Ο Άδωνης και πάλι πουλάει φούμαρα για την εστίαση… και ζητά συγγνώμη!

20 Φεβρουαρίου, 2021
adonisge1

Το πώς τα πήγε εισπρακτικά στις πωλήσεις νανογιλέκων ή βιβλίων το αγνοούμε. Ένα είναι βέβαιο όμως, πως στα φούμαρα καταβάλει μεγάλες προσπάθειες.

Ο λόγος για τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων της κυβέρνησης που σήμερα, μιλώντας για την εστίαση στη Βουλή εκτίμησε πως κατά τον Μάιο θα μπορέσουν να ανοίξουν και πάλι τα κτήματά τους οι επιχειρηματίες στον τομέα της διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Έχοντας αφήσει στην ουσία η κυβέρνηση την εστίαση και τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτήν στην τύχη τους, ο Άδωνης Γεωργιάδης λέει το αυτονόητο:

Εφόσον πάνε καλά οι εμβολιασμοί και εάν αυτό και εάν εκείνο, σε τρεις μήνες θα ανοίξουν…

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως τη δεινή θέση που έχουν βρεθεί οι επαγγελματίες του κλάδου της εστιάσεως. Εκ μέρους της κυβερνήσεως, τους ζητώ συγγνώμη, γιατί είναι κλειστοί για τόσους μήνες…» είπε παρουσιάζοντας τις οικονομικές απώλειες του κλάδου…

Άνοιξε-κλείσε τις επιχειρήσεις, άνοιξε-κλείσε την κοινωνία, άνοιξε-κλείσε τα σχολεία, άνοιξε-κλείσε τον τουρισμό, η κυβέρνηση αρκείται να ζητά συγγνώμη, να προτιμά τις απευθείας αναθέσεις, να μην δίνει δεκάρα για τις αντιδράσεις, να χρυσώνει τον Τύπο, αλλά να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα, δίνοντας κάτι παραπάνω από ένα 500άρικο το μήνα για να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι μια πρωτοφανή κρίση και μια τεράστια απώλεια εισοδήματος.

Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στην εστίαση άκουσαν μια έκθεση ιδεών, ένα ευχολόγιο και μια συγγνώμη.

Αλλά, πραγματικά, περίμεναν κάτι άλλο;

Πάντως με τις συγγνώμες, χάθηκε το φιλότιμο.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους