Μόνο αδειοδοτημένα τουριστικά γραφεία διοργανώνουν σχολικές εκδρομές

9 Μαΐου, 2019
Μόνο αδειοδοτημένα τουριστικά γραφεία διοργανώνουν σχολικές εκδρομές
Μόνο τα τουριστικά γραφεία θα είναι σε θέση να διοργανώνουν σχολικές εκδρομές, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των τουριστικών γραφείων

Μόνο αδειοδοτημένα τουριστικά γραφεία διοργανώνουν σχολικές εκδρομές

Μόνο τα τουριστικά γραφεία θα είναι σε θέση να διοργανώνουν σχολικές εκδρομές, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των τουριστικών γραφείων περιλαμβάνεται στις διατάξεις του ν. 393/1976 «Περί ιδρύσεως και λειτουργίας τουριστικών γραφείων» (Α’ 199), όπως ισχύει.

Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 1 του παραπάνω νόμου, τα τουριστικά γραφεία ορίζονται ως «μόνιμα οργανωμένες επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν τη μεταφορά, τη διακίνηση και τη διαμονή μεμονωμένων ατόμων και ομάδων ατόμων εντός ή εκτός της χώρας, καταρτίζουν και εκτελούν προγράμματα εκδρομών και περιηγήσεων με ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα, μισθωμένα μέσα ή δημόσιας χρήσης θαλάσσια, χερσαία ή αεροπορικά μέσα».

Στην παρ. 2 του ίδιου νόμου απαριθμούνται οι τουριστικές πράξεις που επιτρέπεται να πραγματοποιούν τα τουριστικά γραφεία και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται: α. η «… κατάρτιση και εκτέλεση προγραμμάτων εκδρομών και περιηγήσεων που διοργανώνονται αποκλειστικά από τουριστικά γραφεία εντός ή εκτός χώρας με ιδιόκτητα ή μισθωμένα θαλάσσια, χερσαία ή αεροπορικά μεταφορικά μέσα.» και β. η «μεσολάβηση προς διασφάλιση ή και ενοικίαση καταλύματος, σιτίσεως, αναψυχής, ψυχαγωγίας και μέσων διακινήσεως».

Η περίπτωση α’ της ως άνω παρ. 2 αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 44 του ν. 4549/2018 (Α’ 105), προκειμένου, όπως προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση της εν λόγω διάταξης, να καταστεί σαφές ότι επιτρέπεται η πραγματοποίηση εκδρομών και περιηγήσεων από τα τουριστικά γραφεία με κάθε είδους μέσο (χερσαίο, πλωτό, εναέριο) δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σε περίπτωση εκτέλεσης εκδρομής ή περιήγησης με Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης (ΔΧΤΛ) ισχύουν οι όροι και προϋποθέσεις που θέτει ο ν. 711/1977 (Α’ 284) «Περί Ειδικών Τουριστικών Λεωφορείων».

Με βάση τα παραπάνω, η διοργάνωση σχολικών εκδρομών πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο από αδειοδοτημένα και νομίμωc λειτουργούντα τουριστικά γραφεία και από κανένα άλλο είδος επιχείρησης.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους