Ο αγώνας μας δικαιώθηκε: 13 τοις εκατό ΦΠΑ στην Εστίαση από τον Μάιο

7 Μαΐου, 2019
Ο αγώνας μας δικαιώθηκε: 13 τοις εκατό ΦΠΑ στην Εστίαση από τον Μάιο
Η μεγάλη μάχη που έδωσε το ΠΑΣΚΕΔΙ για να μειώσει το ΦΠΑ στην Εστίαση δικαιώθηκε! Όπως προανήγγειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ, κα Νίκη Κωνσταντίνου στη χθεσινή ραδιοφωνική της συνέντευξη

Ο αγώνας μας δικαιώθηκε: 13% ΦΠΑ στην Εστίαση από τον Μάιο!

Θα ισχύσει από 1 Ιουνίου!!!

Η μεγάλη μάχη που έδωσε το ΠΑΣΚΕΔΙ για να μειώσει το ΦΠΑ στην Εστίαση δικαιώθηκε! Όπως προανήγγειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ, κα Νίκη Κωνσταντίνου στη χθεσινή ραδιοφωνική της συνέντευξη στο ραδιόφωνο ΣΥΜΠΑΝ της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ήταν ένα βήμα από την απόφαση μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση ως μόνιμο μέτρο στο 13% από 24% που είναι σήμερα.

Πλέον, με εξαγγελία του πριν από λίγα λεπτά, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσημα τη μείωση του ΦΠΑ στην Εστίαση, παρουσιάζοντας με αυτό τον τρόπο το πρώτο δημοσιονομικό μέτρο, από αυτά που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση μετά τις συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς.

Το σκεπτικό της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση είναι να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα στην κατανάλωση, ασχέτως αν παραμένει ένα ερωτηματικό, το κατά πόσο θα επαναπροσαρμοστούν οι τιμές μετά μια ενδεχόμενη άμεση και μόνιμη μείωση μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η μείωση του ΦΠΑ στην Εστίαση από το 24% στο 13% αποτελεί μια ακόμα τεράστια δικαίωση ΠΑΣΚΕΔΙ, που με κάθε τρόπο άσκησε πίεση, μέχρι και σήμερα (η Πρόεδρος κ. Νίκη Κωνσταντίνου, είναι ακόμη μέσα στη Βουλή των Ελλήνων), για την επιβολή ενός μέτρου με τόσο ζωτική σημασία για τον κλάδο. Ύστερα από επίμονο αγώνα, στον οποίο το αίτημα για τη μείωση του ΦΠΑ στην Εστίαση πρωτοστάτησε ανάμεσα σε μια σειρά ακόμα αιτημάτων που είναι απαραίτητο να γίνουν για την ανάπτυξη του κλάδου, η τωρινή απόφαση του πρωθυπουργού δικαιώνει απόλυτα το ΠΑΣΚΕΔΙ, αποτελώντας τη βάση για τη συνέχεια, με στόχο μια ισχυρή ελληνική εστίαση.

Αναλυτικά τα βασικά καταναλωτικά αγαθά στο οποία ο συντελεστής ΦΠΑ μειώνεται από το 24% στο 13% είναι:

Καφές, κακάο, τσάι, χαμομήλι, ζάχαρη, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, γκοφρέτες, μπισκότα, παγωτά, κρουασάν, παξιμάδια, κονσέρβες, σνακ, δημητριακά, ηλιέλαια, σογιέλαια, καλαμποκέλαια, φυτικές λιπαρές ουσίες.

Επίσης, στην εστίαση, η επαναφορά του ΦΠΑ από το 24% στο 13%, αφορά τα ακόλουθα:

Οβελιστήρια, πιτσαρίες, αρτοποιεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, καφετερίες, ζαχαροπλαστεία, σνακ μπαρ, φαστ φουντ, κυλικεία – καντίνες κ.ά.

Για όσους ισχυρίζονται πως καφές, κακάο, τσάι, χαμομήλι, λοιπά αφεψήματα, αναψυκτικά, χυμοί, θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24%, απαντάμε πως στείλαμε ήδη επιστολή στον Πρωθυπουργό στις 9/5/2019 με αίτημα να διορθώσει τα ΄΄κακώς κείμενα΄΄. Αναμένουμε απάντηση.

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους