Μύκονος: Παραλίγο ολοκαύτωμα – Η πυροσβεστική διέσωσε 14 εγκλωβισμένους σε μεγάλη πυρκαγιά στην Παράγκα

31 Ιουλίου, 2021
411416

Παραλίγο ολοκαύτωμα να ζήσουμε στην περιοχή της Μυκόνου όταν οι φλόγες που είχαν σημάνει «συναγερμό» στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού, στον δρόμο προς Παράγκα κύκλωσαν οικιστικό συγκρότημα κατάμεστο κόσμου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε ξερά χόρτα, κοντά σε σπίτι και επίτόπου επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που εδώ και δυόμιση ώρες δίνουν μάχη για να καταβσέσουν την φωτιά στην περιοχή.

Η φωτιά κράτησε δυόμιση ώρες και συνεχίζεται. Μάλιστα λίγο έλλειψε να ξεφύγει όταν περικύκλωσε οικιστικό συγκρότημα και με τις φλόγες να φτάνουν να “γλύψουν” αυτό εντός του οποίου βρίσκονταν πολίτες.

Στην φωτιά που αρχικά ενεπλάκη ένα όχημα χρειάστηκε για να αποφευγχθούν τα χειρότερα να ενισχυθούν οι δυνάμεις κατάσβεσης και να φτάσουν να επιχειρούν όλες οι δυνάμεις του νησιού ενώ κλήθηκαν και αεροσκάφη κάτι που έγινε με αποστολή Air-Tractor που πραγματοποίησε ρίψεις από αέρος.

Ύστερα από μεγάλης προσπάθεια και υπό την διοίκηση του Επιπυραγού Κ.Γαρίδα έγινε δυνατόν να σπάσει ο πύρινος κλοιός και να επιτευχθεί η εκκένωση του οικιστικού συγκροτήματος .

Στους δρόμους είναι και οι κάτοικοι, οι οποίοι συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους