Μηχανοκίνητη πορεία για τους διανομείς στην Θεσσαλονίκη: «Να αποκτήσουμε ολοκληρωμένα δικαιώματα»

17 Μαρτίου, 2021
dianomeis

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν σήμερα τα μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών– Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής.

Η μοτοπορεία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ξεκίνησε στις 11 το πρωί από την Καμάρα, κατευθύνθηκε προς τις δυτικές συνοικίες, σε Αμπελόκηπους, Εύοσμο, Νεάπολη και ολοκληρώθηκε μετά τη μία το μεσημέρι, έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη του ΣΕΤΕΠΕ επισκέφθηκαν χώρους δουλειάς διανομέων και συζήτησαν μαζί τους ζητήματα, όπως τα αιτήματα για συλλογικές συμβάσεις και ένταξη στα ΒΑΕ, εργασιακή ασφάλεια, μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, μέσα προφύλαξης ατυχημάτων, αποδοχές, ενίσχυση του ΕΣΥ, κατήγγειλαν «την αστυνομική βία και την καταστολή» και κάλεσαν για συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο, που διοργανώνεται στις 6 σήμερα το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης.

 

Όπως ανέφερε στο grtimes.gr ο Κυριάκος Τσιαούσης πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ), οι διανομείς κουράστηκαν να είναι αναλώσιμοι και να μετράνε σακατεμένους νεκρούς.

«Αυτό που θέλουμε να στείλουμε ως μήνυμα είναι ότι οι διανομείς μπορούν και πρέπει μέσα από το συνδικάτο τους να κατοχυρώσουν ότι περιλαμβάνεται σε αυτό που ονομάζεται ολοκληρωμένα δικαιώματα» συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους