Νέες αλυσίδες μεγάλων ξένων brands έρχονται στην Ελλάδα

6 Ιουνίου, 2019
Νέες αλυσίδες μεγάλων ξένων brands έρχονται στην Ελλάδα
Νέες αλυσίδες καταστήματα κάνουν σταδιακά το ντεμπούτο τους στην Ελλάδα, επιλέγοντας hot σημεία όπως τα εμπορικά κέντρα, ή ακόμα και μεγάλες εμπορικές πιάτσες με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Νέες αλυσίδες μεγάλων ξένων brands έρχονται στην Ελλάδα

Νέες αλυσίδες καταστήματα κάνουν σταδιακά το ντεμπούτο τους στην Ελλάδα, επιλέγοντας hot σημεία όπως τα εμπορικά κέντρα, ή ακόμα και μεγάλες εμπορικές πιάτσες με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Παρόλο που η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων παραμένει χαμηλά, μεγάλες ξένες αλυσίδες που βολιδοσκοπούσαν ανέκαθεν την αγορά της Ελλάδας, επιστρέφουν στο πλαίσιο των γενικότερων πλάνων ανάπτυξής τους στην ευρωπαϊκή αγορά. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι ταυτισμένη με την έννοια της «καλής ζωής» και του ευρύτερου καταναλωτικού πνεύματος, τόσο από τους Έλληνες (σε μικρότερο ποσοστό) που ακόμα έχουν μια υπολογίσιμη αγοραστική ικανότητα, όσο και από τους τουρίστες που σπεύδουν ανά χιλιάδες όλο τον χρόνο να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Μπάσιμο από διάσημα ξένα brands

Στα ονόματα που ακούγονται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα για την επέκτασή τους στην Ελλάδα είναι η βρετανική πολυεθνική του κλάδου της ένδυσης – υπόδησης Top Shop, ενώ δύο τουρκικές αλυσίδες, επίσης από τον χώρο της ένδυσης, η LC Waikiki και η BG Stores, ήδη έκαναν το ντεμπούτο τους πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζονται για τα επόμενα βήματά τους.

Στις νέες αφίξεις της ελληνικής αγοράς, από τον Νοέμβριο του 2019 -οπότε ανοίγει και το νέο τμήμα του Smart Park του ομίλου Ελλάκτωρ-, θα είναι και αυτή της αμερικανικής Ashley Homestore στον χώρο του οικιακού εξοπλισμού που φέρνει στην Ελλάδα ο ομογενής από τη Βενεζουέλα Παναγιώτης Κωνσταντίνου, όπως επίσης και της Toys Center, της αλυσίδας του group Prenatal, η οποία με βάση το μερίδιό της στην Ιταλία πουλάει 1 στα 3 παιχνίδια της ιταλικής αγοράς.

Στους νεοαφιχθέντες εδώ και λίγους μήνες συγκαταλέγεται και η γαλλική Decathlon, η οποία ήδη προχωρά σε προσλήψεις για το νέο της κατάστημα από το φθινόπωρο και αυτή στο Smart Park.

Αντίστοιχα, η ιαπωνική Miniso, η αλυσίδα με κοντά στα 5.000 καταστήματα παγκοσμίως στο τέλος του 2018 και στόχο τα 10.000 συνολικά έως το 2020, η οποία ήρθε στην Ελλάδα το φθινόπωρο του προηγούμενου έτους μέσω του εμπορικού κέντρου River West του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, μετρά ήδη τρία καταστήματα (Αιγάλεω, Παγκράτι, Νέα Σμύρνη) και ετοιμάζεται για την άφιξή της στο κέντρο της Αθήνας.

Το νέο κατάστημα της Miniso, που διαθέτει «έξυπνα» καταναλωτικά προϊόντα σε τιμές από 1,50 ευρώ, θα ανοίξει στην περιοχή της Ομόνοιας, η οποία ήδη από πέρυσι, κυρίως με όχημα την άνοδο του τουρισμού και το πλεονέκτημα των χαμηλών ενοικίων, έχει αρχίσει να κερδίζει πόντους ως νέα εμπορική πιάτσα με την έλευση αλυσίδων όπως οι FlyingTiger και η Galerie de Beaute και έπεται συνέχεια.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους