Ντροπιαστική καταγγελία για Πέτρο Φιλιππίδη: «Σε φαντάζομαι όταν…, θέλω να με γλείψεις»

Μάρτιος 7, 2021
πετρος-φιλιππιδης-3

Δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες πάσης φύσεως παρενοχλήσεων από τον Πέτρο Φιλιππίδη, με την εφημερίδα Documento να φέρνει αποκλειστικά μία νέα, για απόπειρα βιασμού νεαρής ηθοποιού το 2010.

Η καταγγελία έχει γίνει τόσο στον Σ.Ε.Η όσο και στις αρμόδιες αρχές και αφορά την περίοδο που ο θιασάρχης ανέβασε την παράσταση «Ο Μπακαλόγατος» στο θέατρο Μουσούρη. Η νεαρή ηθοποιός μέσω ενός δικηγόρου που μεσολάβησε κατάφερε να φτάσει το βιογραφικό της στον ηθοποιό ο οποίος με τη σειρά του την κάλεσε στο θέατρο να παρακολουθήσει την παράσταση στην οποία ο ίδιος πρωταγωνιστούσε εκείνη την περίοδο στον ρόλο του Ζήκου.

Ο ίδιος φέρεται να την κάλεσε να παίξει στην παράσταση, ως αντικαταστάτρια μίας άλλης ηθοποιού ενώ από νωρίς είχε δείξει τις προθέσεις του:

«Με έπιανε από τη μέση και τους ώμους για να με κατευθύνει, να μου δείχνει πράγματα στη σκηνή, μου έκανε εσωτερικά αστειάκια. Μια μέρα μου είπε ότι μυρίζω πολύ ωραία…», καταγγέλλει η ηθοποιός.

Λίγο καιρό αργότερα της ζήτησε να πάει μόνη λίγο πριν από μία απογευματινή παράσταση στο θέατρο για να της δώσει διορθωμένο ένα σενάριο:

«Ήμουν παγωμένη, είχα αρχίσει να μην αισθάνομαι καλά αλλά ντρεπόμουν να φύγω. Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντας με. Σηκώθηκα αμέσως και πήγα προς τον καναπέ προσποιούμενη ότι χτυπάει η δόνηση του κινητού μου.

Έκανα ψέματα ότι μιλάω με την μητέρα μου και ότι έπρεπε να φύγω ξαφνικά. Δεν πτοήθηκε καθόλου, σαν να μην είχε συμβεί αυτό το τηλεφώνημα. Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα ‘σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε’ και μου έλεγε ‘είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…”».

«Τον έσπρωχνα με τα χέρια μου αλλά δεν είχα τη δύναμη να τον κερδίσω. Θυμάμαι ότι ήταν βαρύς, σκληρόπετσος και ιδρωμένος. Έδινα μια άνιση μάχη, όμως δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να κουνιέμαι παλεύοντας να σωθώ ενώ εκείνος ασελγούσε με τη γλώσσα και τα χέρια του στον λαιμό, στο πρόσωπο και το κορμί μου και ετοιμαζόταν να προχωρήσει ανοίγοντας τα πόδια μου…», συνέχισε στην καταγγελία της λέγοντας ότι με την τελευταία δύναμη που της είχε απομείνει κατάφερε να του ξεφύγει και εκεί ξεκίνησαν οι απειλές.

«Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο».[…] «Αν βγεις από αυτή την πόρτα, δεν υπάρχει επιστροφή! Να ξέρεις ότι όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου τόσο πιο εύκολα μπορώ και να την γκρεμίσω! Θα σε καταστρέψω! Θα με βρεις μπροστά σου», φέρεται να της είπε ενώ ένα χρόνο μετά επικοινώνησε ξανά μαζί της μετά από πολλά castings της ηθοποιού που κατέληγαν άκαρπα.

«Μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν εάν το αποφασίσεις, είδες ότι παρακολουθώ τι κάνεις και ο λόγος μου μετράει», της είπε. Ο στυγνός εκβιασμός όμως δεν ήταν αρκετός για τον ηθοποιό. «Μου έστειλε σχεδόν αμέσως ένα πρόστυχο μήνυμα, στο οποίο έγραφε ότι θέλει να του γλείψω το π…ς και το πώς με φαντάζεται όταν αυvανίζεται».

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους