Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

12 Νοεμβρίου, 2020
sokolata

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Δείτε πώς γίνεται

1 Ώρα Χρόνος Εκτέλεσης
Υλικά για 12 Άτομα

390g Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
60g Κακάο, κοσκινισμένο
290g Ζάχαρη
1 κ.γ. Σόδα
½ κ.γ. Baking Powder
Ελάχιστο Αλάτι
310g Ρόφημα Αμυγδάλου
¾ κ.γ. Στιγμιαίος Καφές
140ml Απαλό Ελαιόλαδο
2 κ.γ. Εκχύλισμα Βανίλιας
1 κ.σ. Λευκό Ξύδι

Για το γλάσο:
60ml Λάδι Καρύδας
125ml Ρόφημα Αμυγδάλου
½ κ.γ. Εκχύλισμα Βανίλιας
125ml Σιρόπι Σφενδάμου
60g Κακάο

Ψιλοκομμένο Φιστίκι Αιγίνης, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το ρόφημα αμυγδάλου.
Το μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπωλ, διαλύουμε σ’ αυτό τον καφέ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη βανίλια και το ξύδι και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα των υγρών στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε μια καλά λαδωμένη φόρμα κέικ 22 εκ. με κακάο, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 50 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας, προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου, τη βανίλια, το σιρόπι και το κακάο και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει για 5 με 10 λεπτά και μετά γλασάρουμε το κέικ.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι και σερβίρουμε.

Tip: Μπορούμε αν θέλουμε, να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με ηλιέλαιο και το σιρόπι σφενδάμου με μέλι.

Σκεύη

1 μεγάλο μπωλ
1 μεσαίο μπωλ
1 κατσαρολάκι
1 φόρμα κέικ 22 εκ.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ