Μπύρα και γαστρονομία

2 Δεκεμβρίου, 2020
beer-and-food

 

Ο συνδυασμός μπύρας και φαγητού προσφέρει άπειρες δυνατότητες για γαστρoνομικές απολαύσεις. Η μπύρα κατακτά μια θέση στους καταλόγους των κορυφαίων εστιατορίων στην Ευρώπη, τα οποία οργανώνουν ειδικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην μπύρα και στη γαστρονομία, προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό για τις δυνατότητες της μπύρας να συνοδεύει τα γεύματά μας, προσφέροντας παράλληλα και τη δυνατότητα να δοκιμάσει κανείς διάφορους συνδυασμούς. Ακόμα, σε κάποιους ιδιαίτερους χώρους υπάρχουν και ειδικοί γευσιγνώστες, οι οποίοι βοηθούν τους θαμώνες να επιλέξουν την ιδανική μπύρα, που θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το φαγητό τους.

Παίζοντας με τα αρώματα, τις γεύσεις και τα χρώματα, μπορεί κανείς να πετύχει αναρίθμητους μοναδικούς συνδυασμούς.

Ανακαλύπτοντας τον τέλειο συνδυασμό

Η αρμονία είναι το κλειδί για τον τέλειo συνδυασμό μπύρας και φαγητού. Και η αρμονία προκύπτει τόσο με το πάντρεμα των γεύσεων όσο και με την αντίθεση. Πειραματιστείτε με τόλμη. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

• Μία κρύα, δροσιστική μπύρα Pilsner lager συνοδεύει τέλεια τις ντελικάτες γεύσεις και την υφή των θαλασσινών. Ταιριάζει επίσης με ελαφρά καλοκαιρινά πιάτα, όπως κοτόπουλο, σολωμό και σαλάτες.Οι μπύρες Lager από τη φύση τους συνδυάζονται εύκολα με πολλά γεύματα. Το ανθρακικό της μπύρας Lager την καθιστά ιδανική στο να μετριάζει το πλούσιο σώμα των λιπαρών πιάτων. Με ακόμα πιο πλούσια σε λιπαρά γεύματα, μπορείτε να επιλέξετε μία ακόμα πιο σκούρα μπύρα, όπως μία αγγλική Pale Ale, που βρίσκει το ιδανικό της ταίρι στα παλαιωμένα ώριμα τυριά, όπως το Τσένταρ.

• Η νότα εσπεριδοειδών της Weiss μπύρας παντρεύεται υπέροχα με πιάτα ψαριών.

• Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν ότι μια μπύρα ταιριάζει απόλυτα με διεθνείς κουζίνες πλούσιες σε μπαχαρικά όπως η Ινδική, η Ταϋλανδέζικη και η Μεξικάνικη. Είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για να δροσίσετε και να αλλάξετε τη γεύση σας και να αντιμετωπίσετε την καυτερή αίσθηση των μπαχαρικών. Μία σπέσιαλ lager είναι ό,τι καλύτερο.

• Οι σκούρες βαριές Porters συνοδεύουν άριστα βαριά πιάτα με κρέας, όπως κοκκινιστά, πάπια, ή καπνιστά λουκάνικα. Παραδοσιακά, όμως, οι Porters και οι Stouts ταιριάζουν με μενού οστρακοειδών. Η αλμυρή αψάδα των οστρακοειδών και η γλυκιά γεύση της βύνης προσφέρουν ένα ξεχωριστό γευστικό αποτέλεσμα.

• Οι φρουτώδεις μπύρες προσφέρουν πολλές δυνατότητες καθώς ταιριάζουν με σαλάτες, μαλακά άσπρα τυριά και με γλυκά ή ξινά πιάτα.

• Αν είστε λάτρης της σοκολάτας, μία γεμάτη, κρεμώδης Stout με την χαρακτηριστική πικρή νότα καφέ είναι ακριβώς αυτό που αναζητάτε για να ενισχύει και να ολοκληρώνει την απόλαυση της αγαπημένης μας αδυναμίας.

Αναφέραμε μόνο ελάχιστους από τους δυνατούς συνδυασμούς του καλού φαγητού με την καλή μπύρα, που μπορούν να χαρίσουν μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής.

Πηγή


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ