Νέος υπουργός Τουρισμού ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος – Οι πρώτες αντιδράσεις

5 Μαΐου, 2019
Νέος υπουργός Τουρισμού ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος – Οι πρώτες αντιδράσεις
Το υπουργείο Τουρισμού στη θέση της απελθούσας Έλενας Κουντουρά, αναλαμβάνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Νέος υπουργός Τουρισμού ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος – Οι πρώτες αντιδράσεις

Το υπουργείο Τουρισμού στη θέση της απελθούσας Έλενας Κουντουρά, αναλαμβάνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και του ανακοίνωσε τα νέα του καθήκοντα.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κουντουρά υπέβαλε την Παρασκευή 3 Μαΐου την παραίτησή της, προκειμένου, να επικεντρωθεί στην υποψηφιότητά στις ευρωεκλογές 2019.

Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει σχετικά: «Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, νέος υπουργός Τουρισμού αναλαμβάνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος».

Όσον αφορά την ορκωμοσία του νέου υπουργού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας: «Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, σήμερα 4 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00, θα ορκισθεί ο κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος ως Υπουργός Τουρισμού».

Ποιος είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και πρόσφατα επισημοποίησε την συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Θεοχαρόπουλος είναι βουλευτής Επικρατείας στην σημερινή Βουλή, ενώ τον Δεκέμβριο είχε καταψηφίσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης. Πρόσφατα δε και προκειμένου να προχωρήσει η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ, Θεοχαρόπουλος διέγραψε την μισή κεντρική επιτροπή του κόμματος, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε διατελέσει ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του νέου υπουργού, όπως είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Βουλής, και στο οποίο πέραν κάποιας αόριστης ακαδημαϊκής καριέρας, δεν αναφέρει οποιαδήποτε εργασιακή εμπειρία, έχει ως ακολούθως:

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Βέροια, 05-11-1978

Επάγγελμα: Γεωπόνος. Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας.

Σπουδές: Κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (PhD και M.Sc) Αγροτικής Οικονομίας και Πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ξένες γλώσσες: Αγγλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες:

• Βουλευτής Επικρατείας – Ανεξάρτητος, από τον Ιανουάριο του 2019.

• Βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 (έως τον Ιανουάριο του 2019). Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

• Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Θέση στην οποία εκλέχθηκε στο 4ο Συνέδριο του κόμματος, τον Ιούνιο του 2015.

• Διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από το 2015 έως τον Ιανουάριο του 2019.

• Διετέλεσε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2015, θέση στην οποία εκλέχθηκε σε δύο διαδοχικά Συνέδρια της ΔΗΜΑΡ (2ο και 3ο).

• Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013.

• Συμμετέχει στην Δημοκρατική Αριστερά από την ίδρυσή της, ως μέλος της Νομαρχιακής Γραμματείας Ημαθίας, μέλος του Περιφερειακού οργάνου Κεντρικής Μακεδονίας και Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής.

• Έχει εργαστεί σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού. • Έχει διδάξει, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ένα σημαντικό εύρος μαθημάτων στον Τομέα της Αγροτικής Πολιτικής, της Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

• Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με αντικείμενο την πολιτική ανάπτυξης και την οικονομική περιβάλλοντος.

• Στις επιστημονικές του δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται περισσότερα από 50 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και διεθνή επιστημονικά βιβλία.

• Είναι μέλος διεθνών και πανελλήνιων επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, όπως της Διεθνούς Ένωσης Μάνατζμεντ Γεωργικών Επιχειρήσεων, της Ένωσης Ευρωπαίων Γεωργοοικονομολόγων, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Αγροτικής Οικονομίας.

Αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία

Με καυστικό σχόλιο, όπως αναμενόταν, αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία, η οποία προτείνει στην κυβέρνηση να υιοθετήσει το σλόγκαν «live your myth in Syriza», μετά την ανακοίνωση υπουργοποίησης του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη θέση του υπουργείου Τουρισμού.

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει ακόμα ότι σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και ο απόδημος ελληνισμός «που αγωνιούσαν για την τύχη του κ. Θεοχαρόπουλου, επιτέλους νιώθουν ανακουφισμένοι».

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ, έχει ως εξής: «Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και ο απόδημος ελληνισμός που αγωνιούσαν τους τελευταίους μήνες για την τύχη του Θανάση του Θεοχαρόπουλου σήμερα νιώθουν επιτέλους ανακουφισμένοι. Του προτείνουμε να υιοθετήσει ως νέο σλόγκαν στο υπουργείο Τουρισμού που αναλαμβάνει το «live your myth in Syriza»».

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους