Νίκη Κωνσταντίνου στο Κρήτη TV για την Εστίαση: “Έχουμε χάσει τη δυνατότητα να επιβιώσουμε”

8 Μαρτίου, 2022
niki-konstantinou-kriti-tv

Στο Κρήτη TV και την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή του Νίκου Παναγιωτόπουλου ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ, βρέθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΚΚΕΔΙ κ. Νίκη Κωνσταντίνου, η οποία περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση στον κλάδο της Εστίασης και εκφράζοντας μέσα από τα λόγια της την αγωνία των ανθρώπων του κλάδου.

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΚΚΕΔΙ: “Ήδη ο κλάδος βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δεν έχουμε στηριχθεί καθόλου οικονομικά τους προηγούμενους μήνες κάνοντας ουσιαστικά μια ελεύθερη πτώση. Το νομικό μας τμήμα ψάχνει λύσεις για απελπισμένους επαγγελματίες που θα χάσουν τα σπίτια τους, προκειμένου να κρατήσουν λίγους μήνες τις επιχειρήσεις τους”, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά για την… μόνιμη ακρίβεια που πλήττει τον κλάδο ότι: “Έχουμε ακριβά τιμολόγια ΔΕΗ. Αυτή τη στιγμή καλούνται μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις να πληρώσουν από 1.500 ευρώ, 5.000 και 6.000 ευρώ τιμολόγια με μειωμένη πελατεία κατά 60-70%. Δεν μπορούν να καλυφθούν αυτά τα έξοδα”.

Σχετικά με τις δραματικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, η κ. Κωνσταντίνου σχολίασε: “Η απαγόρευση της εναέριας κυκλοφορίας για τα ρωσικά αεροπλάνα στη χώρα μας θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στον κλάδο του τουρισμού. 10.000.000 Ρώσοι τουρίστες θα επιλέξουν να πάνε διακοπές στην Τουρκία αυξάνοντας τα κέρδη της γειτονικής χώρας κατά 20 δις ευρώ! Αυτό που συμβαίνει είναι φοβερό!”.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, για τους ανθρώπους του κλάδου είναι ότι: “Έχουμε χάσει τη δυνατότητα να επιβιώσουμε. Θα ζήσουμε μια τρομακτική επισιτιστική κρίση και θα μιλάμε για οικονομικούς μετανάστες από την Ελλάδα. Ήδη αρκετοί επιχειρηματίες κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και αναζητούν εργασία στο εξωτερικό”.

Δείτε όλη τη συνέντευξη (στο 58:00)

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους