Νέα επίθεση σε εφοριακούς: μήπως μπάζει το παραδοσιακό σύστημα ελέγχων;

9 Αυγούστου, 2019
Νέα επίθεση σε εφοριακούς: μήπως μπάζει το παραδοσιακό σύστημα ελέγχων;
Το νέο περιστατικό καταγγελίας για άγρια επίθεση σε ελεγκτή της ΑΑΔΕ καθιστά άμεση την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό του καθεστώτος των ελέγχων στις επιχειρήσεις.

Το νέο περιστατικό καταγγελίας για άγρια επίθεση σε ελεγκτή της ΑΑΔΕ, που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ όταν κλιμάκιο ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επιχείρησε έλεγχο σε πιτσαρία στον Πλατανιά Μαγνησίας, καθιστά άμεση την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό του καθεστώτος των ελέγχων στις επιχειρήσεις.

 

Σαφώς και κανείς δεν επικροτεί τέτοιες βίαιες αντιδράσεις και απόπειρες χειροδικίας από κανέναν. Το ΠΑΣΚΕΔΙ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε το γεγονός της επίθεσης. Ωστόσο, οφείλουμε όλοι να παραδεχθούμε ότι το ίδιο το καθεστώς των ελέγχων δεν διεξάγεται κάτω από ιδανικές συνθήκες. Σε πολλές περιπτώσεις ο καταστηματάρχης βρίσκεται κάτω από την μεγάλη πίεση της εργασίας, την ώρα που οι απεσταλμένοι ελεγκτές δεν μεταχειρίζονται τους πλέον αρμόδιους κανόνες συμπεριφοράς για να ελέγξουν έναν επιχειρηματία που στην τελική μπορεί να είναι απόλυτα σωστός…

 

Σύμφωνα με το ιστορικό του εν λόγω γεγονότος, κατά την ώρα που ο ελεγκτής συνέτασσε το φύλλο ελέγχου, ο άνδρας της ιδιοκτήτριας τον χτύπησε στο χέρι και προσπάθησε να επιτεθεί με καρέκλα στη γυναίκα ελέγκτρια. Αυτή απέφυγε την επίθεση, αλλά ο ελεγκτής εισήχθη στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται με κάταγμα στην ωλένη!

 

Ο δράστης εξαφανίστηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο. Η αστυνομία που μετέβη στο κατάστημα συνέλαβε την ιδιοκτήτρια, την οποία όμως άφησε μετά από λίγο ελεύθερη, καθώς είχε εμπλακεί στο συμβάν μόνον φραστικά.

 

Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων

 

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ανέφερε ότι θα επιληφθεί άμεσα για την ανεύρεση και σύλληψη του δράστη. Παράλληλα, ο κ. Πιτσιλής ενημέρωσε και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ επικοινώνησε και με τον ελεγκτή για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

 

Την επίθεση σε βάρος κλιμακίου ελεγκτών της ΑΑΔΕ καταδικάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών κάνοντας λόγο για απρόκλητη και άνανδρη επίθεση. «Εκφράζουμε τη στήριξή μας προς όλα τα στελέχη της ΑΑΔΕ που δίνουν τη μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη της Υπηρεσίας που δέχθηκαν την επίθεση, και εξέφρασε τη «Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των εργαζομένων που εκτελούν το καθήκον τους θα λάβουν τη συντεταγμένη απάντηση της Πολιτείας. Πρόθεσή μας είναι να αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση της ΑΑΔΕ, για την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος. Το είπαμε και το εννοούμε: Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα;

 

Όλες αυτές οι επιθέσεις, κάτω από το τεταμένο κλίμα των φορολογικών πιέσεων που δέχονται όλες οι επιχειρήσεις διάγοντας μακρά πορεία μέσα στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας, δεν θα πρέπει να παραπλανούν από τη μία και μοναδική αλήθεια: είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα!

 

Αφενός, το κράτος πρέπει να προβεί σε ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων και σε αυτό πρέπει να αποσκοπούν οι έλεγχοι. Το καθεστώς του ελεγκτή φαρ-ουέστ που μπαίνει αποφασισμένος να “γράψει” τον επιχειρηματία πρέπει άμεσα να σταματήσει. Αφετέρου, κάθε επιχειρηματίας πρέπει να συμμορφώνεται με τους ορθούς κανόνες λειτουργίας, όχι για να μην βρεθεί εκτεθειμένος σε πιθανό έλεγχο, αλλά για να προσφέρει ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες του. Αντίστοιχα με τις διώξεις, λοιπόν, που ασκήθηκαν στον εν λόγω καταστηματάρχη, πρέπει να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έδρασαν οι εμπλεκόμενοι ελεγκτές. Καιρός να πάμε ένα βήμα μπροστά…

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους