Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών στο Μέγαρο Αθηνών!

27 Φεβρουαρίου, 2019
Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών στο Μέγαρο Αθηνών!
Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών διοργανώνει το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, στις 3, 4 & 5 Μαΐου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών στο Μέγαρο Αθηνών!   

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών διοργανώνει το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, στις 3, 4 & 5 Μαΐου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος έχει κύριο στόχο τη διάδοση της πολυφωνικής μουσικής μέσω συναυλιών, μουσικών σεμιναρίων χορωδιακής και ορχηστρικής μουσικής. Ιδρύθηκε το 2000 από μια ομάδα καθηγητών μουσικής και πλέον αριθμεί 400 μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι πανελλαδικά ο πρώτος σύλλογος που διοργανώνει φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής αποτελεί μια μοναδική εμπειρία συνάντησης καλλιτεχνών και πολιτισμών, καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες, αλλά και σε εκατοντάδες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Οι συμμετοχές προέρχονται από από το Βέλγιο, την Κίνα, την Βουλγαρία, τη Ρωσία, τη Σουηδία, τη Σλοβενία, τη Γεωργία, την Ουκρανία και την Κύπρο, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπερνά τους 2.000 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μια ξεχωριστή γιορτή οργάνων, ήχων και φωνών.    

Την ίδια στιγμή, το φεστιβάλ αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την Αθήνα, καθώς η προβολή που θα λάβει η πόλη και κατ’ επέκταση οι επιχειρήσεις της, θα ενισχύσει την εξωστρέφειά της και το διεθνές προφίλ της.

Παράλληλη δράση του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η Παρέλαση Φιλαρμονικών, η οποία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Μοναστηρακίου και θα κατευθυνθεί προς την Πλατεία Συντάγματος. Σε όλο το μήκος του εμπορικότερου δρόμου του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στην οδό Ερμού, οι Μπάντες θα παιανίζουν εθνικά και  θριαμβευτικά εμβατήρια (Marcie Trionfale) με φόντο την Βουλή των Ελλήνων, όπου η παρέλαση θα λάβει τέλος. 

Ο σκοπός του φεστιβάλ θα είναι φιλανθρωπικός, καθώς ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος, με ιδιαίτερη ευαισθησία, αποφάσισε να διαθέσει μέρος των εσόδων σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κεντρικό σημείο του φετινού φεστιβάλ αποτελεί η ηθική και οικονομική στήριξη των παρακάτω συλλόγων: «Άγγελοι Γης», «Δώσε Ζωή» και «Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης».  

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha Tv, Βίκυ Χαντζή και η ηθοποιός Ειρήνη Αμανατίδου.   

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρεια Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.  

Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή απόγευμα στις 19.00 και Κυριακή πρωί στις 11.00   

Πληροφορίες για την εκδήλωση:

 Τηλ.: 6984 913987 

e-mail: sindesmos.filarmonikwn@gmail.com


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους