Η Νορβηγία λήγει το lockdown για τον κορωνοϊό μετά από 561 μέρες

28 Σεπτεμβρίου, 2021
shutterstock-norbigia-koronoios-astrazeneca

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας ανακοίνωσε την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί στη χώρα λόγω του κορωνοϊού με ισχύ το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, θέτοντας τέλος σε ένα lockdown 561 ημερών.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Έρνα Σόλμπεργκ, δήλωσε πως «ήρθε η στιγμή να επιστρέψουμε στην καθημερνή μας ζωή».

Από αύριο παύει το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης, τα αθλητικά δρώμενα και τα δημόσια θεάματα θα μπορούν να διεξάγονται χωρίς περιορισμούς θεατών ενώ χωρίς μέγιστο αριθμό πελατών θα μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης και τα κλαμπ.

Η άρση των μέτρων αποτελεί το τελευταίο από τα 4 βήματα άρσης του lockdown στη χώρα που ξεκίνησαν από τον Μάρτιο, με την απόφαση για την άρση των μέτρων που ανακοινώθηκε  από την νορβηγική κυβέρνηση να έχει καθυστερήσει αρκετά προτού ανακοινωθεί τελικά σήμερα.

Σημειώνεται πως το 76% των Νορβηγών πολιτών έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ενώ το 67% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο για τη νόσο.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους