Νέα εποχή στις ΗΠΑ: Η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν και της Καμάλα Χάρις μέσα από 20 φωτογραφίες

Φεβ 1, 2021
biden

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια διαφορετική τελετή που ξεκίνησε λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, εν μέσω τσουχτερού κρύου στην Ουάσιγκτον.

Η Κάμαλα Χάρις γράφει ιστορία και πλέον είναι η πρώτη γυναίκα στα χρονικά των Ηνωμένων Πολιτειών που αναλαμβάνει το αξίωμα της αντιπροέδρου.

«Η δημοκρατία είναι πολύτιμη, η δημοκρατία είναι εύθραυστη, και σήμερα οι φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε. Σήμερα γιορτάζουμε τον θρίαμβο όχι ενός υποψηφίου, αλλά μιας ιδέας. Της ιδέας της δημοκρατίας… Αυτή την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, χαιρετίζοντας μια ημέρα «ελπίδας» για την Αμερική.

«Όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα», είπε, καλώντας σε μια καινούργια αρχή έπειτα από μια περίοδο πικρίας και ακραίου διχασμού. Στην ομιλία του που διήρκησε περίπου 20 λεπτά, ο νέος πρόεδρος, φορώντας σκούρο κοστούμι και μπλε γραβάτα, και μάσκα κατά την άφιξή του, όπως όλοι οι φιλοξενούμενοι, καταδίκασε όσους χρησιμοποιούν ψέματα για να κερδίσουν εξουσία, υποσχόμενος ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, και πως η διακυβέρνησή του θα βασίζεται σε γεγονότα και αλήθειες.

«Υπάρχει η αλήθεια και υπάρχουν και τα ψέματα. Ειπώθηκαν ψέματα για απόκτηση εξουσίας και κέρδους», τόνισε ο Μπάιντεν στην ομιλία του. «Μπορούμε να συνεχίζουμε να διαφωνούμε», πρόσθεσε, σημειώνοντας: «Αυτή είναι η δημοκρατία».

Δεσμεύτηκε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία», δύο εβδομάδες μετά την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Τραμπ στο Καπιτώλιο. Αναφέρθηκε επίσης στις διαδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βαρβαρότητα. «Το όνειρο για δικαιοσύνη για όλους δεν θα μετατεθεί πλέον».

Η Jennifer Lopez ερμήνευσε το «This is your land» και το «America is beautiful» ενώ η Lady Gaga ερμήνευσε μία δραματοποιημένη εκδοχή του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών, σε κλίμα συγκίνησης. Την τελετή έξω από το Καπιτώλιο έκλεισε η νεαρή ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν, που απήγγειλε το ποίημα της ορκωμοσίας για τον Τζο Μπάιντεν.

Ζευγάρια

Ομπάμα

Μπάιντεν Χάρις

Η Καμάλα Χάρις

 Ο Τζο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις

Ο Τζο Μπάιντεν

Μπάιντεν Χάρις

Χάρις Σύζυγος

Ορκωμοσία

Η Τζένιφερ Λόπεζ

Η Lady Gaga

Κλίντον

Ομπάμα

Ποιήτρια

Ορκωμοσία

Χάρις σύζυγος Μπάιντεν

Μπάιντεν σύζυγος

Μπάιντεν και σύζυγος φιλί

Ο Τζο Μπάιντεν

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους