Ντιέγκο Μαραντόνα: Το γήπεδο της Νάπολι πήρε και επίσημα το όνομα του «θεού»

4 Δεκεμβρίου, 2020
AP_20334702893141-1
Εγκρίθηκε η αλλαγή ονόματος στη φυσική έδρα των «παρτενοπέι»

Στη Νάπολη τον λάτρευαν σαν θεό. Δεν φαντάζει καθόλου περίεργο, λοιπόν, που το γήπεδο της τοπικής ομάδας θα λέγεται και επίσημα Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Άλλωστε, ο Αργεντινός ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του συλλόγου της πόλης, αλλά και γενικά του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Η Νάπολι δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς και έτσι αποφάσισε να τιμήσει τον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από 9 ημέρες από ανακοπή καρδιάς, βυθίζοντας στη θλίψη τον φίλαθλο κόσμο.

Ύστερα από ψήφισμα πουτην Παρασκευή (04/12), η φυσική έδρα των «παρτενοπέϊ» από «Σαν Πάολο» θα ονομάζεται στο εξής «Στάδιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Άλλωστε, ο Άγιος Παύλος δεν θα μπορούσε να μην κάνει την… παραχώρηση στον θεό.

Το ψήφισμα, το οποίο έθεσε στη διαδικασία ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι ντε Ματζίστρις, και η σύμβουλος για την τοπωνυμία, Αλεσάντρα Κλεμέντε, υπογράφηκε από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου στη διάρκεια της συνεδρίασης στο «Palazzo San Giacomo».

Πηγή: newsbeast.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους