Μίκης Θεοδωράκης – Θεσσαλονίκη: Μετονομάζεται η Λεωφόρος Λαγκαδά προς τιμήν του αξέχαστου συνθέτη

9 Σεπτεμβρίου, 2021
mikis-theodorakis-dyo--2-9-21

Ο Μίκης Θεοδωράκης τιμάται και στη Θεσσαλονίκη. Οι τέσσερις δήμαρχοι των δήμων Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών και Παύλου Μελά, συμφώνησαν στη μετονομασία της Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη.

Οι τέσσερις δημοτικοί άρχοντες αποφάσισαν να μετονομαστεί η οδός Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη προκειμένου η πόλη να αποδώσει φόρο τιμής στον αείμνηστο μουσικοσυνθέτη.

Η οδός Λαγκαδά διαπερνά όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη και καταλήγει στην πλατεία Δημοκρατίας, και έτσι η πρόταση λαμβάνει έναν χαρακτήρα υπερτοπικό, αντίστοιχο με την ιστορία του μέγιστου μουσουργού.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του GRTimes, τη σχετική πρόταση κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε σύσκεψη με τους δημάρχους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, Νεάπολης – Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη και Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, όπου και ελήφθη η απόφαση.

Για μια κοινή πρωτοβουλία των τεσσάρων Δήμων της Θεσσαλονίκης προκειμένου να τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον «μέγιστο Έλληνα», μίλησε ο κ. Ζέρβας.

Πλέον, για να ολοκληρωθεί η μετονομασία, απομένει η έγκριση της πρότασης από τα συμβούλια των κοινοτήτων και από τα δημοτικά συμβούλια του κάθε δήμου, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει δύο ή παραπάνω μήνες.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους