ΜΚΟ ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν και πάλι την Ευρώπη με παρανόμους μετανάστες – Τρέμουν το ενδεχόμενο επιστροφής Σαλβίνι

Ιαν 14, 2021
karavi

Το πλοίο OCEAN VIKING της ΜΚΟ «SOS Méditerranée» αναχώρησε από τη Μασσαλία με σκοπό την περισυλλογή παρανόμων μεταναστών που προσπαθούν από τις ακτές της Αφρικής και της Μικράς Ασίας να περάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αποστολή του OCEAN VIKING με κατεύθυνση τις ακτές της Βορείου Αφρικής αποτελείται από 22 άτομα και συνοδεύεται από δύο δημοσιογράφους, που θα δημοσιεύουν λεπτομέρειες για τη δράση της ΜΚΟ. Αυτή η πρώτη αποστολή της χρονιάς έρχεται ύστερα από πέντε μήνες δαπανηρών προσπαθειών να ανακτηθεί το πλοίο, το οποίο είχε κατασχεθεί από τις ιταλικές αρχές από τος 22 Ιουλίου.

Και μπορεί ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι να έχει εγκαταλείψει προ καιρού την κυβέρνηση και το πόστο του Υπουργού Εσωτερικών της χώρας, όμως, όπως φαίνεται, η σκληρή πολιτική που άσκησε ως προς την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών από την Αφρική εξακολουθεί να εφαρμόζεται από τις αρμόδιες αρχές της Ιταλίας και την Ακτοφυλακή της.

Η αντιπρόεδρος της «SOS Méditerranée», Σοφί Μπο, καταγγέλλει ότι την προηγούμενη χρονιά 6 πλοία ΜΚΟ μπλοκάρονταν συστηματικά για διάφορους λόγους. Αυτό δημιούργησε μία «θανάσιμη ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» στην Κεντρική Μεσόγειο, που μπορεί να έχει στοιχίσει τη ζωή 779 ανθρώπων. «Πρόκειται για αμαρτία και θα πρέπει να σταματήσει».

Αυτά λέει η κυρία Μπο και απαιτεί μία ενιαία λύση από πλευράς της ΕΕ, για την περισυλλογή και υποδοχή μεταναστών. Ζητά την δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Διάσωσης, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, για την αποφυγή της ανθρωπιστικής καταστροφής στη Μεσόγειο εντός του 2021.

«Επιπλέον, χρειαζόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πραγματική Αλληλεγγύη εκ μέρους των μεσογειακών κρατών κατά τη διανομή των διασωθέντων», συμπληρώνει η κυρία Μπο, που από την Τετάρτη μάλλον έχει χάσει τον ύπνο της στο άκουσμα της διάλυσης της ιταλικής κυβέρνησης και του ενδεχομένου να ξανα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα ο Ματέο Σαλβίνι, ο μεγαλύτερός της εφιάλτης.

Το OCEAN VIKING είναι το μεγαλύτερο διασωστικό στη Μεσόγειο και μπορεί να παράσχει χώρο σε 200 άτομα.

Σύντομα βέβαια θα χάσει τα πρωτεία, καθώς, όπως το pronews.gr πρόσφατα αποκάλυψε, μέχρι την Άνοιξη αναμένεται να καταπλεύσει στη Μεσόγειο το κολοσσιαίο Mare Jonio 2 – της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας – με χώρο για 1000 μετανάστες.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους