Νίκος Βουρλάκης του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων εναντίον Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων και Fraport

14 Νοεμβρίου, 2018
Νίκος Βουρλάκης του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων εναντίον Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων και Fraport
Επίθεση εναντίον της Ένωσης Ξενοδοχων Χανίων και της διεθνούς εταιρίας Fraport εξαπέλυσε ο Νίκος Βουρλακης, Β΄ αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Εμπορικού συλλόγου Χανίων

Νίκος Βουρλάκης του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων εναντίον Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων και Fraport

Επίθεση εναντίον της Ένωσης Ξενοδοχων Χανίων και της διεθνούς εταιρίας Fraport εξαπέλυσε ο Νίκος Βουρλακης, Β΄ αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Εμπορικού συλλόγου Χανίων, με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση που είχαν για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Πιο συγκεκριμένα, η επίθεση έχει να κάνει με τις παρελκόμενες αλλαγές που προοιωνίζονται με την επικείμενη παράταση της τουριστικής περιόδου, όπως η διεύρυνση των ωραρίων και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Η ανακοίνωση του κου Βουρλάκη: 

Πριν μερικές μέρες είδε το φως της δημοσιότητας μια ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων. Αφορούσε μια συνάντηση, μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ της FRAPORT, της ένωσης ξενοδόχων και ορισμένων αεροπορικών εταιρειών με θέμα την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Οι παραπάνω φορείς εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου που «επιχειρούν» στην περιοχή μας, έδειξαν τις επιδιώξεις τους για την απρόσκοπτη αύξηση της κερδοφορίας τους με κάθε τρόπο. Έτσι συμφώνησαν από κοινού ότι χρειάζεται η συνέχιση της τουριστικής περιόδου και κατά την διάρκεια του χειμώνα με βασική προϋπόθεση όμως την διεύρυνση των τουριστικών περιοχών αλλά και την διεύρυνση των ωραρίων, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας συνολικά σε όλη την περιοχή. Όλοι αυτοί οι πρωτεργάτες στην διαδικασία ξεπουλήματος του αεροδρομίου Χανίων και παρόλες τις διαφορές τους εμφανίζονται σήμερα χέρι χέρι να προχωρούν τις «μπίζνες» και τα κέρδη τους.

Από που αλήθεια αντλούν το «θράσος» να εγκαλούν τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων να αλλάξει ωράρια, να απεμπολήσει στοιχειώδη δικαιώματα για τα μέλη του,τους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολουμένους προκειμένου αυτοί να αυξήσουν τα κέρδη τους και να μας εξοντώσουν οικονομικά και βιολογικά. Ποιοι είναι αυτοί που τους έδωσαν το δικαίωμα και απαιτούν να δεχτούμε την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την πλήρη απελευθέρωση των ωραρίων των καταστημάτων μας. Μας θέλουν δηλαδή να δουλεύουμε σαν είλωτες επτά μέρες την εβδομάδα από τα χαράματα μέχρι τα μαύρα μεσάνυχτα χωρίς ελεύθερο χρόνο, μακριά από τις οικογένειες και τα παιδιά μας, μακριά από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες που απαιτεί η ίδια η ζωή.

Τους δηλώνουμε καθαρά και χωρίς περιστροφές ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.

Προσάναμμα στο βωμό των δικών τους κερδών τους εμείς και οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά μας δεν πρόκειται να γίνουμε. Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων έχει την υποχρέωση να πάρει ξεκάθαρη θέση για το σημαντικό αυτό θέμα χωρίς σκιές και υπονοούμενα. Άλλωστε έχει κατατεθεί στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου (8/11/2018) πρόταση από την Αγωνιστική Συνεργασία εμπόρων και περιμένουμε να υιοθετηθεί όπως δεσμεύτηκε η πλειοψηφία .

Καλούμε τους συναδέλφους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολουμένους να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα από τα όσα διατυπώθηκαν σαν προτάσεις για την επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και από τον τρόπο που θα αντιμετωπισθούν τέτοιες ενέργειες από την νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου.

Οι συνάδελφοι μικροί έμποροι ,οι εργαζόμενοι στον τουρισμό μαζί με τις μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πρέπει να απορρίψουμε τέτοιες ενέργειες που στόχο έχουν την γιγάντωση των κερδών των μεγάλων μονάδων του τουρισμού. Με την προϋπόθεση αφενός να φύγουμε το γρηγορότερο εμείς από τα μαγαζιά μας αλλά και οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες να περάσουν στα χέρια των μεγάλων και αφετέρου να κυριαρχήσουν οι ελαστικές μορφές εργασίας με κακοπληρωμένους εργαζομένους χωρίς ζωή και δικαιώματα.

Γιατί τελικά η ανάπτυξη της «βαριάς βιομηχανίας» που λέγεται τουρισμός δεν είναι προς όφελος όλων .

Νίκος Βουρλακης μέλος δ.σ. Εμπορικού συλλόγου Χανίων

Β αντιπρόεδρος της ΟΕΣΚ και μέλος δ.σ. της ΕΣΕΕΕ

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους