Μύκονος: Αντιδράσεις σε όλα τα μαγαζιά μετά το “λουκέτο” στο Alemagou – Σκέφτονται μέχρι και απεργία

22 Ιουνίου, 2020
mykonos-paskedi

Έκδηλη είναι η ανησυχία στους μαγαζάτορες της Μυκόνου μετά το “λουκέτο” στο beach bar Alemagou στη παραλία της Φτελιάς.

Οι ελεγκτές επέβαλαν “λουκέτο” 60 ημερών στο μαγαζί μέχρι τις αρχές Αυγούστου, και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες, για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανονισμών προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Την πληροφορία μετέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας εμπορίου και προστασίας του καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης που έκανε λόγο για “ανεπίτρεπτη εικόνα”. Ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχει διαδικασία ανάκλησης της ποινής και το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό για 60 ημέρες. Πρόσθεσε δε πως οι αρχές περιμένουν την αναφορά της τοπικής αστυνομίας και για δεύτερο μπαρ στο νησί που φέρεται να σημειώθηκε συνωστισμός.

Τις εικόνες συγχρωτισμού σχολίασε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι “επιβλήθηκε πρόστιμο σε beach bar και σφράγισμα του καταστήματος για μεγάλο διάστημα, αφού διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων, μια εκ των οποίων ήταν η μη τήρηση αποστάσεων, καθώς οι ελεγκτές είδαν ότι χόρευε ο ένας πελάτης επάνω στον άλλο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, το εν λόγω μαγαζί παραμένει ανοιχτό την Κυριακή και θα παραμείνει για πέντε ημέρες, μέχρι δηλαδή να ασκηθεί έφεση κατά τη νόμιμη διαδικασία. Ωστόσο, το γεγονός έχει θορυβήσει τους μαγαζάτορες του νησιού. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το Σάββατο το 80% των μπαρ και των beach bar έμεινα κλειστά σε ένδειξη συμπαράστασης στο Alemagou αλλά και λόγω φόβου.

Οι Μυκονιάτες είναι πλέον διατεθειμένοι να αντιδράσουν δυναμικά, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως μετέδωσε το τοπικό Mykonos Live TV. Οι λοιμωξιολόγοι πάντως εξακολουθούν να προειδοποιούν υπενθυμίζοντας πως ο ιός είναι εδώ και πως τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται.

Ως πότε θα την πληρώνει πάντα η Εστίαση;

Αυτό που είναι πασιφανές ήδη από τις πρώτες μέρες του ανοίγματος της Εστίασης είναι ότι ο κλάδος θα πληρώσει τα σπασμένα της μη τήρησης των μέτρων για όλους. Δεν τίθεται θέμα αν πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγειονομικής ασφάλειας. Ωστόσο, στο σύνολό του ο κλάδος έχει επιδείξει εξαιρετική εικόνα προσαρμογής όπως επέδειξε και άριστη εικόνα συμμόρφωσης όταν του ζητήθηκε να αναστείλει επ’ αόριστον τη λειτουργία του διαλύοντας ουσιαστικά τον προϋπολογισμό του. Η Εστίαση είναι ο μόνος κλάδος που μπορεί να δουλέψει και άμεσα να συνεισφέρει τόσο στην εσωτερική κίνηση ρευστού, όσο και μέσα από τον τουρισμό. Στόχος του κράτος πρέπει να είναι το να βρεθεί ο μηχανισμός ώστε ο κλάδος να δουλέψει παραγωγικά μέσα σε αυτές τις νέες συνθήκες και όχι να αναγκάζει τους καταστηματάρχες -για ακόμα μια φορά- να υποδύονται τους “μπαμπούλες” στα μαγαζιά τους, απειλώντας τους μάλιστα με επιπλέον βαριά πρόστιμα και λουκέτα. Αυτή η “τακτική” όχι μόνο δείχνει προχειρότητα, αλλά είναι και επικίνδυνη για το ίδιο το παρόν της ελληνικής οικονομίας, προοιωνίζοντας μια πολύ πιο σίγουρη καταστροφή από αυτή που απειλεί να επιφέρει η πανδημία…


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους