Νίκος Παπαθανάσης στον Αθήνα 9.84: «Δεν θα υπάρξει νέο, οριζόντιο lockdown. Σε περίπτωση ανάγκης, θα επιβάλλονται τοπικά περιοριστικά μέτρα»

8 Ιουλίου, 2020
Νίκος Παπαθανάσης στον Αθήνα 9.84: «Δεν θα υπάρξει νέο, οριζόντιο lockdown. Σε περίπτωση ανάγκης, θα επιβάλλονται τοπικά περιοριστικά μέτρα»
Απέκλεισε ενδεχόμενο νέου, οριζόντιου lockdown, μέσω του Αθήνα 9.84 και του Γιάννη Παπαγεωργίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Απέκλεισε ενδεχόμενο νέου, οριζόντιου lockdown, μέσω του Αθήνα 9.84 και του Γιάννη Παπαγεωργίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί θα επιβάλλονται τοπικά περιοριστικά μέτρα.

Για την εστίαση, ανέφερε ότι η επιτροπή των επιστημόνων εξετάζει την πιθανότητα να αρθεί το μέτρο των έως 6 ατόμων ανά τραπέζι. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει σε πανηγύρια και ανάλογες εκδηλώσεις.

«Η εστίαση είναι σαφώς σε χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με πέρυσι. Ο κόσμος είναι διαστακτικός, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών από την πανδημία και σε αυτό έχει συμβάλει και η πτώση του τουρισμού» επεσήμανε ο κ Παπαθανάσης, υπογραμμίζοντας ότι βασική κυβερνητική επιδίωξη είναι η στήριξη των θέσεων εργασίας. «Για τον τουρισμό, θα ξέρουμε προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ για την εστίαση θα μπορούμε να εξάγουμε κάποια πρώτα, ασφαλή συμπεράσματα στα τέλη Αυγούστου.»

Σε ερώτηση για την ύφεση παρέπεμψε για διαμόρφωση σαφέστερης εικόνας στο τέλος του τρίτου τριμήνου του έτους , ενώ εκτίμησε πως το 2021 θα αποτελέσει έτος ανάκαμψης και επιτάχυνσης της οικονομίας «Υπάρχουν κλάδοι, όπως το λιανικό εμπόριο, στον οποίο ο τζίρος παρέμεινε στα ίδια με τα περισυνά επίπεδα, ενώ παρατηρήθηκε έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, μια πρακτική που ήρθε για να μείνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ Παπαθανάσης.

Τέλος, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, παρέπεμψε στην τοποθέτηση του Πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και υπογράμμισε την υπεροχή της ΝΔ έναντι των άλλων κομμάτων, όπως αποτυπώνεται στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους