Ο 20λογος του μπάρμαν – Γιατί η μίξη ποτών θέλει γνώση, πείρα και ταλέντο!

30 Αυγούστου, 2018
Ο 20λογος του μπάρμαν - Γιατί η μίξη ποτών θέλει γνώση, πείρα και ταλέντο!
Οι Barmen εντυπωσιάζουν με τις γευστικές δημιουργίες τους και τα εντυπωσιακά cocktails. Αλλά δεν είναι όλα διασκεδαστικά και μαγευτικά όπως φαίνεται στον απλό πελάτη.

Ο 20λογος του μπάρμαν – Γιατί η μίξη ποτών θέλει γνώση, πείρα και ταλέντο!

Οι Barmen εντυπωσιάζουν με τις γευστικές δημιουργίες τους και τα εντυπωσιακά cocktails. Αλλά δεν είναι όλα διασκεδαστικά και μαγευτικά όπως φαίνεται στον απλό πελάτη. Το bartending απαιτεί σε βάθος γνώση του αλκοόλ, top-notch κοινωνικές δεξιότητες και τη δυνατότητα να αναγνωρίζει κανείς τις προθέσεις ενός πελάτη που είναι διατεθειμένος να καταναλώσει αλκοόλ.

Γι’ αυτό τον λόγο, αναλύουμε τα 20 στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κανείς, πριν αποφασίσει να ξεκινήσει την καριέρα του ως μπάρμαν:1. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: μπορείτε γίνετε μπάρμαν ΜΟΝΟ από την ηλικία των 18 ετών και πάνω!

2. Το bartending σας καθιστά νομικά υπεύθυνο για τους άλλους. Με άλλα λόγια: πρέπει να σερβίρετε υπεύθυνα.

3. Το bartending σημαίνει ότι πρέπει να αρνηθείς να σερβίρεις ανήλικους ή το άτομο που έχει πιει ήδη πάρα πολλά. Σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να «διαβάσετε» ανθρώπους, καταστάσεις και να σαρώσετε το πλήθος για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντάξει. Για να μάθετε τους κανόνες και τις βέλτιστες πρακτικές για το bartending, προϋπόθεση είναι να λάβετε όλα τα απαραίτητα εκπαιδευτικά σεμινάρια.

4. Μερικοί θαμώνες θα είναι απλώς αγενείς. Άλλοι θα μείνουν τόσο μεθυσμένοι ώστε να φωνάζουν, να σπάνε γυαλιά ή να πέφτουν από barstools. Συνηθίστε το και προετοιμαστείτε κατάλληλα για να αντιμετωπίζετε επαρκώς κάθε κατάσταση. 

5. Οι πελάτες περιμένουν από τον μπάρμαν να γνωρίζει κάθε συνδυασμό ποτών. Μελετήστε καλά τους συνδυασμούς, ώστε να μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις και να χειρίζεστε κάθε παραγγελία εκτός του μενού ακόμα και υπό πίεση.

6. Το bartending περιλαμβάνει τον καθορισμό ενός προσωπικού κώδικα δεοντολογίας.

7. Κάποιοι εργοδότες καθορίζουν κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την κατανάλωση ποτού. Άλλοι δεν το κάνουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα θελήσετε να δημιουργήσετε εσείς μια γραμμή με την οποία θα μπορέσετε να εργαστείτε καλύτερα.

8. Το bartending είναι σωματικά εξαντλητικό.

9. Οι μπάρμεν μπορούν να εργαστούν 10-12 ώρες σερί, γεγονός που θέτει μαζική πίεση στην κάτω πλάτη, τα γόνατα, τα πόδια και τις αρθρώσεις του σώματος. Στις ώρες εκτός λειτουργίας, είναι σημαντικό να επεξεργαστείτε τους μυς που χρησιμοποιείτε περισσότερο για να αυξήσετε την αντοχή σας εν ώρα εργασίας.

10. Το bartending είναι κάτι περισσότερο από ανάμειξη ποτών και συνομιλία με τους πελάτες. Είναι μια ολοκληρωτική υπηρεσία παροχής διασκέδασης. 

11. Εάν επιθυμείτε να διατηρήσετε μια κοινωνική ζωή, σταθερό χρονοδιάγραμμα ή οικονομική σταθερότητα είναι κρίσιμη για την αίσθηση της ευημερίας σας, μια καριέρα ως μπάρμαν μπορεί να μην είναι για σας.

12.Το bartending είναι έντονα ανταγωνιστικό. Το bartending είναι μια ανταγωνιστική δουλειά, μέσα και έξω από το χώρο εργασίας. Εάν θέλετε να «μείνετε σε αυτό για να το κερδίσετε», θα πρέπει να μελετήσετε και να ανεβάζετε διαρκώς την απόδοσή σας.

13. Οι ποιοτικοί μπάρμαν μπορεί να είναι σε μεγάλη ζήτηση, αλλά αγωνίζονται με την ασφάλεια της εργασίας και τον κύκλο εργασιών.

14. Μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη ζωή ως μπάρμαν, αλλά χρειάζεται να είστε έξυπνοι με τα χρήματα που κερδίζετε. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτό που κάνετε μια νύχτα θα είναι το ίδιο για πάντα. 

15. Το bartending μπορεί να αυξήσει το επαγγελματικό σας δίκτυο.

16. Το Bartending ανοίγει άλλες οδούς σταδιοδρομίας.

17. Το bartending δεν αφορά μόνο τη δημιουργικότητα. Είναι και μια επιστήμη. Οι μεγαλύτεροι μπάρμαν γνωρίζουν τις ιδανικές θερμοκρασίες, τους δείκτες ποτών και την πυκνότητα, και ασκούν τακτικά μίξη ποτών.

18. Οι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο του μπαρ, μπορεί να σας κρίνουν για την επιλογή της σταδιοδρομίας σας: «Ω, ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό» ή «Το Bartending δεν είναι πραγματική δουλειά». Να τους αγνοήσετε όσο καλύτερα μπορείτε. Το bartending χρειάζεται πολλή δουλειά και εμπειρία.

19. Αν κολλήσετε με το bartending, μπορεί να οδηγήσει στη συμμετοχή σε εθνικούς και παγκόσμιους αγώνες, καθώς και να ανοίξει επαγγελματικές πόρτες σε «ανώτερα κλιμάκια».

20. Οι καλύτεροι μπάρμαν παρακολουθούν παγκόσμιους διαγωνισμούς κάθε χρόνο, παρουσιάζοντας τις συνταγές και τις δεξιότητές τους. Και, πολλοί από αυτούς είτε εργάζονται σε εστιατόρια με καλό φαγητό είτε ανοίγουν το δικό τους εστιατόριο ή κοκτέιλ μπαρ.

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους