Μοσχάρι-Λουκούμι στη Λαδόκολλα
12 Δεκεμβρίου, 2020
Πώς θα φτιάξετε ένα πεντανόστιμο μοσχάρι στη λαδόκολλα.
Υλικά
- 2-3 κιλά μοσχάρι στηθοπλευρές ή κότσι με το κόκκαλο
- 8-10 πατάτες ολόκληρες
- αλάτι
- πιπέρι
- 4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και με το φλούδι τους
- χυμό από 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι
- 3 μεγάλες λαδόκολλες
Εκτέλεση
- Ανάβουμε το φούρνο να κάψει.
- Αλατοπιπερώνουμε κρέας και πατάτες.
- Τυλίγουμε στις λαδόκολλες, φροντίζοντας οι πατάτες να είναι από κάτω για να ψηθούν στο ζωμό που θα βγάζει το κρέας.
- Το βάζουμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 130-140 βαθμούς, και το αφήνουμε για 6-7 ώρες.
- Όταν το βγάλουμε αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και κόβουμε σταυρωτά τα χαρτιά από γωνία σε γωνία του πακέτου.
- Ανοίγουμε τα χαρτιά προς τα έξω και το κρέας είναι λουκούμι, κυριολεκτικά λιώνει και ξεκολλάει από το κόκκαλο.
- Τρίβουμε πιπεράκι, λίγη ρίγανη αν θέλουμε, και φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρουμε.