η Νέα Υόρκη θα επιστρέψει ισχυρότερη από ποτέ, και θα είναι οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, που θα οδηγήσουν σε αυτήν την αναβίωση. Είναι φανερό ότι βλέπουν τους εαυτούς τους, σαν επέκταση της επιχείρησης των πελατών τους και εργάζονται εξαιρετικά σκληρά για να διασφαλίσουν, ότι θα αποφύγουν τις νομικές παγίδες ή οτιδήποτε μπορεί να θέσει σε κίνδυνο μια επιχείρηση. Οι προσπάθειες αυτές των Κουτσουδάκη και Ιακώβου έχουν καταστήσει την KI Legal πολύ επιτυχημένη, αφού καταφέρνουν σε δίκες τύπου «Δαυίδ και Γολιάθ» να κερδίζει ο Δαυίδ.

«Μας δίνει αφάνταστη ικανοποίηση, όταν μπαίνει ένας πελάτης στο γραφείο, απογοητευμένος και έχοντας καταθέσει τα όπλα και εμείς του βρίσκουμε τις λύσεις και του δίνουμε πάλι ελπίδα», λέει ο Κουτσουδάκης. Για τους δυο επιτυχημένους άνδρες, οι μικρές επιχειρήσεις είναι η ψυχή της Νέας Υόρκης και στέκονται σθεναρά στο πλευρό των πελατών τους αφού και οι δυο ως Ελληνοαμερικανοί δεύτερης γενιάς ξέρουν ότι πολλές οικογένειες, όπως και οι δικές τους, ήρθαν στη Νέα Υόρκη με πολύ λίγα και με το πέρασμα του χρόνου έχτισαν την κληρονομιά τους. Τόσο ο Ιακώβου, με την τεράστια εμπειρία στην διαχείριση μεικτών επιχειρήσεων, όσο και ο Κουτσουδάκης που μεγάλωσε δουλεύοντας στα εστιατόρια της οικογένειάς του, είναι εξαιρετικά περήφανοι για την ελληνική τους κληρονομιά και τις αρχές με τις οποίες ανατράφηκαν και οι οποίες έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο, για ό,τι είναι σήμερα οι ίδιοι και κατ’ επέκταση η KI Legal.

Και οι δυο είναι ενεργά μέλη της ελληνικής κοινότητας και εκπροσωπούν την ελληνική εκκλησία Αγίου Νικολάου-Αγίας Τριάδας στο Στάτεν Αϊλαντ της Νέας Υόρκης. Πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεισφέρεις επαγγελματικά, ως μέλος της κοινότητας και να δημιουργείς πρότυπα συμπεριφοράς για τις μελλοντικές γενιές. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η KI Legal, πρόκειται να κυκλοφορήσει μια πολύ χρήσιμη σειρά podcast, που δίνει στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων τη δυνατότητα αντιμετώπισης καθημερινών προβλημάτων και προστασίας των επιχειρήσεων τους.

Πληροφορίες:

90 Broad Street, 10th Floor, New York,

New York 10004

T:(212) 710-2607, (212) 386-7606

F: (332) 777-1884

E-mail: andreas@kilegal.com

Βασίλης Κίμος : Eγγύηση για υποθέσεις σε κατασκευές και Εμπορικό Δίκαιο

 

Ο Μπιλ Κίμος.

Ο Βασίλης Κίμος (Bill Chimos) είναι ένας εκ των συνεταίρων της επιτυχημένης δικηγορικής εταιρείας Zetlin & De Chiara LLP, με ειδικότητα στις υποθέσεις που αφορούν στον κατασκευαστικό κλάδο, περιλαμβανομένων και των περιπτώσεων επίλυσης διαφορών μέσω διαμεσολάβησης και διαιτησίας. Παράλληλα, ο κ. Κίμος παρέχει συμβουλές στους πελάτες του πάνω σε επιχειρηματικά θέματα, ζητήματα επαγγελματικής αδειοδότησης, σύνταξη συμβολαίων και διαπραγμάτευση, ασφαλιστικά θέματα και στρατηγικές διαχείρισης ρίσκου.

Ο Μπιλ Κίμος έχει εμπειρία και άριστη γνώση της κείμενης νομοθεσίας, αναλαμβάνοντας την εκπροσώπηση επαγγελματιών που εμπλέκονται σε όλους τους τομείς των κατασκευών. Ειδικότερα, συνεργάζεται με αρχιτέκτονες, μηχανικούς, επαγγελματίες σχεδίου, εργολάβους, συντονιστές κατασκευών, ιδιοκτήτες, κατασκευαστές και άλλους εμπλεκόμενους στον κατασκευαστικό κλάδο. Παράλληλα, ασχολείται και με υποθέσεις που αφορούν διαφορές μεταξύ ιδιοκτητών ακινήτων και ενοικιαστών σε επαγγελματικούς χώρους, εκπροσωπώντας νομικά τους ιδιοκτήτες. Ο κ. Κίμος σπούδασε στη Νομική Σχολή του φημισμένου Πανεπιστημίου St. John’s, αλλά και στην Σχολή Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (New York University – NYU). Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στις Πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ, όπως επίσης και στα Ομοσπονδιακά Δικαστήρια της Νότιας και της Ανατολικής Περιφέρειας στη Νέα Υόρκη.

Η άρτια επαγγελματική του κατάρτιση, σε συνδυασμό με την άρτια γνώση της κείμενης νομοθεσίας, επιβραβεύτηκαν εκ νέου, με μια σειρά διακρίσεων μέσα στο 2020. Ειδικότερα, αναδείχθηκε μεταξύ των Σούπερ Δικηγόρων (Super Lawyers) από την ομώνυμη υπηρεσία, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε πολλούς συναδέλφους του. Αλλωστε, η ανάδειξη των Σούπερ Δικηγόρων μιας χρονιάς, περνάει μέσα από πολλές φάσεις επιλογής, ενώ οι υποψήφιοι προέρχονται είτε από πρόταση τρίτων είτε μέσα από ανεξάρτητη έρευνα. Εκτός από τον Μπιλ Κίμο, υπάρχουν άλλοι εννέα δικηγόροι της εταιρείας που απέσπασαν αυτήν την διάκριση, όπως ανακοινώθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2020.

Παράλληλα, διακρίθηκε και από μια παρόμοια υπηρεσία, αυτήν της εταιρείας Best Lawyers (Καλύτεροι Δικηγόροι), η οποία επίσης τον διέκρινε μεταξύ των κορυφαίων σε ολόκληρη την χώρα, βασισμένη πάντα σε αξιόπιστα δείγματα της νομικής δραστηριότητάς του. Πρόκειται για μια υπηρεσία που ιδρύθηκε το 1981 με σκοπό να αναγνωρίσει εξαιρετικούς δικηγόρους μέσα από μια ανεξάρτητη διαδικασία. Η επιλογή γίνεται για κάθε τοποθεσία και κλάδο ξεχωριστά.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, η δικηγορική εταιρεία Zetlin & De Chiara LLP ειδικεύεται κυρίως στη νομοθεσία περί κατασκευών, παρέχει νομικές υπηρεσίες και επιχειρηματικές συμβουλές σε ιδιοκτήτες ακινήτων, κατασκευαστές, επαγγελματίες σχεδίου, συντονιστές εργοταξίου και άλλους εμπλεκόμενους στον κατασκευαστικό κλάδο στις ΗΠΑ. Με όλες αυτές τις διακρίσεις στο ενεργητικό του, αλλά και την σημαντική εμπειρία του, ο Μπιλ Κίμος απολαμβάνει τον σεβασμό των συναδέλφων του και, μεταξύ άλλων, έχει πραγματοποιήσει ομιλίες στην Cooper Union, δημοσιοποιώντας παρουσιάσεις και συντονίζοντας πάνελ με θέματα συζήτησης πάνω στον κατασκευαστικό κλάδο.

Πληροφορίες:

New York, NY, 801 Second Avenue, NY,

NY 1001,

T:212.682.6800

Email: bchimos@zdlaw.com

Θωμάς Τριποδιάνος: Πολύτιμος σύμμαχος και γνώστης του κατασκευαστικού κλάδου

Ο δικηγόρος Θωμάς Τριποδιάνος (ThomasS. Tripodianos).

Ο δικηγόρος Θωμάς Τριποδιάνος (ThomasS. Tripodianos) είναι ένας έμπειρος νομικός και συνέταιρος στη νομική εταιρεία Welby, Brady & Greenblatt, LLP.

Σε μια πόλη όπου η κατασκευαστική δραστηριότητα είναι έντονη και απολύτως συνυφασμένη με την οικονομική ανάπτυξη και την καθημερινότητά της, όπως είναι η Νέα Υόρκη, ο κ. Τριποδιάνος θεωρείται ένας υπερπολύτιμος νομικός συνοδοιπόρος για τους εμπλεκόμενους στον χώρο των ακινήτων και, ασφαλώς, στον κατασκευαστικό κλάδο. Ειδικότερα, ο ομογενής δικηγόρος αναλαμβάνει υποθέσεις που σχετίζονται με την κατασκευαστική-οικονομική διαδικασία, το Εργατικό Δίκαιο, τη νομοθεσία περί ακινήτων, την παραβίαση όρων συμβολαίων, τις διαφορές σε εργασιακά ζητήματα, διάφορα θέματα διαχείρισης του ακινήτου, συναλλαγές για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, αξίωση επιπλέον εργασίας και άλλες παρομοίου περιεχομένου.

Κατά την διάρκεια της πλούσιας σταδιοδρομίας του, ο κ. Τριποδιάνος έχει εκπροσωπήσει αγοραστές, πωλητές, δανειστές, κατασκευαστές, εργολάβους, συντονιστές κατασκευών, ιδιοκτήτες, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, υπεργολάβους, προμηθευτές, εγγυητές, σπιτονοικοκύρηδες και άλλους εμπλεκόμενους με τον κατασκευαστικό κλάδο και την αγορά ακινήτων. Η εμπλοκή του δεν περιορίζεται μόνο σε δικαστικές υποθέσεις, είτε στο πλευρό του ενάγοντα, είτε του εναγόμενου, αλλά επεκτείνεται και επί της διαδικασίας των λεπτών και πολύ ιδιαίτερων αυτών συναλλαγών που λαμβάνουν χώρα, εν γένει, στον τομέα των ακινήτων.

Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ, Πενσυλβάνια και Μασαχουσέτη, στα Ομοσπονδιακά Δικαστήρια της Ανατολικής, Νότιας και Βόρειας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, την Περιφέρεια της Μασαχουσέτης και το Ομοσπονδιακό Εφετείο της 2ης Περιφέρειας.

Η επαγγελματική οξυδέρκεια του Θωμά Τριποδιάνου, αλλά και το εξαιρετικό όνομα που έχει δημιουργήσει κατά την σταδιοδρομία του, έχουν επιφέρει την αναγνώριση στον κλάδο του, καθώς ανήκει πλέον στην ομάδα των Σούπερ Δικηγόρων (Super Lawyers) της Νέας Υόρκης.

«Ασφαλώς, θα πρέπει να τονίσω ότι νοιώθω πάρα πολύ υπερήφανος για το γεγονός ότι, κυριολεκτικά μέσα από μια θάλασσα δικηγόρων, με επέλεξαν ανάμεσα στους καλύτερους», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο ομογενής δικηγόρος, ο οποίος, στην συνέχεια, θυμήθηκε τα απαιτητικά φοιτητικά χρόνια του, όπου εργαζόταν στο εστιατόριο της οικογένειας, αλλά και τις αξίες που του εμφύσησε η ελληνική καταγωγή του.

«Κατ’ αρχήν θα πρέπει να σας πω ότι τελείωσα το Πανεπιστήμιο κάνοντας μεγάλο αγώνα, εργαζόμενος στο εστιατόριο του πατέρα μου στο Μπεϊσάιντ και έχοντας πάντα τις αξίες που πήρα από την οικογένειά μου και την ελληνική μου κληρονομιά. Αυτό που έμαθα είναι ότι η υπομονή και το ήθος φτιάχνουν τον άνθρωπο και τον κάνουν σωστό επαγγελματία», δήλωσε ο κ. Τριποδιάνος.

Παράλληλα, συμβούλεψε τους ομογενείς που εμπλέκονται στον κατασκευαστικό κλάδο και αυτόν των ακινήτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από την αρχή ώς το τέλος στην συγκρότηση της συμφωνίας.

«Είτε μιλάμε για εργολάβους, είτε για αρχιτέκτονες, είτε για κατασκευαστές, είναι πολύ σημαντικό να κάνουν καλά συμβόλαια από την αρχή της συμφωνίας και να είναι πολύ προσεκτικοί, ώστε να πληρώνονται σωστά», τόνισε στη συνέχεια.

Welby, Brady & Greenblatt, LLP

• Ουεστσέστερ: 11 Martine Avenue,

15th Floor, White Plains NY 10606

T: (914) 428-2100

• Νέα Ιερσέη: 123 North Union Avenue Suite 103 Cranford, NJ 07016

T: (908) 272-7870

• Χάντσον Βάλεϊ: 243 Main Street, Suite 25, New Paltz, NY 12561

(845) 538-8204,

• Μανχάταν: 299 Broadway, Suite 1405 New York, New York 10007

• Κονέκτικατ: 78 Triangle Street Suite 2A Danbury, CT 06810

T(203) 363-0081

Λίο Καϊλας: Ο δικαστικός δρόμος πρέπει να είναι η τελευταία λύση

 

Ο Λίο Καϊλας (Leo Kailas).

Ο Λίο Καϊλας (Leo Kailas), στέλεχος της δικηγορικής εταιρείας Reitler Kailas & Rosenblat LLC, χειρίζεται με επαγγελματισμό και μεγάλη επιτυχία υποθέσεις που συνδέονται με το Διεθνές, το Ναυτικό και το Εμπορικό Δίκαιο, ενώ το πελατολόγιό του περιλαμβάνει εταιρείες από τις πρώτες 50 του Fortune, όπως είναι η Lockheed Martin, νεοσύστατα σχήματα, αλλά και ιδιώτες. Διαθέτοντας πολλά χρόνια εμπειρίας στον τομέα, ο Λίο Καϊλας παρέχει ακόμη υπηρεσίες συμβούλου σε εμπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες κατά τις διαπραγματεύσεις των συμβολαίων για κατασκευή σκαφών, αλλά και τις συναλλαγές πώλησης και αγοράς τους.

Ο Καϊλας έχει αναλάβει περισσότερες από 150 υποθέσεις για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών, στις περισσότερες από τις οποίες βγήκε νικητής. Παρ’ όλα αυτά, τονίζει πως ο δικαστικός δρόμος θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση.

«Η νομική συμβουλή που δίνω στους αναγνώστες του ‘Εθνικού Κήρυκα’ είναι να προσπαθούν να επιλύσουν τα θέματα πριν φτάσουν στην καθαρά νομική διαδικασία. Κάθε υπόθεση έχει τα δικά της δεδομένα, αλλά το μάθημα που έχω λάβει είναι πως δεν υπάρχει ξεκάθαρα η σωστή και η λάθος πλευρά. Οι περισσότερες υποθέσεις έχουν τις σκιές του γκρίζου, παρ’ ότι η δουλειά μου είναι να παρουσιάσω την επιχειρηματολογία του εκάστοτε πελάτη μου ως την πιο πειστική. Το υψηλό κόστος της δικαστικής διαμάχης μπορεί να αποτραπεί με έναν μικρό συμβιβασμό στην αρχή της υπόθεσης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με καταγωγή από την Καλαμάτα, από την πλευρά της μητέρας του, και την Σαντορίνη, από την πλευρά του πατέρα του, ο Καϊλας δηλώνει υπερήφανος για την ελληνική κληρονομιά του, εύχεται να είχε δώσει μεγαλύτερη προσοχή ως παιδί στο απογευματινό ελληνικό σχολείο αλλά δεν κρύβει ποτέ την ευγνωμοσύνη του για τους δυο γονείς του, οι οποίοι θεωρεί πως έκαναν μεγάλες θυσίες για να έχουν μια καλύτερη ζωή ο ίδιος και τα άλλα τρία αδέλφια του.

«Οι γονείς μου πίστεψαν στο αμερικανικό όνειρο, εργάστηκαν σκληρά κι έκαναν θυσίες, ούτως ώστε τα τέσσερα παιδιά τους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή από την δική τους. Η μητέρα μου μεγάλωσε τέσσερα παιδιά χωρίς καμία βοήθεια, παρ’ ότι είχε πρόβλημα στο γόνατό της. Ακόμη την θυμάμαι να ανεβαίνει τις σκάλες με εμένα στο καρότσι με τα ψώνια, με τους μεγαλύτερους αδελφό και αδελφή μου να κρατιούνται από αυτήν. Κληρονόμησα την ευγένεια και την σκληρότητα της μητέρας μου, αλλά και το ευέλικτο μυαλό της», δηλώνει με μεγάλη συγκίνηση.

Ο Λίο Καϊλας είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κολούμπια και έχει εκπροσωπήσει, μεταξύ άλλων, εταιρείες όπως η NIC Holding Corp, η Lantern Maritime και η Travel Dynamics International, επιφέροντας κομβικά νομικά κέρδη στους εντολείς του.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα που έχω επιλεγεί από τον «Εθνικό Κήρυκα» μεταξύ των Ελλήνων Σούπερ Δικηγόρων. Μπαίνω σε μια ιδιαίτερη κατηγορία δικηγόρων ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν διακριθεί μέσω της άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος. Για να παραφράσω μια κωμική ατάκα, «αυτό είναι, πράγματι, ένα κλαμπ στο οποίο θα ήθελα να μπω». Αυτή η τιμή ενισχύει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς μου με την ελληνική κοινότητα στην Αμερική», καταλήγει ο Καϊλας.

Reitler Kailas & Rosenblat LLC,

Νέα Υόρκη, 885 Third Ave,

20th Floor New York, New York 10022

Τ:212.209.3050

Πρίνστον, Νέα Ιερσέη, 4 Independence Way, Princeton, NJ 08540

T:609.514.1500

Γιώργος Σούσσου: Ανατέλλων αστέρι της Paterson Belknap

Ο Γιώργος Σούσσου (George S. Soussou).

Ο Γιώργος Σούσσου (George S. Soussou) γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Eλαβε το πτυχίο του και το μεταπτυχιακό του στη Μηχανολογία από το Πανεπιστήμιο Villanova, προτού φοιτήσει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου George Washington στην Ουάσιγκτον. Ασκεί δικηγορία σχεδόν 5 χρόνια και πρόσφατα επιλέχθηκε από τους Super Lawyers ως Rising Star για το 2020 στο New Περιοχή York-Metro. Εργάστηκε στο Patterson Belknap Webb & Tyler LLP από τότε που αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή το 2016. Πριν από την αποφοίτησή του από τη Νομική Σχολή εργάστηκε στην εταιρεία Kenyon & Kenyon, και έκανε την πρακτική του στο Diktas Gillen και στον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ (Bob Menendez) του Νιου Τζέρσεϊ στο γραφείο της Washington DC.

Η πρακτική του Γιώργου στοχεύει κυρίως στις δικαστικές διαφορές. Συνεργάζεται με διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών ιατρικών συσκευών, κατασκευαστών ενδοδοντικού εξοπλισμού και κατασκευαστών ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Εχει εμπειρία συνεργασίας με τους ιδιοκτήτες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, και διεκδικεί τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας των πελατών του. Η επαγγελματική του δράση δεν περιορίζεται στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, αλλά και σε διάφορα ομοσπονδιακά περιφερειακά δικαστήρια σε ολόκληρη τη χώρα, όπως στη Μασαχουσέτη, το Οχάιο, το Νέο Μεξικό και το Ντελαγουέρ. Απολαμβάνει ιδιαίτερα την άσκηση του νόμου στον τομέα των ευρεσιτεχνιών επειδή η εφευρετικότητα και η καινοτομία είναι δύο από τις βασικές αρχές της αμερικανικής επιτυχίας. Ασχολείται επίσης πολύ με θέματα pro bono στην Patterson Belknap, η οποία εδώ και χρόνια θεωρείται ηγέτης στο έργο pro bono. Η Patterson Belknap κατατάχθηκε # 1 για pro bono στον Οδηγό Vault του 2021 στις κορυφαίες 100 δικηγορικές εταιρείες.

Πρόσφατα, ο Γιώργος συνεργάζεται με ηλικιωμένους από τα γηροκομεία που δεν τους επέτρεψαν να επιστρέψουν στην κοινότητα. Η υπόθεση αμφισβητεί τις συνταγματικές και νόμιμες παραβιάσεις κατά τη διαχείριση του προγράμματος Nursing Home Transition and Diversion Waiver από το υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης και τον ανάδοχό του. Με την ολοκλήρωση αυτής της αντιδικίας, ο Γιώργος ελπίζει ότι αυτά τα άτομα θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στην κοινότητα και να εγκαταλείψουν το γηροκομείο. Ο Γιώργος πάντα ενδιαφερόταν για την pro bono δουλειά, καθώς συνδυάζεται όμορφα με την ελληνική διδασκαλία της έννοιας του φιλότιμου.

Ως γιος μετανάστη, ο Γιώργος έμαθε ότι χρειάζεται σκληρή εργασία για να φτιάξεις την ζωή σου από το μηδέν και να πετύχεις, αλλά και να καταφέρεις να διατηρήσεις και να προστατέψεις τον ελληνικό πολιτισμό, την παράδοσή μας και την θρησκεία μας. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας του οφείλεται στην ακλόνητη υποστήριξη των γονέων του, Σταύρου και Οντρέι, και των αδερφών του, Θωμά, Ελπίδας και Στέφανου. Νοιώθει ιδιαίτερα υπερήφανος που τιμήθηκε ως Rising Star τον περασμένο χρόνο και είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό γι’ αυτόν, το ότι οι συνάδελφοί του αναγνώρισαν τις προσπάθειές του.

Τα επιτεύγματά του είναι συνδεδεμένα με την ελληνική ανατροφή του, η οποία βασίστηκε στην επιτομή της ελληνικής κληρονομιάς, που είναι η ενσυναίσθηση για τους άλλους και η συνεπής σκληρή δουλειά και αφοσίωση, χαρακτηριστικά, που έχουν διαμορφώσει τόσο τον επαγγελματία όσο και το άτομο, που είναι σήμερα. Η επιθυμία του είναι συνεχίσει να συνεισφέρει στην ελληνική κοινότητα για πολλά ακόμη χρόνια και η ελπίδα του είναι, ότι όλοι πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την επόμενη γενιά ταλέντων, που έχει να προσφέρει η Κοινότητά μας.

Πληροφορίες

T: 212-336-2208- Fax: 212-336-1227

gsoussou@pbwt.com

Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου: Προστατέψτε την υγειονομική σας περίθαλψη και την οικονομική σας ασφάλεια

Η Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου.

Η ομογενής δικηγόρος εξειδικεύεται στα κτηματομεσιτικά, τις κληρονομιές και σε υποθέσεις που αφορούν ηλικιωμένους. Παρέχει νομικές συμβουλές στους πελάτες της για την διαχείριση ακινήτων και το ξεκαθάρισμα των περιουσιακών στοιχείων μετά το θάνατο κάποιου. Επιπλέον, η πρακτική της επικεντρώνεται σε κτηματομεσιτικά θέματα και υποθέσεις κηδεμονίας για νέες οικογένειες.

Η κ. Παπαγεωργίου διεξάγει εκπαιδευτικά σεμινάρια για υποθέσεις που αφορούν ηλικιωμένους καθώς και για κτηματομεσιτικές υποθέσεις για κοινοτικούς οργανισμούς τόσο στην αγγλική όσο και στην ελληνική γλώσσα με στόχο την ενημέρωση και την παρακίνηση των πελατών να ασχοληθούν με την περιουσία, το φόρο, την ασφάλεια Medicaid ώστε να προστατέψουν τον εαυτό τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Η Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου είναι γεννημένη στη Νέα Υόρκη από Κυπρίους γονείς οι οποίοι μετανάστευσαν στις ΗΠΑ και είναι οι ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας «Ζήνων» στην Αστόρια.

Διαμένει στην Αστόρια με τον σύζυγό της, ο οποίος είναι δικηγόρος υπεράσπισης για θέματα ιατρικής αμέλειας, και τα δύο παιδιά τους.

Η ομογενής υπερ-δικηγόρος μίλησε στον «Ε.Κ.» για τον τίτλο που της δόθηκε: «Νιώθω μεγάλη τιμή για την αναγνώρισή μου ως υπερ-δικηγόρος. Ειδικότερα, την χρονιά που πέρασε με την πανδημία στη ζωή μας, ήταν περισσότερο δύσκολο να υπάρχει ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Πολλοί πελάτες μου χρειάστηκαν βοήθεια και υποστήριξη για να τα βγάλουν πέρα με την καραντίνα, τις αλλαγές στην καθημερινότητα, τις αρρώστιες και τους θανάτους. Οπότε η ικανοποίηση είναι μεγάλη να λαμβάνω αυτή την αναγνώριση γνωρίζοντας ότι μπορώ να αλλάξω κάτι στη ζωή των πελατών μου».

Μεγαλύτερη έμπνευση για την Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου είναι οι γονείς της, όπως λέει.

«Σε αυτούς οφείλω την επιτυχία μου, όχι μόνο την επαγγελματική αλλά την προσωπική. Οι γονείς μου έγιναν πρόσφυγες όταν ακόμη ήταν 13 χρόνων και αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν τη ζωή τους από την αρχή. Στα 24 χρόνια τους εγκατέλειψαν την Κύπρο και ήρθαν στην Αμερική χωρίς χρήματα, χωρίς να γνωρίζουν κανέναν και χωρίς να ξέρουν να μιλάνε τη γλώσσα.

Ολα αυτά τα χρόνια οι γονείς μου με έμαθαν την αξία της σκληρής δουλειάς και το να προσφέρω στην κοινότητά μου. Οι αδελφές μου και εγώ πήγαμε στο ελληνικό σχολείο, στην εκκλησία, στην ομάδα του μπάσκετ, στο κατηχητικό και στα τμήματα ελληνικών χορών. Μάθαμε να μιλάμε τέλεια τα Ελληνικά και μάλιστα τα χρησιμοποιούσαμε συχνά στο εστιατόριο των γονιών μας, στην ταβέρνα «Ζήνωνας» στην Αστόρια όπου δουλεύαμε τα απογεύματα μετά το σχολείο, τα Σαββατοκύριακα και τις περιόδους των γιορτών. Αναπτύξαμε δυνατές σχέσεις με την κοινότητά μας, τους πελάτες μας και είμαστε περήφανοι για τις ελληνικές και κυπριακές ρίζες μας. Ολα έγιναν με τις αξίες, την πολιτιστική συνείδηση και την συμπόνια που οι γονείς μου μου μετέδωσαν και κατάφερα να πετύχω όλα αυτά που πέτυχα».

Ως δικηγόρος που ειδικεύεται στα κτηματομεσιτικά και στα θέματα που αφορούν ηλικιωμένους βλέπει καθημερινά από πρώτο χέρι πως ο καλός προγραμματισμός προστατεύει τους πελάτες και πως ο κακός ή καθόλου σχεδιασμός μπορεί να είναι επιβλαβής με πολλούς τρόπους. «Αυτό λοιπόν που τους λέω είναι ότι έχουν εργαστεί σκληρά για να χτίσουν το μέλλον το δικό τους και της οικογένειάς τους, οπότε ας βεβαιωθούν ότι έχουν τα κατάλληλα έγγραφα και τις διασφαλίσεις για να το προστατέψουν. Οποια και αν είναι η ηλικία τους, το εισόδημά τους, η οικογενειακή τους κατάσταση είναι επιτακτική ανάγκη να μην αναβάλουν τον προγραμματισμό της υγειονομικής περίθαλψης και της οικονομικής ασφάλειας τους».

Πληροφορίες

Vishnick McGovern Milizio LLP’s

3000 Marcus Avenue, Suite 1E9

Lake Success, NY 11042

Τ: 516 437 4385

570 Lexington Avenue, Suite 1600

New York, NY 10022

Τ: 212 759 3500

Τζον Παπαδόπουλος: Ο επίλεκτος της Friedman & Simon για τα ατυχήματα

 

Ο Τζον Παπαδόπουλος (John G. Papadopoulos, Esq.).

Ο Τζον Παπαδόπουλος (John G. Papadopoulos, Esq.) του οποίου οι γονείς προέρχονται και οι δύο από το νησί της Χίου, είναι ο πρώτος δικηγόρος στην οικογένειά του. Ο Τζον εξεπλάγην, όταν έμαθε ότι το 2016 επιλέχτηκε ανάμεσα στους καλύτερους νεώτερους δικηγόρους. Δεν ήξερε ποιος τον όρισε ή πώς επιλέχθηκε, ήξερε απλώς, ότι δούλευε πολύ σκληρά στον τομέα των ατυχημάτων, που είναι η ειδικότητά του, για να ικανοποιήσει τους πελάτες του. Πέντε χρόνια αργότερα, το 2020 αναγνωρίστηκε για δεύτερη φορά και τον κατέταξαν ανάμεσα στους καλύτερους δικηγόρους στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η πολύ καλή χρήση της ελληνικής, αλλά και της ισπανικής γλώσσας, που έμαθε στην πορεία, τον βοήθησε να δημιουργήσει συνδέσεις, τόσο προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επαγγελματικό, που του έδωσαν πολλές ευκαιρίες εργασίας.

Ο Τζον αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Χόφστρα το 2011 και ασκεί το Δίκαιο επί των προσωπικών ατυχημάτων από το 2013, εκπροσωπώντας πελάτες που έχουν υποστεί βλάβη λόγω αμέλειας άλλων, σε όλες τις πτυχές της δικαστικής αγωγής για τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινητιστικών ατυχημάτων, εργατικών ατυχημάτων, αξιώσεων ολίσθησης και πτώσης, γενικών αξιώσεων αμέλειας και άλλων αξιώσεων που αφορούν προσωπικούς τραυματισμούς. Τα τελευταία 5 χρόνια, εργάστηκε στην εταιρεία Friedman & Simon, μια εταιρεία με έδρα το Jericho, NY, ως επικεφαλής δικηγόρος.

Στόχος του είναι να βοηθήσει τους πελάτες του και να επιτύχει το ευνοϊκότερο δυνατό αποτέλεσμα. Η επίτευξη τού καλύτερου αποτελέσματος έρχεται μέσω καθημερινών συνομιλιών με αυτούς, συλλογής και ελέγχου ιατρικών αρχείων, επιχειρημάτων ενώπιον δικαστών και διαιτητών, νομικής έρευνας και γραφής και διαπραγματεύσεων μέσω ασφαλιστικών εταιρειών ή δικηγόρων υπεράσπισης.

Μόνο το έτος 2020 ο Τζον διαπραγματεύτηκε, διαιτησία ή / και επίλυση πάνω από 135 υποθέσεων για τους πελάτες του, συνολικού ύψους άνω των 6,9 εκατομμυρίων σε συνολικούς συνδυασμούς. Οι υποθέσεις του εκδικάζονται ενώπιον των δικαστηρίων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Δικηγόρων.

Προερχόμενος από μια οικογένεια που ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες και εργάστηκε σκληρά, για να ξεκινήσει μια νέα ζωή, η ελληνική κληρονομιά και οι αξίες του ελληνικού πολιτισμού, ήταν πάντα το στήριγμά του. Πιστεύει πως ως Ελληνες είμαστε δικαίως πολύ περήφανοι για την κληρονομιά μας και τις συνεισφορές μας στην Αμερική και σε όλο τον Κόσμο, γιατί μοιραζόμαστε μια κοινή γλώσσα και μια κουλτούρα με μοναδική ιστορία και νιώθει ιδιαίτερα μεγάλη ικανοποίηση για την πρόοδο της ελληνικής κοινότητας μέσα από την συνεχιζόμενη σκληρή δουλειά και τις ισχυρές ρίζες και αξίες που συνεχίζει να μεταδίδει στις μελλοντικές γενιές.

Πληροφορίες:

390 North Broadway, Ste. 210, Jericho, New York 11753

Τ: (516) 800-8000 ext. 7208

F: (516) 612-8547

JGP@friedmansimon.com

Χριστίνα Γεωργίου: Πρωταγωνίστρια στα ατυχήματα της Belluck & Fox

Η Χριστίνα Γεωργίου (Kristina Georgiou).

Η Χριστίνα Γεωργίου (Kristina Georgiou), με καταγωγή από την Κύπρο, ασκεί δικηγορία περίπου 7 χρόνια, με πολύ μεγάλη επιτυχία στις περιοχές Νέας Υόρκης (Ανατολική και Νότια Περιφέρεια) και στην Φλόριδα, βραβεύτηκε ως Rising Star Super Lawyer καθώς και ανακηρύχτηκε ως μια από τους 10 καλύτερους δικηγόρους κάτω των 40 ετών, από την Εθνική Ακαδημία Δικηγόρων Προσωπικών Ατυχημάτων (National Academy of Personal Injury Attorney’s). Οι υποθέσεις που αναλαμβάνει αφορούν άτομα που τραυματίστηκαν, είτε σωματικά, είτε ψυχικά, ως αποτέλεσμα της αμέλειας ή της εσκεμμένης λανθασμένης πράξης του άλλου, με ειδίκευση σε πολύπλοκες περιπτώσεις προσωπικών τραυματισμών, στους τομείς της ευθύνης, των τροχαίων ατυχημάτων και των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων, ελαττωματικών προϊόντων και ιατρικής κακής πρακτικής. (Personal Injury, Medical Malpractice, Product Liability). Συνεργάζεται με τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους πληρεξούσιους τής άλλης πλευράς του εναγομένου, για να κατανοήσει τι συνέβη στον πελάτη της και γιατί αυτός πρέπει να αποζημιωθεί. Κατά μέσο όρο, μια περίπτωση τραυματισμού μπορεί να διαρκέσει από λίγους μήνες έως μερικά χρόνια. Η ομάδα της στην Belluck & Fox έχει πάρει αποζημιώσεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Οι δικηγόροι που εργάζονται βάσει αμοιβής, πληρώνονται μόνο εάν κερδηθούν χρήματα από την υπόθεση. Αν χαθεί η υπόθεση, ανάλογα με τις περιστάσεις, η/ο δικηγόρος, μπορεί να υποβάλλει ένσταση. Για την Χριστίνα που αγαπάει πολύ την δουλειά της, κάθε μέρα και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Της αρέσει να γνωρίζει τους πελάτες και τις οικογένειές τους και να τους βοηθάει σε δύσκολες στιγμές καθώς και να αλληλεπιδρά με τους ενόρκους, όταν εργάζεται στις εφέσεις. Δεν της αρέσει καθόλου να βλέπει την αγωνία που βιώνουν οι πελάτες της σε καθημερινή βάση ως αποτέλεσμα αμέλειας κάποιου άλλου και αυτό την ωθεί να αγωνίζεται ακόμη πιο σκληρά γι’ αυτούς.

Παιδί τρίτης γενιάς Κυπρίων, διδάχτηκε την έννοια της υπερηφάνειας, του σκοπού, της σκληρής εργασίας, της συμπόνιας και της κατανόησης, ιδιότητες που χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση στην άσκηση του επαγγέλματός της. Υποστηρίζει την ελληνική κοινότητα, η οποία είναι γεμάτη με διαφορετικούς επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάζεται, είτε πρόκειται για Ελληνα γιατρό, τον οποίο συμβουλεύεται σε περίπτωση ιατρικής κακής πρακτικής, είτε Ελληνα μηχανικό σε περίπτωση ολίσθησης και πτώσης. Πιστεύει ότι η ελληνική κοινότητα είναι ένα εξαιρετικό κοινωνικό δίκτυο και είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την συμμετοχή της σ’ αυτό.

Πληροφορίες:

546 5th Avenue, 5th Floor, New York,

NY 10036,

Τ: (212) 681-1575, F: (212) 681-1574, Email: kgeorgiou@belluckfox.com,

Website: www.belluckfox.com

Θωμαή Νατσούλη: Νιώθω περήφανη που είμαι Ελληνίδα

Η Θωμαή Νατσούλη.

Η Θωμαή Νατσούλη ειδικεύεται σε υποθέσεις εμπορικών και ιδιωτικών ακινήτων, δανειοδοτήσεις για εμπορικές συναλλαγές, μισθώσεις, συμπεριλαμβανομένων ηλιακών συστημάτων και τηλεπικοινωνιών, καθώς και υποθέσεις που αφορούν το Εταιρικό Δίκαιο, την ίδρυση, λειτουργία και επάνδρωση εταιρειών καθώς και τον τερματισμό συμφωνιών.

Η Ελληνοαμερικανίδα Θωμαή, γνωστή και ως Amy, σπούδασε Νομικά στο State University of New York at Stony Brook και στο Benjamin N. Cardozo School of Law.

Από το 2010 έως σήμερα είναι συνέταιρος στην νομική εταιρία Cuddy and Feder.

Από το 2018 επιλέγεται ως υπερ-δικηγόρος στο New York Metro Super Lawyers.

Η υπηρεσία Super Lawyers αποτελεί τμήμα της Thompson Reuters και έχει ως στόχο να αξιολογεί επιτυχημένους δικηγόρους σε 70 και πλέον ειδικότητες που απολαμβάνουν της εκτίμησης των συναδέλφων τους.

Η ομογενής δικηγόρος μίλησε στον «Ε.Κ.» για τον τίτλο με τον οποίο τιμήθηκε ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ελληνική της καταγωγή και πόσο την βοήθησε στην καριέρα της.

Οπως μας είπε, «το επάγγελμα του δικηγόρου θέλει ταλέντο και πολλή σκληρή δουλειά για να πετύχεις. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αναγνωρίζουν οι συνάδελφοί μου την δουλειά μου, την ηθική, την νοημοσύνη και την αποφασιστικότητα που απαιτούνται για να πετύχει κάποιος σε αυτό το επάγγελμα. Δουλεύω καθημερινά, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο ώστε να υποστηρίξω αυτές τις ιδιότητες».

Η Θωμαή Νατσούλη τονίζει πως είναι περήφανη για την ελληνική της καταγωγή και πόσο αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην καριέρα της. «Οι γονείς και οι παππούδες μου με ενέπνευσαν με όλες τις αρετές και με μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον που είχε ως αξίες την σκληρή δουλειά, την τιμιότητα, την δικαιοσύνη και πάνω από όλα με έμαθαν να μην φοβάμαι τις προκλήσεις.

Επιπλέον, πήγα σε ελληνικό σχολείο και έμαθα τόσα πολλά για τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και την δημιουργικότητα των Ελλήνων. Ενιωσα και ακόμα νιώθω πολύ περήφανη που είμαι Ελληνίδα. Αυτή η περηφάνια με βοήθησε και μου έδωσε δύναμη και αυτοπεποίθηση να ακολουθήσω αυτήν την καριέρα και να πετύχω».

Η ίδια συμβουλεύει τον κόσμο τι πρέπει να προσέξει όσον αφορά τις υποθέσεις στον τομέα των ακινήτων. «Μπορώ να αντιληφθώ τις προκλήσεις όσον αφορά τις υποθέσεις απόκτησης ιδιοκτησίας, λειτουργίας, δανειοδότησης, μίσθωσης, διαχείρισης και πώλησης ακινήτων. Η πανδημία αύξησε αυτές τις προκλήσεις για τους ιδιοκτήτες, όσον αφορά τη σχέση τους με τους ενοικιαστές, αλλά και τους δανειστές τους. Είναι σημαντικό, εν μέσω αυτού του δύσκολου καιρού να υπάρχει επικοινωνία με όλους και να παρέχονται οι κατάλληλες συμβουλές. Για παράδειγμα, εάν ένας ιδιοκτήτης βλέπει ότι οι ενοικιαστές δεν πληρώνουν και ανησυχεί για το αν θα μπορέσει να πληρώσει το δάνειό του στην τράπεζα είναι καλύτερο να κάνει μια ανοιχτή και τίμια συζήτηση με την τράπεζα που του παρείχε το δάνειο πριν είναι αργά και δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τις δόσεις του. Οι δανειστές συνήθως είναι δεικτικοί με τους ιδιοκτήτες και μειώνουν τις μηνιαίες δόσεις πριν φτάσουν τα πράγματα στα άκρα».

Πληροφορίες:

Cuddy &Feder

445 Hamilton Avenue, 14th Floor

White Plains, NY 10601

T: 914.761.1300

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους